Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viaţa dacilor liberi, prezentată într-o expoziţie în Cetatea Oradea

Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural găzduiește expoziția „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”. Peste 90 de obiecte vechi de peste 2.000 de ani ilustrează viața strămoșilor noștri şi felul în care aceștia practicau agricultura, meşteşugăritul sau comerţul.
Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane (Deva), Universitatea de Vest (Timișoara) și Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie din Hunedoara.
Interesul pentru civilizația dacică este în creștere în prezent. Pornind de la această realitate, expoziția își propune să răspundă unei serii de întrebări de bază, precum: Cine sunt dacii? Cum trăiau ei? etc.
Sunt expuse peste 90 de exponate (cuie, scoabe, ținte, cuțite, brăzdare, nicovale, vârfuri de săgeți, lingouri, fragmente ceramice etc.), menite a permite creionarea unei imagini în legătură cu stadiul de dezvoltare a societății dacice din perioada anterioară cuceririi romane. Piesele provin deopotrivă din așezări dacice identificate în zone de munte, cât și de câmpie, fapt ce permite ilustrarea modului de viață a acestor comunități.
Expoziția va rămâne deschisă pentru public în intervalul 20 martie – 15 mai 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Articolul următor

S IMMO AG încheie remodelarea Sun Plaza

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

IRUM a fost vizitată de tineri

Fabrica reghineană IRUM a fost unul din obiectivele vizitate de tinerii din Rotary Youth Exchange District 2241 Romania &…
Citeste mai mult

Corul Madrigal a fost în turneu în Perú

La invitația Ambasadei României în Republica Perú și cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, Corul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share