Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile Aramis Invest, Taparo (Maramureș) şi fabrica Ecolor din Cluj – cei mai mari exportatori de mobilă

Două companii antreprenoriale din Maramureş, Aramis Invest din Baia-Mare şi Taparo din satul Borcuţ, şi fabrica Ecolor din Cluj, controlată de un furnizor cu tradiţie al IKEA, au fost în 2017 cei mai mari exportatori de mobilă, cu 1,6 miliarde de lei, potrivit zf.ro.
Cei mai mari cincisprezece ex­por­tatori de mobilă din Ro­mâ­nia au trimis anul trecut mo­bilă pe pieţele externe de circa 850 mil. euro, ceea ce reprezintă în jur de 40% din totalul ex­portului de mobilă din 2017, potrivit datelor de la Insti­tu­tul Naţional de Statistică (INS). Clasamentul este realizat de INS după valoarea exporturilor de mobilă din 2017.
Aramis Invest din Baia Mare, judeţul Maramureş, cel mai mare exportator de mo­bilă din România, a trimis mobilier pe pieţele externe de aproape un miliard de lei în 2017, aproape toată pro­ducţ­ia rea­lizată, potrivit repre­zen­tanţilor companiei. Antrepre­norii Vladi­mir Iacob şi Marius Şelescu şi-au clădit busi­nessul în jurul retailerului IKEA, principalul client al companiei.
Al doilea cel mai mare exportator de mobilă din România este, potrivit sursei citate, producătorul de mobilă tapiţată Taparo din satul Borcuţ, judeţul Maramureş, un business deţinut majoritar de antreprenorul Ioan Filip. Valoarea exporturilor a ajuns în 2017 la aproximativ 370 mil. lei, adică 80 mil. euro. Compania Taparo a exportat în peste 15 ţări din Europa, Orientul Apropiat şi Statele Unite.
Al treilea cel mai mare exportator de mobilă din 2017 a fost Ecolor, o fabrică din comuna Jucu, judeţul Cluj, controlată de Gyllensvaans Möbler, o companie suedeză care furnizează mobilă pentru IKEA din 1952. Anul trecut, Ecolor a exportat mobilier în valoare de 316 mil. lei. Compania vinde la export aproximativ 99% din producţie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SEE Property Forum 2018, 29th of March, Radisson Blu

Articolul următor

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share