Cluj Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, va supune spre aprobare plenului forului administrativ judetean, in cadrul sedintei din data de 29 martie a.c., initiativa derularii unui proiect cu finantare europeana nerambursabila care urmareste dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie a Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca.
Necesitatea derularii acestei investitii in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii – Clinica Pediatrie de pe strada Motilor nr. 66-68 este justificata de dorinta Consiliului Judetean, in calitate de for tutelar, de a contribui in acest fel la asigurarea unei asistente pediatrica de urgenta la cel mai inalt nivel.
Importanta realizarii acestui deziderat e legata de insusi locul pe care aceasta unitate cu profil pediatric il are in cadrul sistemului medical romanesc: U.P.U. Pediatrie Cluj este singura unitate dedicata urgentelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilitati din tara, respectiv peste 85% din judetele tarii. Anual, aici sunt tratati aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore pana la situatii critice, existand posibilitatea resuscitarii cardio-respiratorii, a sustinerii, evaluarii si monitorizarii continue a functiilor vitale.
„Ceea ce intentionam este ca, in continuarea investitiilor pe care deja le-am derulat la U.P.U. Pediatrie, sa contribuim in plus la cresterea calitatii actului medical oferit copiilor prin implementarea acestui proiect european de dotare cu aparatura medicala de inalta performanta” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Prin intermediul proiectului se propune, astfel, achizitionarea din fonduri europene nerambursabile, unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neintreruptibila pentru furnizarea electricitatii in cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubatia dificila a pacientilor, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-nascuti, a unui aparat de ventilatie mecanica portabil cu module de ventilatie invaziva, a unui tomograf cu impedanta electrica, a unor aparate de ecografie si fototerapie, a unui sistem destinat imbaierii pacientilor imobilizati dar si a altor echipamente indispensabile desfasurarii activitatii de ingrijire pediatrica.
In vederea achizitionarii tuturor acestor aparate medicale de ultima generatie, suma nerambursabila pe care Consiliul Judetean urmareste sa o acceseze prin Programul Operational Regional 2014-2020 este de 6.699.819 lei. Aceasta reprezinta aproximativ 98% din valoarea totala a proiectului, diferenta de 136.731 lei reprezentand contributia proprie a forului administrativ judetean.
Reamintim faptul ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii este o unitate medicala universitara de prestigiu a medicinei romanesti formata din 15 sectii, cu peste 500 de paturi, care functioneaza in opt locatii diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. In cadrul acestuia se desfasoara atat activitati medicale propriu-zise de ingrijire a copiilor bolnavi cat si o activitate didactica universitara recunoscuta, respectiv o activitate stiintifica unanim apreciata.

Related posts

ASA Cons a pus grinzile pe noua fabrică de textile din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Forța de muncă și impozitarea, dezbătute de antreprenorii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

Transilvania Constructii a inceput lucrarile la Corpul B al cladirii Novis Plaza din Cluj Napoca

redactia

Conferința „Putere prin oameni” 2018: Comunicarea cu echipa, delegarea și încrederea sunt atribute principale ale liderului de succes

redactia

Fermierii campioni la porumb din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara

redactia

UiPath la forumul economic franco-român – “Poveștile care schimbă jocul”

Ligia Voro

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Nora Dumitrescu

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Finantare nerambursabila pentru modernizarea drumului care poate decongestiona traficul de pe DN1

Stefana Muresan

Centura Metropolitană a Clujului, variante de traseu. Cost final estimat – 250 milioane de euro

redactia

P3 continues P3 Bucharest park expansion, raising first column of first new warehouse of 2017.

Ionut Oprea

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Papuc Irina

Practici de prevenire a coruptiei, in atentia comunitatilor de afaceri

Ionut Oprea

S IMMO successfully sells large office buildings in Vienna

Ionut Oprea

Braşov: Licitaţie pentru 20 de autobuze hibrid şi 32 de autobuze electrice

Stefana Muresan

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

Hidroelectrica bate recordul istoric de profit

redactia

Britanicii de la DS Smith au finalizat achiziția EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti, tranzacție de 208 mil. euro

Stefana Muresan

Hidroconstrucția și TCI vor primeni rețeaua de apă-canal în zona Turzii

Nora Dumitrescu

Continental România și Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile și atitudinea în traficul din România

redactia

Un studio foto din Baia Mare s-a specializat în viziere medicale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment