Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Aproape 2,9 milioane lei vor fi investite pana la sfarsitul anului viitor pentru imbunatatirea gestionarii energiei si reducerea consumurilor la Spitalul Municipal Targu Secuiesc, sectia Chirurgie, pe baza unui proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, semnat in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul Primariei din acest oras, de catre primarul Tibor Bokor si directorul general ADR Centru, Simion Cretu. Cererea de finantare pentru proiectul ”Cresterea eficientei energetice a cladirilor apartinatoare Municipiului Tg. Secuiesc – Spital Tg. Secuiesc Sectia Chirurgie”, are o valoare totala de aproape 2,9 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de AM POR este 2.817.414,16 lei.
Acest proiect este finantat prin Prioritatea de Investitii 3.1.B, ce vizeaza sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice, din cadrul Programului REGIO 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei energetice si reducerea consumului de energie finala in cladirea Sectiei de chirurgie a Spitalului Municipal Targu Secuiesc, in principal prin reabilitarea termica a elementelor de anvelopa a cladirii (izolarea peretilor exteriori, izolarea termica a placarii de sol, izolarea termica a terasei si a planseului peste parter). Prin acest proiect se vor mai realiza: instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, respectiv 56 de panouri fotovoltaice, modernizarea sistemului de ventilare mecanica, prin montarea unui sistem de ventilare bazat pe etanseitatea asigurata de tamplaria noua care va fi montata. Sunt prevazute instalatii de ventilare noi, pentru asigurarea volumului de aer necesar in incaperile pentru specificul sectiei si va fi modernizata instalatia de iluminat integrat a cladirii, prin schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele cu performanta superioara din punct de vedere luminotehnic si cu consum de energie mai scazut.
”Municipiul Targu Secuiesc pregateste elaborarea si depunerea mai multor proiecte in domeniul reducerii consumului de energie si proiecte pentru masurile de mobilitate urbana din cadrul prioritatii de investitie 3.2 a Programului REGIO. In acest sens, aceste preocupari au fost incluse in strategia integrata de dezvoltare urbana al municipiului si este in curs de pregatire Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Si in precedenta perioada de finantare am derulat contracte cu resurse nerambursabile din cadrul POR 2007-2013, atat pentru mediul educational, cat si pentru revitalizarea unor foste situri industriale poluate. Consideram ca, pentru pacientii Spitalului Municipal si pentru intreaga populatie din zona, lucrarile de reparatii si consolidare, de reabilitare, de modernizare si eficientizare energetica a Sectiei de Chirurgie vor fi bine-venite si vor determina scaderea cheltuielilor legate de incalzire”, a declarant Tibor Bokor.
Cererea de finantare pentru proiectul ”Cresterea eficientei energetice a cladirilor apartinatoare Municipiului Tg. Secuiesc – Spital Tg. Secuiesc Sectia Chirurgie” prevede un termen pana la sfarsitul lunii decembrie 2019, pentru realizarea lucrarilor de reparatii si consolidare, de reabilitare termica la Sectia de Chirurgie. Toate lucrarile vor avea la baza recomandarile si solutiile tehnice stabilite prin expertiza tehnica de rezistenta si auditul energetic, fiind realizate in etape, astfel incat activitatea pacientilor si a personalului sa fie afectata cat mai putin. Principalele rezultate anticipate ale acestui proiect sunt reducerea consumului de energie totala in cladirea reabilitata cu mai mult de 500 mii KWh/an, reducerea de peste 2,5 ori a nivelului anual specific al gazelor cu efect de sera (in echivalent tone de CO2), precum si reducerea de peste 3,5 ori a consumului anual de energie primara, dupa finalizarea proiectului. Valoarea totala a acestui proiect este de 2.899.164,99 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de AM POR este 2.817.414,16 lei.
”Apelul de finantare a proiectelor de imbunatatire a eficientei energetice din Regiunea Centru este foarte important pentru comunitatile locale, fapt demonstrat de pregatirea de catre autoritatile publice locale a unui numar de 87 proiecte spre finantare, a caror valoare totala este de aproape 660 milioane lei. Spre comparatie, alocarea financiara regionala este de doar 186,6 milioane lei si, chiar in conditiile in care au fost respinse 23 de cereri de finantare, cele ramase in selectie solicita aproape dublul sumei disponibile. Prin acest proiect, cetatenii municipiului Targu Secuiesc vor constata cresterea confortului termic in Spitalul Municipal, ceea ce inseamna implicit alinierea la standardele europene in asigurarea calitatii serviciilor medicale”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Contract de 10 milioane de euro, obținut de nemții de la RER-RWE, pentru servicii de salubritate în Alba

redactia

Bloc operator ultramodern, realizat din fonduri europene, la Maternitatea Oradea

Traian Dan

Primul autobuz electric pe străzile Zalăului

Nora Dumitrescu

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Ionut Oprea

Semtest BVN, genetică în condiții de siguranță

Florin Marcel

AROBS Transilvania Software achiziționează UCMS Group România, companie specializată în soluții HR

Stefana Muresan

Timişoara primeşte bani europeni nerambursabili pentru un nou set de şapte noi garnituri de tramvai

Robert Bloancă

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

Clujul își face patru parkinguri cu zonă verde

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™ pregătită să devină jucător major pe piața agricolă

Stefana Muresan

Sala Unirii din Alba Iulia, reabilitată cu fonduri județene și guvernamentale. Valoarea proiectului, peste 9 mil. lei

Stefana Muresan

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Ardealului

Nora Dumitrescu

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Lotul 2 din tronsonul feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează. Contestație respinsă

Ion Surdu

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

Ardelenii vor zbura pe litoralul românesc din iulie

Nora Dumitrescu

Patru orașe din Transilvania și Banat, pe lista viitoarelor metrouri

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania – “Orice criză este și o șansă”

Ligia Voro

Cluj-Napoca a intrat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020

Papuc Irina

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Leave a Comment