Cluj Cultural Ultimele stiri

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Vineri, 16 martie 2018, s-a incheiat perioada in care entitatile non-profit – organizatii, asociatii si fundatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatile publice care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, dar si din sfera Centenarului Marii Uniri au avut posibilitatea de a depune, la sediul Consiliului Judetean Cluj, documentatia necesara in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile.
Astfel, odata incheiat procesul de depunere a cererilor de finantare, incepand de luni, 19 martie, 2018, ora 12.00, si pana miercuri, 21 martie 2018, ora 12.00, comisiile special constituite la nivelul Consiliului Judetean, pentru fiecare domeniu in parte, deruleaza procedura de evaluare si selectie a proiectelor depuse.
,,Ne vom asigura ca intregul proces de alocare a finantarilor nerambursabile este cat mai deschis si transparent. In acelasi timp, ne dorim sa fim cat mai operativi iar finantarile sa fie acordate acelor entitati care deruleaza proiecte cu adevarat utile pentru comunitate.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In urma centralizarii cererilor de finantare depuse la registratura institutiei s-a constatat o usoara crestere, comparativ cu anul 2017, a numarului total al solicitarilor, acesta ajungand in 2018 la 735, comparativ cu 708, in anul precedent.
Departajat, pe domenii de interes, cele mai multe cereri pentru alocari de fonduri au fost identificate in sfera cultelor – 296 de solicitari, bugetul stabilit pentru acest domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Un numar semnificativ de proiecte au fost depuse si in sfera tineretului – 156 si a culturii – 130, sumele totale alocate pentru finantarea acestor doua domenii fiind de cate 500.000 de lei pentru fiecare in parte. In acelasi timp, pentru sustinerea structurilor sportive suma disponibila in acest an este de 1.200.000 de lei, numarul de solicitari depuse fiind de 95.
Totodata, din dorinta de a marca in mod corespunzator Centenarul Marii Uniri, Consiliul Judetean a pus la dispozitia celor interesati suma de 300.000 de lei, numarul solicitantilor care si-au manifestat dorinta de a organiza actiuni si activitati specifice acestui domeniu fiind de 58.
Dupa finalizarea proceduri de evaluare si selectie a proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ judetean www.cjcluj.ro va fi afisata lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte, decizia finala urmand a fi luata prin hotarare in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului, informeaza institutia.

Related posts

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

The 4th edition of the ABSL Awards will be delivered during the 2019 Gala on April 10th, at Le Château Bucharest

redactia

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Protestul suceveanului Ștefan Mandachi s-a viralizat în birourile Transporturilor

Ligia Voro

DPD: “We will continue to invest in technology to improve customer experience”

Ionut Oprea

Vastint închiriază 1.700 m² în cadrul Timpuri Noi Square către Zitec

Ionut Oprea

Accizele la benzină şi motorină cresc. Vezi toate măsurile cuprinse în Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Stefana Muresan

Modificări la Codul fiscal, promulgate de șeful statului: nou termen pentru declarația unică, noi facilități fiscale, dar și noi taxe

Ion Surdu

Nemţii de la Geiger, italienii de la Tirrrena Scavi şi firmele lui Dorin Umbrărescu, cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi

Stefana Muresan

Eveniment online: Bioeconomia și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Ligia Voro

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

redactia

Clujul domină piața regională a birourilor

Nora Dumitrescu

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Nora Dumitrescu

Bitdefender, evaluată la 600 de milioane $. Fondul de investiții Vitruvian Partners a cumpărat 30% din companie

Stefana Muresan

Studii geotehnice pentru ocolitoarea Zalăului

Nora Dumitrescu

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

Competiție de tehnologie NASA la Cluj

Nora Dumitrescu

Cel mai modern studio de televiziune din țară, ridicat lângă Zalău

Nora Dumitrescu

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

Leave a Comment