Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S IMMO AG încheie remodelarea Sun Plaza

• “Noul” Sun Plaza va avea lansarea oficială pe 22 martie și va oferi o suprafață comercială mai mare cu 11,000 m2
• Noi brand-uri se vor alătura proiectului, iar numărul total de spații de retail din Sun Plaza crește la peste 170
• Sun Plaza face obiectul celui mai mare proces de reconfigurare derulat până acum pentru un mall în București
După doi ani de transformări, compania austriacă S IMMO AG finalizează reconfigurarea centrului comercial Sun Plaza din București, iar toate spațiile astfel modernizate vor fi deschise publicului în data de 22 martie. Începând din această lună, noi branduri se alătură proiectului: Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Credit Europe Bank, Meli Melo Deco și două restaurante noi: Toan’s și Marty. Cu peste 20,000 m2 supuși lucrărilor de renovare, dintre care 11,000 m2 sunt cuprinși într-o aripă nou construită, remodelarea Sun Plaza este cel mai amplu proiect de acest gen derulat până acum pe piața de retail din București.
În 2016, la șase ani de la inagurare, centrul comercial Sun Plaza din sudul Bucureștiului a acceptat o nouă provocare: un proces de reconfigurare menit să îmbunătățească considerabil mixul de chiriași și numărul de magazine.
Lucrările au început în primul trimestru din 2016 și au fost încheiate, conform planului, în martie 2018.
Până în prezent, acesta este cel mai amplu proces de reconfigurare a unui mall din București. Peste 20,000 m2 au fost supuși modernizării în total, după cum urmează: 11,000 m² cuprinși într-o aripă comercială nou construită, ce va acomoda peste 40 noi magazine, plus alți 9,000 m2 cuprinși în spații existente și care au fost transformate ca parte din proiect. Numărul total de spații de retail din Sun Plaza depășește astfel pragul de 170 unități.

Reconfigurarea Sun Plaza a fost realizată în etape, pe o perioadă de 24 luni, pentru a facilita continuarea în bune condiții a activității chiriașilor și pentru a menține un nivel ridicat de confort pentru vizitatorii centrului. Investiția totală s-a ridicat la 30 milioane de euro.
“Suntem încântați să anunțăm că am încheiat renovarea centrului comercial Sun Plaza. Decizia de a îmbunătăți oferta și designul Sun Plaza a avut la bază tendințele actuale din piața de retail, precum și preferințele clienților noștri. Centrele comerciale sunt o componentă din ce în ce mai importantă în viața de zi cu zi. O astfel de transformare duce la un nou nivel de posibilități pentru cumpărători și face din Sun Plaza un punct de atracție pentru întregul oraș. Mai mult, reconfigurarea conduce la o creștere sustenabilă a valorii proprietății, ca și a întregului nostru portofoliu, dar și la asigurarea profitabilității pe termen lung”, susține Friedrich Wachernig, membru în consiliul de administrare a S IMMO AG.
Noi chiriași
S IMMO AG și-a atins obiectivul initial de a încheia remodelarea Sun Plaza cu ”noul” centru comercial ocupat în proporție de 100%.
 Faza 0 – perioadă de pregătire (lucrările nu au fost vizibile, neavând impact asupra operațiunilor din cadrul mall-ului)
 Faza 1 (T2 2016 – T1 2017) – Lucrările au vizat extinderea pasajului subteran ce leagă mall-ul de stația de metrou Piața Sudului, precum și reconfigurarea unei suprafețe totale de 7,800 m2 dispuși pe trei niveluri. Noi căi de acces și noi spații de retail au fost create, incluzând și o nouă galerie comercială la nivelul -1. Patru noi branduri au deschis magazine în Sun Plaza – Altex, Terranova, O Bag și Autograf – iar unii chiriași ancoră, cum ar fi Bebe Tei, H&M și C&A, și-au relocat și modernizat spațiile.
 Faza 2 (T1 2017 – T3 2017) – O suprafață totală de 5,500 m2 și peste 25 noi magazine au fost adăugate schemei. Noile magazine sunt dispuse pe două niveluri și includ Lego și Forever 21, cu cele mai mari magazine deschise în România, buticul Men’s Cave (cu prima sa prezență într-un centru comercial) și mai multe brand-uri care vor deschide în premieră în Sun Plaza (LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior), cafenele (Gloria Jeans) și o varietate de spații de servicii, precum frizeria pentru copii Dolphy sau o reprezentanță RCS & RDS.
 Faza 3 (T3, 2017 – T1, 2018) – Odată cu finalizarea lucrărilor, noi brand-uri se alătură Sun Plaza: Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Meli Melo Deco și Credit Europe Bank, plus două noi restaurante: Toan’s și Marty.
Unii chiriași existenți au decis să își relocheze sau să își modernizeze spațiile – Donuterie, Yves Rocher, Mango, Jolidon.
Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de către arhitecții și inginerii ATP (Viena), una dintre cele mai mari companii de proiectare integrată. Contractorul local desemnat pentru lucrările de construire a fost Bog’Art, iar coordonarea proiectului a fost asigurată de către Optim Project Management.
“Suntem mândri că am contribuit la remodelarea Sun Plaza de către S IMMO AG, unul dintre cele mai ample astfel de procese din România. Aproape jumătate din suprafața de retail a mall-ului a fost supusă unor modificări complexe, în timp ce adăugarea noii clădiri a dus la creșterea eficienței întregului proiect – care a continuat să opereze fără întrerupere pe toată durata lucrărilor. Standardele calitative ridicate ale proiectului sunt vizibile atât în noile spații de retail rezultate în urma reconfigurării, cât și prin încorporarea lucrărilor de artă. Arta nu trebuie să se limiteze la o scenă sau un muzeu, ci poate face parte din viața noastră de zi cu zi”, spune arhitectul Heinz Lindner, ATP associate partner în Viena.
Dincolo de reconfigurarea efectivă și de crearea a noi spații de retail și de divertisment, S IMMO AG a integrat și arta în acest proiect, prin colaborarea cu Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. O instalație grafică dispusă pe o suprafață de 700 m2 redefinește tunelul subteran ce conectează mall-ul la stația de metrou Piața Sudului. O cascadă luminescentă suspendată, cu o înălțime de 18 metri și o greutate de peste o tonă, reprezintă un reper vizual și un veritabil punct de atracție pentru vizitatorii mall-ului, fiind vizibilă pe două niveluri din mall.
Despre Sun Plaza

Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită totală de 208,000 m.p., fiind administrat de CBRE România și deținut de S IMMO AG.
Sun Plaza este un centru comercial de tip “All inclusive”, care numără în momentul de față 140 magazine, inclusiv spații de relaxare, cum ar fi cafenele, cinematograf, pistă de bowling, centre destinate copiilor, precum și un food court generos cu o capacitate de 1,200 locuri. Principalii chiriași-ancoră sunt Cora, Leroy Merlin, Cinema City, C&A, Forever 21, H&M, Lego, Zara, Altex, Bebetei și Flanco.
Centrul comercial se bucură de o localizare excelentă și ușor accesibilă în sudul Capitalei, fiind poziționat în inima Pieței Sudului, una dintre cele mai populate zone din București. Un avantaj major al locației îl reprezintă pasajul subteran care asigură accesul direct al vizitatorilor din stația de metrou în centru comercial.
Sun Plaza este totodată ușor accesibil prin intermediul altor mijloace de transport, fiind deservit de 20 de linii de autobuz și tramvai care asigură legătura cu majoritatea zonelor din oraș. Localizarea strategică, la 10 minute de centru și în conexiune directă cu centrul și nordul Capitalei, permit proiectului să deservească un număr vast de cumpărători, cu un record stabilit la 14 milioane de vizitatori pe an.
Despre S IMMO AG
S IMMO AG, prima companie de investiţii imobiliare din Austria care s-a listat pe bursă, a devenit sinonimă cu experiența vastă, portofoliul echilibrat şi creşterea sustenabilă, încă de la înființarea sa în anul 1987. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Est.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viaţa dacilor liberi, prezentată într-o expoziţie în Cetatea Oradea

Articolul următor

WIZZ AIR, reducere de 20% la toate rezervările efectuate miercuri, 21 martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share