Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociere între primărie şi CJ Alba, pentru construirea sălii polivalente din Blaj, investiţie de 32 milioane lei

Primăria şi Consiliul Local Blaj se asociază cu Consiliul Judeţean Alba, pentru realizarea Centrului de Excelenţă Sportivă, ce include construirea şi dotarea sălii polivalente cu până la 2000 de locuri şi baza de agrement, deja în funcţiune. Valoarea investiţiei de realizat este estimată la peste 32,5 milioane lei (aproximativ 7,2 milioane euro). Cele două administraţii vor împărţi cheltuielile pe jumătate, iar acordul se va încheia pe 10 ani.
Potrivit alba24.ro, printr-o colaborare similară, a fost finalizată şi investiţia de reabilitare a Palatului Cultural din Blaj, dar şi de amenajare a bazei de agrement din oraş.
Obiectivul acordului este, potrivit documentaţiei ce va fi prezentate pentru aprobare în şedinţa CJ Alba din 16 martie, realizarea obiectivului „Centru Județean de Excelență Sportivă”, cu următoarele componente:
– realizarea investiției „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800-2000 locuri”, pe terenul în suprafaţă totală de 17118 mp., situat administrativ în municipiul Blaj, județul Alba;
– dotarea sălii polivalente;
– realizarea structurii de administrare Centrului Județean de excelență sportivă, compus din Sala Polivalentă de sport și Baza de agrement (investiție realizată), în municipiul Blaj;
– administrarea Centrului Județean de excelență sportivă;
– demersuri pentru transformarea Centrului Județean de Excelență Sportivă în Centru Național de Excelență Sportivă.
Valoarea obiectivului „Centru Județean de Excelență Sportivă”, este compusă din:
– valoarea investiției „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800- 2000 locuri”, adică 32.348.792,91 lei, din care lucrări de construcţii-montaj, de 26.698.171,11 lei
– valoarea dotărilor sălii polivalente. de 270.427,50 lei;
– valoarea de inventar a Bazei de agrement, de 4.940.143,50 lei, investiţie realizată potrivit Acordului de asociere încheiat – parte componentă a „Centrului Județean de Excelență Sportivă”.
Se propune ca acordul de asociere să se încheie pe o perioadă de 10 ani, intrând în vigoare de la data semnării lui de către reprezentanții celor doi asociați, cel târziu la data de 30 aprilie 2018, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, la solicitarea motivată a oricărui asociat.
În cadrul acestui acord de asociere, Municipiul Blaj şi CJ Alba suportă din bugetul propriu, fiecare, contravaloarea a 1/2 din cheltuielile totale aferente realizării investiţiei.
Municipiul Blaj va aproba indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, va organiza licitaţiile şi contracta lucrările/serviciile, va urmări respectarea graficelor de lucrări, şi va face recepţia lucrărilor/serviciilor, aceasta din urmă împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba. Apoi, va întreţine şi asigura funcţionarea sălii polivalente şi va va elabora un regulament aprobat de părţi prin hotărâre.
La finalizarea lucrărilor, Judeţul Alba şi Municipiul Blaj vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de 1/2 în devălmăşie, asupra obiectivului „Sală Polivalentă de sport cu capacitate de 1800-2000 locuri”.
După finalizarea sălii polivalente de sport, Municipiul Blaj şi CJ Alba vor stabili tipul și forma structurii de administrare a Centrului Județean de Excelență Sportivă. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.
CJ Alba asigură, printre altele, suport pentru documentaţii, aprobă indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului, lista privind dotarea sălii, acordă dreptul de utilizare a veniturilor rezultate din utilizarea cotei de ½ din sala polivalentă pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere, funcţionare şi dezvoltare a sălii polivalente şi susţine demersurile Municipiului Blaj pentru pentru transformarea Centrului Județean de Excelență Sportivă în Centru Național de Excelență Sportivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru: Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, fonduri nerambursabile pentru reabilitare energetică

Articolul următor

Ședintă tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share