Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Air Canada a lansat oficial zborul direct între Canada și România

Compania aeriană Air Canada și Chambre de Commerce Roumaine du Quebec (CCRQ) au lansat oficial miercuri, 21 martie, zborurile directe dintre Montreal, respectiv Toronto, și București în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Montreal, anunță paginiromanesti.ca.
„Nu vorbesc foarte bine română, dar as vrea sa spun că este o zi mare pentru comunitatea românească din Canada, pentru România și pentru Air Canada”, a declarat, în limba română, Călin Rovinescu, președinte și CEO al companiei Air Canada.
„Mulți români, când au aflat că sunt de origine română, m-au întrebat când va fi o legătură directă între Canada și România și de ce aceasta nu există încă”, a mai spus directorul Air Canada.
Potrivit sursei citate, Air Canada va opera prin intermediul Air Canada Rouge, două zboruri pe săptămână între Toronto, respectiv Montreal, și București. Zborurile vor avea loc între 7 iunie și 4 octombrie, această ultimă dată fiind zborul de întoarcere dinspre București.
Călin Rovinescu a precizat că, în acest moment, rezervările făcute pentru zborurile de la Montreal sunt duble comparativ cu cele făcute de la Toronto.
„Un zbor direct va contribui la creșterea turismului și afacerilor dintre cele două țări și sunt mândru că pot contribui cu Air Canada la dezvoltarea comunității românești”, a mai declarat Călin Rovinescu.
Philippe Rainville, președintele și directorul general al aeroportului Montreal, a menționat că atât Air Canada cât și aeroportul beneficiază de o importantă forță de muncă de origine română și că angajații săi sunt extrem de fericiți de introducerea noii legături directe.
Contribuția unei legături aeriene directe la creșterea oportunităților de afaceri dintre România și Canada a fost scoasă în evidență și de consul general al României la Montreal, Ioana Costache, mai alex în contextul în care Canada și Uniunea Europeană au semnat un ambițios acord de liber schimb.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marea Unire a Vinurilor

Articolul următor

Alexandru Giboi, nominalizat de șase agenții de presă europene drept candidat pentru funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share