Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bosch construieşte o fabrică la Simeria; investiție de aproximativ 110 mil. euro și peste 700 de locuri de muncă create

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului industrial Bosch, achiziţionează teren la Simeria, judeţul Hunedoara, pentru a construi o fabrică de maşini de spălat rufe, a anunțat investitorul.
Valoarea totală a investiţiilor este de de aproximativ 110 milioane de euro şi se estimează ca începând din 2022 să fie produse peste un milion de maşini de spălat.
„BSH Hausgeräte GmbH îşi continuă cursul de creştere în Europa şi va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locaţie în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an”, se arată în comunicat.
Investitorul intenţionează să înceapă producţia de maşini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi facilităţi de producţie, fabrica va avea – începând cu 2022 – o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. Noua locaţie va fi în viitor, după cele din Germania, Spania şi Polonia, cea de-a patra fabrică de maşini de spălat din Europa.
„În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne, precum şi logistica necesară”, a declarat Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România. El a adăugat: „Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de situri de producţie şi de centre logistice de primă clasă”.
Filiala română BSH a fost înfiinţată în 1999 şi comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff şi Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, maşini de gătit, maşini de spălat, uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie, maşini de cafea.
BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanţi producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 şi peste 61.800 de angajaţi. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici şi este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de ţări. BSH este o companie a Grupului Bosch.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Articolul următor

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share