Cluj Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Ședintă tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj

În baza protocolului de asociere recent încheiat între Consiliul Judetean Cluj si Ministerul Sănătătii, în după-amiaza zilei de luni, 12 martie, a avut loc prima sedintă tehnică de lucru referitoare la construirea Spitalului Regional de Urgentă Cluj. Obiectivul principal al întâlnirii l-a reprezentat analizarea chestiunilor de natură tehnică, în vederea urgentării finalizării studiului de fezabilitate.
“După cum am mai afirmat, nimeni nu este mai interesat decât noi să urgenteze construirea spitalului regional de la Cluj, fapt pentru care ne-am si asumat rolul de catalizator al proiectului. Si, pentru că ne dorim un parcurs cât mai rapid al acestuia, am găzduit această întâlnire tehnică în cadrul căreia discutiile au fost extrem de aplicate” a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Astfel, în prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean, Marius Mînzat, a secretarului de stat în Ministerul Sănătătii,Cristian Grasu, a reprezentantului Băncii Europene de Investitii, Stefan Wunderlich, dar si a responsabililor si celorlalti factori de decizie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Directiei de Sănătate Publică, Universitătii de Medicină si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentă, Companiei de Apă „Somes”, E-ON Gaz, Electrica Furnizare au fost analizate în detaliu o serie de aspecte tehnice si chestiuni practice referitoare la numărul optim de paturi pe care le va avea viitorul Spital Regional raportat la standardele legale si la suprafata totală disponibilă, amplasarea parcărilor si a numărului de locuri necesare, clarificarea distantei clădirii fată de limitele proprietătilor vecine, felul în care se vor realiza bransamentele la utilităti, măsurile obligatorii si investitiile necesare pentru obtinerea avizului de securitate la incendiu, asigurarea transportului în comun până în proximitatea spitalului, spatiile alocate pentru activitătile didactice si de cercetare stiintifică precum si alte chestiuni tehnice relevante.
„A fost, fără îndoială, o discutie extrem de utilă si de constructivă care a atins numeroase aspecte esentiale de a căror clarificare depinde implementarea în bune conditii a proiectului. Întrucât ne dorim un rezultat cu adevărat de exceptie, constructia spitalului regional de la Cluj va tine cont inclusiv de modelul si experienta spitalelor similare recent construite în Europa”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Mînzat, prezent la întâlnire.
Aspectele analizate în cadrul întâlnirii au avut rolul de a urgenta finalizarea documentatiei necesare finalizării studiului de fezabilitate până cel târziu în luna octombrie 2018, astfel încât, la finele acestui an, să fie depusă la Comisia Europeană aplicatia pentru obtinerea finantării nerambursabile în cuantum de 50.000.000 de euro pentru Spitalul Regional de la Cluj.
Tot în contextul necesitătii respectării termenelor de edificare a Spitalului Regional de Urgentă, prevăzut a se finaliza în luna decembrie 2023, Consiliul Judetean Cluj a reiterat disponibilitatea de a actualiza în cel mai scurt timp posibil Planul Urbanistic Zonal necesar realizării spitalului în noua formă agreată si asumată de Ministerul Sănătătii, de a asigura executia bransamentelor si a racordurilor la utilităti precum si realizarea drumurilor de acces necesare.

Related posts

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Oradea: Spitalul Pelican Oradea se extinde

Stefana Muresan

FIC: Companiile straine angajeaza in Romania 1,3 milioane de oameni si produc jumatate din cifra de afaceri

redactia

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

redactia

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Tranzacție pe piața reciclării: Fondul de Investiții Abris a cumpărat afacerea din România a holdingului maghiar Eltex

Ion Surdu

Wizz Air anunță o nouă expansiune la Cluj

Stefana Muresan

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

Univers T – staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale: intenții de un miliard de euro

Ion Surdu

Crizele sunt un catalizator pentru inovație – Andreea Nițoi, Brand & Innovation Manager la RSM România

Nicolae Pop

Centrul medical Sanovil din Bistriţa, afaceri de peste 6 mil. euro în 2018

redactia

Optim PM livrează Oregon Park – Clădirea C pentru Portland Trust

Ligia Voro

George-Alexandru Ivan, director Achiziţii, Comercial şi Relaţii Internaţionale în cadrul CNAB: ”Creșterea performanței depinde de restructurarea organizațională și existența unui plan strategic de investiții”

Stefana Muresan

Hyperloop Language Passes in House as Part of Moving Forward Act

Ionut Oprea

Rectorul UVT, apel pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei

Stefana Muresan

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Stefana Muresan

Ceaiurile produse de Fares la Orăştie ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

redactia

Leave a Comment