Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei din Bucuresti, Primaria municipiului Cluj-Napoca si Camera de Comert si Industrie Cluj au organizat miercuri, 14 martie 2018, un Simpozion economic austriaco-roman cu tema „Tehnologie si servicii pentru gospodarire comunala”.
La eveniment au fost invitati sa participe atat primari si viceprimari din judetul Cluj, directori ai entitatilor subordonate Consiliului Judetean Cluj cu rol in furnizarea serviciilor publice, reprezentanti ai Camerei de Comert a judetului Cluj cat si investitori si intreprinzatori romani.
Totodata, la intalnirea gazduita de forul administrativ judetean au participat 14 companii austriece de renume din domenii precum gestionarea deseurilor, ape uzate, apa, infrastructura si constructii de drumuri. In cadrul misiunii economice, participantii austrieci specializati in tehnologii de ultima generatie, cu caracter inovativ si un nivel sporit al calitatii, au prezentat cele mai bune solutii tehnice in domeniile care au facut obiectul vizitei si au pus la dispozitia celor interesati expertiza de care dispun precum si toate informatiile necesare pentru realizarea unui schimb optim de cunostinte si bune practici.
„Scopul acestui simpozion a fost acela al realizarii unui transfer de informatii intre participantii romani si expertii austrieci in vederea identificarii solutiilor optime pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta administratia in furnizarea serviciilor publice. Tinand cont de faptul ca orasele si comunele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri comunale din Europa, investitorii romani au avut oportunitatea de a invata de la oaspetii straini despre cele mai noi tehnologii, metode si tehnici ce pot fi aplicate in serviciile urbane si de mediu, dezvoltarea infrastructurii, si lista poate continua.” a declarat Vakar Istvan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.
Simpozionul economic de la Cluj raspunde solicitarii companiilor austriece interesate sa stabileasca colaborari cu firme si autoritati din judetele din centrul si nordul Transilvaniei implicate in proiecte care se incadreaza in domeniile anterior mentionate. Seminarul de lucru de la Cluj a fost precedat de intalnirile ce au avut loc in orasele Sibiu, Targu-Mures si Bistrita, organizate de catre Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei in perioada 13 – 14 martie a.c. si este urmat de vizite la Satu-Mare si Baia-Mare.
Reamintim faptul ca, in prezent, Austria reprezinta cea de-a cincisprezecea piata de export a Romaniei si al doisprezecelea partener de import, in tara noastra existand in momentul de fata doua reprezentante oficiale ale Biroului Comercial al Ambasadei Austriei: la Bucuresti si, respectiv, la Cluj. Rolul acestora este acela de a consilia si a ajuta firmele austriece si romanesti care doresc sa investeasca in cele doua tari, precum si de a oferi sprijin pentru identificarea partenerului si a furnizorului cel mai potrivit din Austria. Totodata, acestea organizeaza evenimente pentru a facilita incheierea de parteneriate si se orienteaza atat pentru gasirea de importatori, distribuitori sau reprezentanti comerciali cat si pentru obtinerea de informatii detaliate despre domeniul de afaceri si posibilitatea de a intra pe piata austriaca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, premiată de ASF pentru responsabilitate socială

Articolul următor

Banca Transilvania va finaliza tranzacția pentru preluarea Bancpost în prima jumătate a lunii aprilie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share