Cluj Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, va supune spre aprobare plenului forului administrativ judetean, in cadrul sedintei din data de 29 martie a.c., initiativa derularii unui proiect cu finantare europeana nerambursabila care urmareste dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie a Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca.
Necesitatea derularii acestei investitii in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii – Clinica Pediatrie de pe strada Motilor nr. 66-68 este justificata de dorinta Consiliului Judetean, in calitate de for tutelar, de a contribui in acest fel la asigurarea unei asistente pediatrica de urgenta la cel mai inalt nivel.
Importanta realizarii acestui deziderat e legata de insusi locul pe care aceasta unitate cu profil pediatric il are in cadrul sistemului medical romanesc: U.P.U. Pediatrie Cluj este singura unitate dedicata urgentelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilitati din tara, respectiv peste 85% din judetele tarii. Anual, aici sunt tratati aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore pana la situatii critice, existand posibilitatea resuscitarii cardio-respiratorii, a sustinerii, evaluarii si monitorizarii continue a functiilor vitale.
„Ceea ce intentionam este ca, in continuarea investitiilor pe care deja le-am derulat la U.P.U. Pediatrie, sa contribuim in plus la cresterea calitatii actului medical oferit copiilor prin implementarea acestui proiect european de dotare cu aparatura medicala de inalta performanta” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Prin intermediul proiectului se propune, astfel, achizitionarea din fonduri europene nerambursabile, unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neintreruptibila pentru furnizarea electricitatii in cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubatia dificila a pacientilor, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-nascuti, a unui aparat de ventilatie mecanica portabil cu module de ventilatie invaziva, a unui tomograf cu impedanta electrica, a unor aparate de ecografie si fototerapie, a unui sistem destinat imbaierii pacientilor imobilizati dar si a altor echipamente indispensabile desfasurarii activitatii de ingrijire pediatrica.
In vederea achizitionarii tuturor acestor aparate medicale de ultima generatie, suma nerambursabila pe care Consiliul Judetean urmareste sa o acceseze prin Programul Operational Regional 2014-2020 este de 6.699.819 lei. Aceasta reprezinta aproximativ 98% din valoarea totala a proiectului, diferenta de 136.731 lei reprezentand contributia proprie a forului administrativ judetean.
Reamintim faptul ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii este o unitate medicala universitara de prestigiu a medicinei romanesti formata din 15 sectii, cu peste 500 de paturi, care functioneaza in opt locatii diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. In cadrul acestuia se desfasoara atat activitati medicale propriu-zise de ingrijire a copiilor bolnavi cat si o activitate didactica universitara recunoscuta, respectiv o activitate stiintifica unanim apreciata.

Related posts

Infrastructura de transport şi cea medicală sunt în prim planul accesării fondurilor europene de către primarii din Regiunea Vest

Robert Bloancă

„The Future of Marketing” la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

Sovata, dezvoltată cu proiecte și bună administrare

Florin Marcel

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Activarea facturii electronice îi duce pe abonații Digi în vacanță în Egipt 

Ligia Voro

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Papuc Irina

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Nora Dumitrescu

ANRE a aprobat planul de dezvoltare a sistemului de transport al gazelor pentru perioada 2016-2025

Stefana Muresan

Delegația Cluster Mobilier Transilvan, la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei

redactia

Ce conține planul de dezvoltare al sistemului de transport gaze naturale

Stefana Muresan

Taximetriștii clujeni au intrat într-un program special

Nora Dumitrescu

Proprietarii privați fără resurse din Ardeal, sprijiniți să își facă împăduriri

Nora Dumitrescu

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Clujul și-a făcut marcaje rutiere noi pe 128 de kilometri

Nora Dumitrescu

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de constănțenii de la Polaris. Contract de 1,3 milioane de lei pe an

redactia

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Nora Dumitrescu

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Nora Dumitrescu

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Ion Surdu

Alexandra Crivineanu, noul director de dezvoltare și marketing în cadrul RMN – Diagnostica

redactia

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Nora Dumitrescu

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Leave a Comment