Alba Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Asociere între primărie şi CJ Alba, pentru construirea sălii polivalente din Blaj, investiţie de 32 milioane lei

Primăria şi Consiliul Local Blaj se asociază cu Consiliul Judeţean Alba, pentru realizarea Centrului de Excelenţă Sportivă, ce include construirea şi dotarea sălii polivalente cu până la 2000 de locuri şi baza de agrement, deja în funcţiune. Valoarea investiţiei de realizat este estimată la peste 32,5 milioane lei (aproximativ 7,2 milioane euro). Cele două administraţii vor împărţi cheltuielile pe jumătate, iar acordul se va încheia pe 10 ani.
Potrivit alba24.ro, printr-o colaborare similară, a fost finalizată şi investiţia de reabilitare a Palatului Cultural din Blaj, dar şi de amenajare a bazei de agrement din oraş.
Obiectivul acordului este, potrivit documentaţiei ce va fi prezentate pentru aprobare în şedinţa CJ Alba din 16 martie, realizarea obiectivului „Centru Județean de Excelență Sportivă”, cu următoarele componente:
– realizarea investiției „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800-2000 locuri”, pe terenul în suprafaţă totală de 17118 mp., situat administrativ în municipiul Blaj, județul Alba;
– dotarea sălii polivalente;
– realizarea structurii de administrare Centrului Județean de excelență sportivă, compus din Sala Polivalentă de sport și Baza de agrement (investiție realizată), în municipiul Blaj;
– administrarea Centrului Județean de excelență sportivă;
– demersuri pentru transformarea Centrului Județean de Excelență Sportivă în Centru Național de Excelență Sportivă.
Valoarea obiectivului „Centru Județean de Excelență Sportivă”, este compusă din:
– valoarea investiției „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800- 2000 locuri”, adică 32.348.792,91 lei, din care lucrări de construcţii-montaj, de 26.698.171,11 lei
– valoarea dotărilor sălii polivalente. de 270.427,50 lei;
– valoarea de inventar a Bazei de agrement, de 4.940.143,50 lei, investiţie realizată potrivit Acordului de asociere încheiat – parte componentă a „Centrului Județean de Excelență Sportivă”.
Se propune ca acordul de asociere să se încheie pe o perioadă de 10 ani, intrând în vigoare de la data semnării lui de către reprezentanții celor doi asociați, cel târziu la data de 30 aprilie 2018, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, la solicitarea motivată a oricărui asociat.
În cadrul acestui acord de asociere, Municipiul Blaj şi CJ Alba suportă din bugetul propriu, fiecare, contravaloarea a 1/2 din cheltuielile totale aferente realizării investiţiei.
Municipiul Blaj va aproba indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, va organiza licitaţiile şi contracta lucrările/serviciile, va urmări respectarea graficelor de lucrări, şi va face recepţia lucrărilor/serviciilor, aceasta din urmă împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba. Apoi, va întreţine şi asigura funcţionarea sălii polivalente şi va va elabora un regulament aprobat de părţi prin hotărâre.
La finalizarea lucrărilor, Judeţul Alba şi Municipiul Blaj vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de 1/2 în devălmăşie, asupra obiectivului „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800-2000 locuri”.
După finalizarea sălii polivalente de sport, Municipiul Blaj şi CJ Alba vor stabili tipul și forma structurii de administrare a Centrului Județean de Excelență Sportivă. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.
CJ Alba asigură, printre altele, suport pentru documentaţii, aprobă indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, lista privind dotarea sălii, acordă dreptul de utilizare a veniturilor rezultate din utilizarea cotei de ½ din sala polivalentă pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere, funcţionare şi dezvoltare a sălii polivalente şi susţine demersurile Municipiului Blaj pentru pentru transformarea Centrului Județean de Excelență Sportivă în Centru Național de Excelență Sportivă.

Related posts

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda

Stefana Muresan

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total – 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Ion Surdu

Defileul Crișului Repede, supravegheat și monitorizat cu 22 de camere video

Traian Dan

Noi promisiuni din partea Primăriei Satu Mare

Gruita Ienasoiu

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

Studiu de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, în lungime de 68 km

Stefana Muresan

Ministrul Muncii: „Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic”

Ion Surdu

Start-up orădean în domeniul IT, finanţat cu 7 milioane de dolari de Google

Traian Dan

Energy Strategy Summit (ed. IV)- sectorul energetic față în față cu un pachet de strategii

Ligia Voro

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Papuc Irina

What do investors want in Romania?

Ionut Oprea

Dinu Meșter, noul președinte al FPB, vrea specializare inteligentă și inovare

Traian Dan

„Ziua Grâului” de la Seuca, experiment reuşit marca DAFCOCHIM

Stefana Muresan

Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt în colaborare cu Beretta

redactia

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Papuc Irina

Aeroportul Iași – Trecut.Prezent.Viitor.

Nicolae Pop

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Muncitorii de pe șantierul Variantei Ocolitoare a Bacăului, liberi în perioada 21 – 26 martie

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Proiecte pe fonduri europene de peste 420 de milioane de euro

Stefana Muresan

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Oradea se transformă. Pasaj subteran cu șase benzi

Stefana Muresan

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

Ionel Albu

Leave a Comment