Real Estate

Colliers International preia administrarea birourilor Vox Technology Park din Timișoara. Portofoliul de birouri administrat crește cu 10%

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a fost desemnată de către Werk Property Group să ofere servicii de property management pentru proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara. Astfel, echipa Colliers International își consolidează poziția de lider pe piața de property management în sectorul de birouri, iar portofoliul de birouri administrat crește cu 10% până la 280.000 mp închiriabili, dintr-un portofoliu total de 380.000 mp închiriabili.
„Portofoliul variat, administrat de echipa Colliers International, include clădiri de birouri și proiecte industriale aflate în țară și în București. Integrarea Vox Technology Park, al 12-lea proiect de birouri pentru Colliers, reprezintă consolidarea segmentului de birouri din portofoliu nu doar prin extinderea lui către un important pol emergent regional, ci și prin valoarea adăugată a unui proiect imobiliar modern și performant. De asemenea, creșterea la nivel regional evidențiază un apetit crescut al proprietarilor din afara Capitalei pentru serviciile de property management și, implicit, maturizarea acestei piețe”, a declarat Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Director al departamentului Real Estate Management Services în cadrul Colliers International.
Vox Technology Park este una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din România, livrată recent pe piață în urma unei investiții de aproximativ 30 mil. euro. Proiectul are o suprafață închiriabilă de 26.600 mp, dispuși într-o clădire cu două corpuri cu șapte și respectiv zece etaje, oferind de asemenea spații de până la 3.500 mp pe etaj, cea mai mare suprafață disponibilă în acest moment în Timișoara. Proiectul dispune de 280 de locuri de parcare, care includ și mai multe stații pentru încărcarea mașinilor electrice și spații pentru biciclete. Adițional, în imediata apropiere a proiectului va fi construită în acest an și o parcare supraterană cu 400 de locuri. După finalizarea acesteia, Vox Technology Park va oferi una dintre cele mai bune proporții între suprafața închiriabilă și locurile de parcare disponibile, raportul rezultat fiind de un loc de parcare la fiecare 39 mp închiriabili.
Clădirea dispune de facilități unice la nivel național, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care va genera o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei / autentificării biometrice, dar și avantaje competitive pentru viitorii angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii. Vox Technology Park este primul proiect imobiliar din Timișoara care obține certificarea internațională pentru clădiri sustenabile BREEAM Interim cu calificativul Excellent, cu un punctaj de 85,59%, acesta fiind cel mai mare punctaj acordat vreodată în România unui proiect imobiliar, indiferent de segmentul imobiliar.
”Ne-am îndeplinit obiectivul de a dezvolta unul dintre cele mai moderne proiecte imobiliare din România, nu doar din Timișoara, realizare certificată prin calificativul și ratingul BREEAM și prin lista de facilități oferite. Chiriașii proiectului pot fi astfel siguri că vor beneficia de cel mai bun mediu pentru creșterea echipelor și afacerilor deținute, cu costuri lunare mai reduse comparativ cu alte proiecte. Alegerea unui consultant imobiliar de renume, cu o bogată experiență în administrarea de proiecte imobiliare, se înscrie în aceeași linie”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului
Werk Property Group este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din zona de vest a țării, fiind activ deja de mai mulți ani pe segmentul rezidențial. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.
Echipa de Real Estate Management Services a Colliers International va oferi servicii complete de property management, de la managementul relației cu chiriașii, la supervizare operațională, servicii financiare și raportare către proprietar.
Portofoliul administrat de Colliers International mai include, pe lângă Vox Technology Park, proiectele de birouri The Landmark, The Bridge – faza I, Phoenix Tower și Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court, Ethos House, Polonă 68, Allianz Office Building Brașov și Ștefan cel Mare Building, precum și trei parcuri industriale în Timișoara, Brașov și Arad.
Despre Colliers International
Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 12.000 specialiști care lucrează în 69 de țări. Cu o cultură întreprinzătoare și cu o echipă valoroasă, specialiștii Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor din întreaga lume. Serviciile includ consultanță și execuție strategică pentru vânzarea și închirierea proprietății, finanțare, soluții corporate globale, property, facility și project management, workplace solutions, evaluare și consultanță fiscală, analiză și studii de piață și consultanță în materie de leadership.

Related posts

Zacaria oferă gratuit spații industriale ONG-urilor și instituțiilor care luptă împotriva COVID-19

Ion Surdu

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Inspiratie globala. RIFF si RBA 2016.

Ionut Oprea

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Portland, bilant la 20 de ani

Ionut Oprea

IKEA, investiție de 80 mil. euro

Stefana Muresan

Constructorii clujeni de la ACI, investiție de 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Stefana Muresan

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

Munich Airport as concessionaire for Sofia Airport

Ionut Oprea

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

World premiere: Globalworth inaugurates the biggest kinetic floor in an office building worldwide

Ionut Oprea

CA Immo prelungește contractul de închiriere pentru birourile Sony din Bucharest Business Park

Ionut Oprea

Ulysse Nardin, official sponsor of the 2021 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

KONE: Any crisis is the driver of a new opportunity

Ionut Oprea

Bucharest- skyline transformation 2025: The spectacular promise

Ionut Oprea

ASA Consolis Cluj, furnizor cheie pentru Puskás Aréna din Budapesta

A. I.

UTCN, un nou cămin studențesc, investiție de 30 de milioane de lei

Stefana Muresan

PropTech România organizează în București primul hackathon de real-estate din Europa

Stefana Muresan

New lease agreement signed for SPDI

Ionut Oprea

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

TeraPlast vizează afaceri de peste 900 de milioane de lei. Consiliului Concurenţei, aviz favorabil pentru preluarea Depaco

Stefana Muresan

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda, afaceri de 25 mil. euro în 2018, plus 28%

Stefana Muresan

Trofeul Calitatii ARACO 2018

redactia

Leave a Comment