Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Vineri, 16 martie 2018, s-a incheiat perioada in care entitatile non-profit – organizatii, asociatii si fundatii neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatile publice care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, dar si din sfera Centenarului Marii Uniri au avut posibilitatea de a depune, la sediul Consiliului Judetean Cluj, documentatia necesara in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile.
Astfel, odata incheiat procesul de depunere a cererilor de finantare, incepand de luni, 19 martie, 2018, ora 12.00, si pana miercuri, 21 martie 2018, ora 12.00, comisiile special constituite la nivelul Consiliului Judetean, pentru fiecare domeniu in parte, deruleaza procedura de evaluare si selectie a proiectelor depuse.
,,Ne vom asigura ca intregul proces de alocare a finantarilor nerambursabile este cat mai deschis si transparent. In acelasi timp, ne dorim sa fim cat mai operativi iar finantarile sa fie acordate acelor entitati care deruleaza proiecte cu adevarat utile pentru comunitate.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In urma centralizarii cererilor de finantare depuse la registratura institutiei s-a constatat o usoara crestere, comparativ cu anul 2017, a numarului total al solicitarilor, acesta ajungand in 2018 la 735, comparativ cu 708, in anul precedent.
Departajat, pe domenii de interes, cele mai multe cereri pentru alocari de fonduri au fost identificate in sfera cultelor – 296 de solicitari, bugetul stabilit pentru acest domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Un numar semnificativ de proiecte au fost depuse si in sfera tineretului – 156 si a culturii – 130, sumele totale alocate pentru finantarea acestor doua domenii fiind de cate 500.000 de lei pentru fiecare in parte. In acelasi timp, pentru sustinerea structurilor sportive suma disponibila in acest an este de 1.200.000 de lei, numarul de solicitari depuse fiind de 95.
Totodata, din dorinta de a marca in mod corespunzator Centenarul Marii Uniri, Consiliul Judetean a pus la dispozitia celor interesati suma de 300.000 de lei, numarul solicitantilor care si-au manifestat dorinta de a organiza actiuni si activitati specifice acestui domeniu fiind de 58.
Dupa finalizarea proceduri de evaluare si selectie a proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ judetean www.cjcluj.ro va fi afisata lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte, decizia finala urmand a fi luata prin hotarare in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului, informeaza institutia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traderul de cereale Transylvania Invest din Arad, investiţie de 600.000 de euro într-un siloz

Articolul următor

Companiile semifinaliste ale proiectului Made în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share