Bihor Energie Investitii Timiș Ultimele stiri

În doi ani, Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în Timiș

NIS Petrol, filiala locală a sârbilor de la NIS, grup petrolier vertical integrat în care ruşii de la Gazprom sunt acţionar majoritar, a ajuns la un portofoliu de şase perimetre de petrol şi gaze pe teritoriul României, pe unele dintre ele producţia fiind estimată a începe în cel puţin doi ani de zile. Dincolo de activitatea de explorare şi producţie, care vizează exclusiv resurse convenţionale, compania a ajuns pe o reţea locală de 18 benzinării, toate operate sub brandul Gazprom.
„Din cele şase perimetre, patru concesiuni sunt pentru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare în parteneriat cu compania canadiană East West Petroleum (do­uă în judeţul Bihor – EX-2 Tria şi EX-3 Băile Felix şi două în judeţul Timiş – EX-7 Periam şi EX-8 Biled). O a cincea concesiune este deţinută în parteneriat cu Zeta Petroleum şi Armax Gaz, respectiv concesiunea de dezvoltare-exploatare petrolieră în perimetrul DEE V-20 Jimbolia, judeţul Timiş. Cea de-a şasea concesiune pentru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare se află tot în judeţul Timiş, în perimetrul EX-12 Crai Nou. NIS Petrol are calitatea de operator în toate cele 6 perimetre petroliere concesionate“, spune Vanja Aleksic, director general adjunct, responsabil pe zona de upstream (explorare şi producţie) din cadrul NIS Petrol, conform zf.ro.
Parteneriatele au fost realizate în perioada 2012-2013, perimetrele din Timiş şi Bihor având fiecare suprafeţe de circa 1.000 de kilometri pătraţi.

Related posts

Patrimoniul cultural evreiesc din Timişoara, promovat internaţional

redactia

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

Endava dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment