Antreprenori Lideri si afaceri Ultimele stiri

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Depresia postanatală nu a descurajat-o pe Corina Turcuman, ba chiar a motivat-o să ia decizii radicale în viaţa ei profesională. A renunţat la jobul ei sigur din bancă pentru a-şi transforma pasiunea într-o afacere în industria de Beauty, care în scurt timp a devenit un brand internaţional.
În doar 4 ani de când s-a mutat în Bucureşti, tânăra antreprenoare originară din Republica Moldova a cucerit România cu extensiile de gene marca Karina Lashmaker, fiind de altfel invitată să fac parte din juriul unor competiţii internaţionale de profil din Statele Unite, Spania şi Belgia.
Româncele investesc în imaginea lor
Corina Turcuman afirmă despre femeile din România că investesc foarte mult în imaginea lor, ţara noastră fiind de altfel în topul Uniunii Europene cu cele mai multe cheltuieli în industria de Beauty. “Am călătorit în toată lumea, însă ce am constatat de câţiva ani în care m-am stabilit în Bucureşti, a fost apetitul crescut al româncelor de a arăta foarte bine, investind în look-ul lor, în imaginea lor personală. Mai mult decât atât, o imagine impecabilă le conferă o mai mare încredere în sine, la locul de muncă, în viaţa lor personală, la evenimentele publice şi pot combate mult mai uşor prezumtivele probleme care apar. Cu toate acestea, trebuie să existe un echilibru foarte fin între a-ţi concentra toate energiile şi timpul pe look-ul tău şi a face toate demersurile în viaţă pentru a-ţi împlini visul, a-ţi urma pasiunile. Atunci când o doamna sau domnişoară îşi concentrează mai mult atenţia pe look şi mai puţin pe obiectivele în carieră sau în viaţa personală sau, viceversa, atunci când îşi concentrează atenţia pe carieră dar neglijează total felul cum arată, atunci acel echilibru fin este rupt, iar dizarmonia va apărea în viaţa ei”, declară Corina Turcuman, fondatoarea Karina Lashmaker.
Frica ne face să găsim scuze pentru a ne amâna împlinirea visului
Antreprenoarea le sfatuieşte pe tinerele mămici să nu se lase copleşite de stările de depresie şi anxietate, ci să identifice mereu şi mereu mica lor pasiune, deoarece o pot transforma peste noapte în cea mai profitabilă afacere.
“Frica mea reală în viaţă nu a fost să îmi risc stabilitatea pentru a-mi împlini visul, ci să renunţ pentru totdeauna la pasiunile mele pentru o viaţă monotonă, aparent stabilă financiar, dar care mă măcina sufleteşte zi de zi pentru că ştiam în sinea mea că nu este ce îmi doream. Cariera unei femei poate izvorî peste noapte aparent din nimic, însă trebuie să încetăm să mai găsim scuze pentru fricile noastre. Atâta timp cât am renunţat la balastul din viaţa noastră, ne putem concentra trup şi suflet pe hobby-ul nostru şi nici nu ne vom da seama cum acesta a devenit o carieră în sine. Secretul vieţii este să fim fericiţi şi să luptăm pentru fericirea noastră, chiar cu riscul de a face schimbări radicale. Sunt dureroase la început, dar pe termen lung acea decizie ne va aduce satisfacţii imense”, explică Corina Turcuman, membră a Elite Business Women – cea mai mare companie de antreprenoriat feminin din România.
Plan măreţ pentru 2018
Pentru anul acesta, antreprenoarea şi-a propus o agenda foarte încărcată, presărată cu multe evenimente, proiecte şi perfecţionări noi. În luna februarie, a participat la unul dintre cele mai importante cursuri de perfecţionare în San Petersburg (Rusia), unde a aflat cele mai noi tendinţe în materie de extensii de gene, iar câteva zile mai târziu a jurizat campionatul de extensii de gene din Novosibirk (Rusia). La începutul lui martie a făcut parte din jurului unui campionat internaţional de profil, care a avut loc în California (SUA), urmând ca în lunile aprilie, mai, iunie să jurizeze alte campionate internaţionale în Spania, Italia şi Belgia.
De asemenea, Corina Turcuman va organiza, în România, a II-a ediţie a Campionatului Internaţional de Extensii de Gene, la care vor fi prezenţi unii dintre cei mai reputaţi tehnicieni de extensii de gene din lume.

Related posts

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Papuc Irina

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

redactia

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Sondaj BEI: România trebuie să investească în inovație și tehnologii noi

Traian Dan

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Nora Dumitrescu

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Nora Dumitrescu

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

Producătorul german de echipamente audio Sennheiser va construi o fabrică în Braşov

Stefana Muresan

5 lucruri de care mediul de afaceri local are nevoie pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor

Transilvania Business

CFR: Licitatie pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Simeria; se va circula cu 160 km/h

Stefana Muresan

Cererea de finanţare de 1,9 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II, semnată

Stefana Muresan

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Stefana Muresan

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

Un clujean vinde fotolii de masaj în toată lumea, inclusiv la Polul Nord

redactia

Orădenii sunt chemați să aleagă proiectul pentru amenajarea Digi – parcării

Traian Dan

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Delta Dunării

Papuc Irina

Inovaţia ca stare de fapt şi necesitate – Cluj Innovation Days – „Breaking New Digital Ground”

Stefana Muresan

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Nora Dumitrescu

Destinațiile preferate de români pentru vacanțe. Grecia, pe locul 2

Papuc Irina

Cabana Vadu Crișului, centru de monitorizare și promovare a naturii

Traian Dan

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment