Cluj Ultimele stiri

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei din Bucuresti, Primaria municipiului Cluj-Napoca si Camera de Comert si Industrie Cluj au organizat miercuri, 14 martie 2018, un Simpozion economic austriaco-roman cu tema „Tehnologie si servicii pentru gospodarire comunala”.
La eveniment au fost invitati sa participe atat primari si viceprimari din judetul Cluj, directori ai entitatilor subordonate Consiliului Judetean Cluj cu rol in furnizarea serviciilor publice, reprezentanti ai Camerei de Comert a judetului Cluj cat si investitori si intreprinzatori romani.
Totodata, la intalnirea gazduita de forul administrativ judetean au participat 14 companii austriece de renume din domenii precum gestionarea deseurilor, ape uzate, apa, infrastructura si constructii de drumuri. In cadrul misiunii economice, participantii austrieci specializati in tehnologii de ultima generatie, cu caracter inovativ si un nivel sporit al calitatii, au prezentat cele mai bune solutii tehnice in domeniile care au facut obiectul vizitei si au pus la dispozitia celor interesati expertiza de care dispun precum si toate informatiile necesare pentru realizarea unui schimb optim de cunostinte si bune practici.
„Scopul acestui simpozion a fost acela al realizarii unui transfer de informatii intre participantii romani si expertii austrieci in vederea identificarii solutiilor optime pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta administratia in furnizarea serviciilor publice. Tinand cont de faptul ca orasele si comunele austriece dispun de una dintre cele mai bune infrastructuri comunale din Europa, investitorii romani au avut oportunitatea de a invata de la oaspetii straini despre cele mai noi tehnologii, metode si tehnici ce pot fi aplicate in serviciile urbane si de mediu, dezvoltarea infrastructurii, si lista poate continua.” a declarat Vakar Istvan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.
Simpozionul economic de la Cluj raspunde solicitarii companiilor austriece interesate sa stabileasca colaborari cu firme si autoritati din judetele din centrul si nordul Transilvaniei implicate in proiecte care se incadreaza in domeniile anterior mentionate. Seminarul de lucru de la Cluj a fost precedat de intalnirile ce au avut loc in orasele Sibiu, Targu-Mures si Bistrita, organizate de catre Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei in perioada 13 – 14 martie a.c. si este urmat de vizite la Satu-Mare si Baia-Mare.
Reamintim faptul ca, in prezent, Austria reprezinta cea de-a cincisprezecea piata de export a Romaniei si al doisprezecelea partener de import, in tara noastra existand in momentul de fata doua reprezentante oficiale ale Biroului Comercial al Ambasadei Austriei: la Bucuresti si, respectiv, la Cluj. Rolul acestora este acela de a consilia si a ajuta firmele austriece si romanesti care doresc sa investeasca in cele doua tari, precum si de a oferi sprijin pentru identificarea partenerului si a furnizorului cel mai potrivit din Austria. Totodata, acestea organizeaza evenimente pentru a facilita incheierea de parteneriate si se orienteaza atat pentru gasirea de importatori, distribuitori sau reprezentanti comerciali cat si pentru obtinerea de informatii detaliate despre domeniul de afaceri si posibilitatea de a intra pe piata austriaca.

Related posts

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Încă 41 de km din Autostrada Transilvania, la licitație: trei secțiuni care traversează județul Sălaj

Ion Surdu

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Ion Surdu

Baia Mare își face bulevard de birouri

Nora Dumitrescu

​Sala polivalentă din Oradea, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii

redactia

AGRARIA 2017: TEHNICĂ AGRICOLĂ LA SUPERLATIV

Stefana Muresan

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Fizica de la UVT, în clasificarea Best Global Universities by Subject; locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Țara Silvaniei, inclusă într-un sistem de trasee turistice

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

redactia

Creații pentru Max Mara și Maison Margiela, confecționate chiar în județul Mureș. Cristina Hâncu, Târnava Sighișoara: „Să fii în România și să fii în industria textilă e foarte greu”

Transilvania Business

Investiţie de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

POZITIV TB: Ec. Teodor Giurgiu, președinte Federalcoop Satu Mare – “Criza a arătat cât de important este ca la produsele alimentare strategice să ne putem baza pe producția internă”    

Ligia Voro

Ministerul Transporturilor a absorbit aproximativ 820 de milioane de euro, situându-se pe locul doi, după agricultură

Stefana Muresan

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Stefana Muresan

Chinezii contestă anularea procedurii de realizare a Autostrăzii Ploiești-Brașov prin PPP

Ion Surdu

Mureșeanul Mircea Solovăstru va reprezenta Districtul 2241 România și Republica Moldova la Rotary International

redactia

Relaxarea normelor pentru companiile farmaceutice: Consiliul Concurenței le permite să acționeze astfel încât să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu medicamente

Ion Surdu

Autostrada Ploieşti – Braşov intră în licitație

redactia

Proiect de 49 milioane de euro, fonduri europene, pentru Arad

redactia

Cluj: Tommy Hilfiger redeschide magazinul din Iulius Mall într-un nou concept

Stefana Muresan

Leave a Comment