Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Aproape 2,9 milioane lei vor fi investite pana la sfarsitul anului viitor pentru imbunatatirea gestionarii energiei si reducerea consumurilor la Spitalul Municipal Targu Secuiesc, sectia Chirurgie, pe baza unui proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, semnat in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul Primariei din acest oras, de catre primarul Tibor Bokor si directorul general ADR Centru, Simion Cretu. Cererea de finantare pentru proiectul ”Cresterea eficientei energetice a cladirilor apartinatoare Municipiului Tg. Secuiesc – Spital Tg. Secuiesc Sectia Chirurgie”, are o valoare totala de aproape 2,9 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de AM POR este 2.817.414,16 lei.
Acest proiect este finantat prin Prioritatea de Investitii 3.1.B, ce vizeaza sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice, din cadrul Programului REGIO 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei energetice si reducerea consumului de energie finala in cladirea Sectiei de chirurgie a Spitalului Municipal Targu Secuiesc, in principal prin reabilitarea termica a elementelor de anvelopa a cladirii (izolarea peretilor exteriori, izolarea termica a placarii de sol, izolarea termica a terasei si a planseului peste parter). Prin acest proiect se vor mai realiza: instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, respectiv 56 de panouri fotovoltaice, modernizarea sistemului de ventilare mecanica, prin montarea unui sistem de ventilare bazat pe etanseitatea asigurata de tamplaria noua care va fi montata. Sunt prevazute instalatii de ventilare noi, pentru asigurarea volumului de aer necesar in incaperile pentru specificul sectiei si va fi modernizata instalatia de iluminat integrat a cladirii, prin schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele cu performanta superioara din punct de vedere luminotehnic si cu consum de energie mai scazut.
”Municipiul Targu Secuiesc pregateste elaborarea si depunerea mai multor proiecte in domeniul reducerii consumului de energie si proiecte pentru masurile de mobilitate urbana din cadrul prioritatii de investitie 3.2 a Programului REGIO. In acest sens, aceste preocupari au fost incluse in strategia integrata de dezvoltare urbana al municipiului si este in curs de pregatire Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Si in precedenta perioada de finantare am derulat contracte cu resurse nerambursabile din cadrul POR 2007-2013, atat pentru mediul educational, cat si pentru revitalizarea unor foste situri industriale poluate. Consideram ca, pentru pacientii Spitalului Municipal si pentru intreaga populatie din zona, lucrarile de reparatii si consolidare, de reabilitare, de modernizare si eficientizare energetica a Sectiei de Chirurgie vor fi bine-venite si vor determina scaderea cheltuielilor legate de incalzire”, a declarant Tibor Bokor.
Cererea de finantare pentru proiectul ”Cresterea eficientei energetice a cladirilor apartinatoare Municipiului Tg. Secuiesc – Spital Tg. Secuiesc Sectia Chirurgie” prevede un termen pana la sfarsitul lunii decembrie 2019, pentru realizarea lucrarilor de reparatii si consolidare, de reabilitare termica la Sectia de Chirurgie. Toate lucrarile vor avea la baza recomandarile si solutiile tehnice stabilite prin expertiza tehnica de rezistenta si auditul energetic, fiind realizate in etape, astfel incat activitatea pacientilor si a personalului sa fie afectata cat mai putin. Principalele rezultate anticipate ale acestui proiect sunt reducerea consumului de energie totala in cladirea reabilitata cu mai mult de 500 mii KWh/an, reducerea de peste 2,5 ori a nivelului anual specific al gazelor cu efect de sera (in echivalent tone de CO2), precum si reducerea de peste 3,5 ori a consumului anual de energie primara, dupa finalizarea proiectului. Valoarea totala a acestui proiect este de 2.899.164,99 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de AM POR este 2.817.414,16 lei.
”Apelul de finantare a proiectelor de imbunatatire a eficientei energetice din Regiunea Centru este foarte important pentru comunitatile locale, fapt demonstrat de pregatirea de catre autoritatile publice locale a unui numar de 87 proiecte spre finantare, a caror valoare totala este de aproape 660 milioane lei. Spre comparatie, alocarea financiara regionala este de doar 186,6 milioane lei si, chiar in conditiile in care au fost respinse 23 de cereri de finantare, cele ramase in selectie solicita aproape dublul sumei disponibile. Prin acest proiect, cetatenii municipiului Targu Secuiesc vor constata cresterea confortului termic in Spitalul Municipal, ceea ce inseamna implicit alinierea la standardele europene in asigurarea calitatii serviciilor medicale”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

Familia Buzoianu ridică o clădire office de 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

WHY “ROMANIA’S REAL ESTATE YEARBOOK 2020?”

Ionut Oprea

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Stefana Muresan

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

TAROM suspendă cursele către și dinspre Belgrad, Chișinău și Amman

Papuc Irina

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

BestJobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte

Stefana Muresan

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Cererea de finanţare de 1,9 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II, semnată

Stefana Muresan

Aparat inovativ de monitorizare a calității aerului din clădiri, lansat pe piață de UBB

redactia

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Papuc Irina

Germanii de la Mahle tind spre 1.000 de angajaţi în Timişoara

Stefana Muresan

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii caută soluții pentru ca Fabrica ”Diamant” de la Oradea să nu se desființeze

Stefana Muresan

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Business Evolution. Cum să decodezi transformarea digitală și să construiesti o companie care performează

Ligia Voro

Google deschide hub digital pentru studenți, la Universitatea Tehnică din Cluj

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Apele de băut din Transilvania

Transilvania Business

Cea mai mare companie energetică din Israel ar urma să retehnologizeze CET Mintia

Stefana Muresan

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

FOTO: Prezență record la Simpozionul DAFCOCHIM Agro

Ligia Voro

Leave a Comment