Transilvania Business
Energie Investitii Mureș Ultimele stiri

Liviu Nistoran, Romgaz: În 2018, vom realiza pentru prima dată export de gaze

Romgaz, producătorul national de gaze natural deținut de statul român, și-a pregătit strategia până în 2020 care include mai multe direcții de dezvoltare, inclusiv exportul de gaze naturale, a declarant președintele Consiliului de Administrația al companiei, Liviu Nistoran, într-un intreviu acordat Capital.
Romgaz a reuşit anul trecut să obţină un rezultat financiar record atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri cât şi a rezultatului net. Cifra de afaceri a crescut cu 34% ajungând la aproape un miliard de euro (4,58 miliarde de lei), iar profitul net a cunoscut o majorare de 82%, de la 1,02 miliarde de lei la 1,86 miliarde de lei.
Liviu Nistoran, preşedintele Consiliului de Administraţie al Romgaz, a declarat pentru Capital că rezultatele bune au fost obţinute anul trecut şi datorită contextului favorabil al pieţei şi preţului ridicat al gazelor.
Întrebat cum îşi poate valorifica mai bine producţia de gaze, Liviu Nistoran a menţionat că Romgaz a identificat cel puţin două direcţii de dezvoltare.
“Acesta este una dintre preocupările noastre centrale. Volumele vor creşte datorită zăcămintelor din Marea Neagră şi exploatării de la Caragele. Noi identificăm cel puţin două direcţii de dezvoltare pentru valorificarea acestor gaze. În primul rând este dorinţa noastră de a exporta. Cred că anul acesta va fi primul în care vom exporta. Cantităţile sunt acum limitate, dar suntem foarte atenţi la dezvoltările Transgazului pe zona de conectare cu ţările din jur. Există cerere potenţială, în special din Ungaria şi Serbia”, a declarat Liviu Nistoran, pentru sursa citată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Proiect: Terenurile aflate pe traseul BRUA, scoase din circuitul agricol fără acordul proprietarilor

Stefana Muresan

Primarii marilor orașe din România vor face schimb de bune practici la Cluj

redactia

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More