Cluj Finante-banci Ultimele stiri

Grupul Financiar Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii

Grupul Financiar Banca Transilvania, prin BT Investments, este principalul investitor într-o rundă de finanțare de 300.000 de euro lansată de Ebriza. BT face această investiție pentru a susține antreprenorii, care îşi pot gestiona mai bine afacerea datorită software-ului dezvoltat de Ebriza. Alături de Banca Transilvania investesc și Risky Business, fondul de accelerare clujean, Marceluş Suciu, fondatorul Marty Restaurants și Dan Isai, fondatorul Salad Box, potrivit unui comunicat de presa.
Aceasta rundă de investiții evaluează startup-ul românesc fondat de Cristian Dinescu și Alexandru Mareș la 1,5 milioane de euro la un an după prima lor runda de investiții și intrarea în acceleratorul Risky Business, când Ebriza a fost evaluată la jumătate de milion de euro.
Ebriza transformă total ceea ce înseamnă acum casa de marcat, softul de vânzare și gestiune: acestea vor fi accesate online, non-stop, de pe orice dispozitiv, urmărind în timp real activitatea firmei, a stocurilor şi a vânzărilor. De asemenea, Ebriza integrează afacerile din HORECA, retail sau servicii cu furnizorii lor sau cu prestatorii de servicii, aplicațiile de comenzi sau de rezervări printr-un marketplace deschis oricăror dezvoltatori.
Prin această investiție, Grupul BT face încă un pas în ceea ce priveşte fintech-urile: în 2017 a intrat în acționariatul Timesafe, dezvoltatorul Pago, aplicație destinată gestionării şi plății facturilor de utilități, iar în martie a.c. Banca Transilvania a anunțat colaborarea cu Personetics, lider de piață în soluții bancare cognitive, cu ajutorul căruia va integra inteligența artificială în aplicația BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, în acest an.
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania: „Suntem bucuroşi să investim în acest start-up, care va ajuta clienții IMM să îşi gestioneze mai bine afacerea. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, este esențial să susținem inovația şi dezvoltarea unui ecosistem de start-up-uri, aşa încât să fie cât mai uşor pentru antreprenori să facă business în țara noastră”.
Cristian Dinescu, co-fondator Ebriza: “Este o validare fantastică a eforturilor noastre faptul că Banca Transilvania investeşte în Ebriza. Ne dorim să oferim gratuit comercianților softul de vânzare POS – eliberare de bon fiscal – direct pe tabletă sau pe telefon cu acces la o imprimantă fiscală wireless şi să ne focusăm pe serviciile adiacente din marketplace, comerciantul trebuind să plătească doar pentru acestea din urmă”.
Ebriza este unul dintre startup-urile finaliste de la Startup Avalanche, competiția anuală organizată în Cluj-Napoca de Techsylvania şi Risky Business. A făcut parte din primul program de accelerare al start-up-urilor al Risky Business Cluj.
Softul funcționează deja la peste 100 de comercianți în Romania și în străinătate.
Cu această infuzie de capital, Ebriza își va putea canaliza eforturile spre dezvoltarea propriului marketplace, care va da ocazia oricărui business să își conecteze instantaneu softul de vânzare și gestiune cu furnizorii de produse și servicii.

Related posts

EximBank şi Electrogrup, acord financiar de 11 milioane de euro

Stefana Muresan

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

Cel mai bogat român, Ion Ţiriac, a urcat 49 de poziții în topul Forbes. Avere estimată la 1,2 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, următorul Ambasador al Sibiului

redactia

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Nora Dumitrescu

11 ianuarie – Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale

Traian Dan

Viticultorii pot solicita până în 14 decembrie sprijinul de 500 de euro/ha

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Visit Cluj – an imaginary trail of landmarks

Transilvania Business

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Proiecte pe fonduri europene de 39 miliarde de euro, contractate aproape 21 de miliarde, la nivel național

Stefana Muresan

COVID-19: Comisia Europeană oferă până la 80 de milioane de euro companiei germane CureVac, ca să dezvolte cât mai rapid un vaccin

Papuc Irina

Bucharest – skyline transformation 2025 | Nusco City, at home, near the office?

Ionut Oprea

Werner Wolff: TAROM, în ultimele luni pe plus

redactia

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Papuc Irina

Furnizor pentru CFR, Thales Systems Romania vrea sa ajunga la peste 1.000 de angajati

Stefana Muresan

Acrobați, instalații de foc, decor autentic românesc și multe alte surprize la UNTOLD

Ligia Voro

Holcim : Mobilitatea urbana trebuie realizata cu solutii durabile

A. I.

Ministerul agriculturii declară război usturoiului chinezesc: Cultivatorii locali ar putea fi sprijiniți cu 1.000 de euro pe hectar, ca să se impună pe piață

redactia

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

Traian Dan

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Cea mai accesată franciză românească planifică deschiderea a 100 de locații noi

Ligia Voro

Acord Banca Românească – EximBank pentru IMM-uri

Stefana Muresan

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Airbus Helicopters Romania vrea să repare elicopterele din flota Inspectoratoratului General de Aviație al MAI

Ion Surdu

Leave a Comment