Finante-banci Slider Ultimele stiri

Mircea Solovăstru revine în echipa Bursei de Valori Bucureşti!

Analistul economic Mircea Solovăstru a fost numit, în urmă cu câteva zile, de către Consiliul Bursei de Valori (BVB) Bucureşti, în calitate de membru al Comisiei de Admitere la Tranzacţionare, din partea reprezentanţilor participanţilor la sistemul de tranzacţionare al BVB, pentru un mandat de doi ani, începând din data de 30 martie 2018.
Reporter: Ce atribuţii aveţi în cadrul Comisiei de Admitere la Tranzacţionare din cadrul Bursei de Valori Bucureşti?
Mircea Solovăstru: Sunt trei comisii la nivelul Bursei de Valori București, fiecare cu atribuţii specifice. În general comisiile speciale au rol consultativ în diverse arii specifice de activitate ale Bursei de Valori Bucureşti, ca operator de piaţă şi operator de sistem, din acestea făcând parte persoane cu experienţă şi practică în domeniul pieţei de capital şi/sau financiar-bancar. În cadrul Comisiei de Admitere la Tranzacționare, așa cum îi spune şi numele, se vor analiza informaţiile depuse de societăţile care doresc să se listeze la Bursă. Sper ca în următorii ani numărul lor să fie semnificativ, fiind o şansă pentru o alternativă la finanţarea economiei româneşti.
Rep.: Care este importanţa acestei comisii în funcţionarea Bursei de Valori Bucureşti?
M.S.: Are rol consultativ pentru asigurarea unei activităţi unitare, ordonate şi eficiente de admitere, promovare, retrogradare şi retragere în sau de pe piaţa reglementată la vedere şi sistemele alternative de tranzacţionare sau piaţa Rasdaq, administrate de Bursa de Valori Bucureşti.
Rep.: Ce obiective v-aţi propus să atingeţi în mandatul care vi s-a acordat?
M.S.: M-am reîntors practic în Bursa de Valori Bucureşti şi am convingerea că experienţa acumulată în ultimii ani în domeniul pieţei de capital să permită noii echipe a Bursei să dinamizeze piaţa de capital din România. E o modalitate prin care putem dezvolta noi afaceri, prin care economia românească poate găsi surse alternative de finanţare.
A consemnat Alex TOTH

Related posts

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

Au început lucrările la două noi parkinguri în Cluj Napoca. Investiție de 9,6 mil. euro pentru 666 locuri de parcare

redactia

Leave a Comment