Bihor Energie Investitii Timiș Ultimele stiri

În doi ani, Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în Timiș

NIS Petrol, filiala locală a sârbilor de la NIS, grup petrolier vertical integrat în care ruşii de la Gazprom sunt acţionar majoritar, a ajuns la un portofoliu de şase perimetre de petrol şi gaze pe teritoriul României, pe unele dintre ele producţia fiind estimată a începe în cel puţin doi ani de zile. Dincolo de activitatea de explorare şi producţie, care vizează exclusiv resurse convenţionale, compania a ajuns pe o reţea locală de 18 benzinării, toate operate sub brandul Gazprom.
„Din cele şase perimetre, patru concesiuni sunt pentru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare în parteneriat cu compania canadiană East West Petroleum (do­uă în judeţul Bihor – EX-2 Tria şi EX-3 Băile Felix şi două în judeţul Timiş – EX-7 Periam şi EX-8 Biled). O a cincea concesiune este deţinută în parteneriat cu Zeta Petroleum şi Armax Gaz, respectiv concesiunea de dezvoltare-exploatare petrolieră în perimetrul DEE V-20 Jimbolia, judeţul Timiş. Cea de-a şasea concesiune pentru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare se află tot în judeţul Timiş, în perimetrul EX-12 Crai Nou. NIS Petrol are calitatea de operator în toate cele 6 perimetre petroliere concesionate“, spune Vanja Aleksic, director general adjunct, responsabil pe zona de upstream (explorare şi producţie) din cadrul NIS Petrol, conform zf.ro.
Parteneriatele au fost realizate în perioada 2012-2013, perimetrele din Timiş şi Bihor având fiecare suprafeţe de circa 1.000 de kilometri pătraţi.

Related posts

Băutură produsă în Satu Mare, vândută cu 2000 de euro în străinătate. Este ambalată cu fir din aur

redactia

Elit si Vericom fac parte, oficial, din compania Smithfield

Stefana Muresan

Zitec este oficial singura companie românească partener Magento

Ligia Voro

Leave a Comment