Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Municipiul Turda, alături de Manchester și Milano, s-a numărat printre finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană.
”Turda a fost apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată, inclusiv o strategie de finanțare bine structurată”, preizează site-ul oficial european.
”Am câştigat!!! Turda a obținut locul 1 în competiția SUMP Awards, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbana durabilă, la nivel european. A fost o competiție strânsă, între 2500 de oraşe, în finala ajungând Turda, Manchester şi Milano. În această seară la Bruxelles a avut loc ceremonia în care au fost anunțați şi premiați câştigătorii, iar noi suntem campionii Europei! Mulțumesc întregii echipe! Este un real succes, o foarte mare realizare! Turda este din nou în prim plan la nivel internațional!”, a spus Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.
Primăria Turda a depus anul trecut cererea de finanțare europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea stațiilor și crearea pistelor de biciclete.

Related posts

Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Leave a Comment