E.ON România şi Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO au încheiat un protocol de colaborare care are ca principal scop schimbul de informații în domeniul securității cibernetice, susținerea campaniilor de conștientizare a riscurilor din domeniul securității cibernetice, precum și facilitarea schimbului de experiență între specialiști, au anunțat reprezentanții E.ON.
“Luăm foarte în serios riscurile asociate unor incidente sau atacuri cibernetice. Sistemele digitale din reţelele noastre de distribuţie a energiei electrice pot fi ţinta unor astfel de atacuri cu consecinţe potenţiale deosebit de serioase asupra securităţii furnizării, precum şi cu pagube însemnate pentru companie. Totodată, suntem conştienţi de obligațiile care ne revin în privinţa protejării sistemelor energetice care oferă servicii esențiale, precum şi a datelor colectate şi administrate”, a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.
Potrivit specialiştilor, odată cu creşterea rolului tehnologiilor digitale în infrastructura energetică cele mai mari riscuri la adresa sistemelor sunt reprezentate de atacurile cibernetice. Studiile de piaţă arată că, în cea de-a doua jumătate a anului trecut, cel mai mare număr de atacuri cibernetice a avut loc împotriva organizațiilor din domeniul energiei și împotriva integratorilor de sisteme industriale de control.
Prin protocolul încheiat cu E.ON, CERT-RO își extinde rețeaua de parteneri din sectorul energetic, în contextul transpunerii în legislația națională a Directivei privind adoptarea de măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniunea Europeană (Directiva NIS). Legea de transpunere va impune măsuri minime de securitate și cerințe de notificare operatorilor de servicii din mai multe sectoare esențiale: energie, transporturi, utilități, sistemul bancar, sănătate, piețe financiare și infrastructuri digitale.
Citește și:
Cum vor fi amenajate Cheile Turzii. Clujul vrea mai mulți turiști
Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului (CTATU) Cluj, din Consiliu Județean Cluj a analizat și reglementat,…
24 martie 2023
Strabag va finaliza lucrările de extindere la patru benzi de pe drumul județean care va lega Timișoara și autostada A1
Consiliul Județean Timiș a predat spre societatea Strabag amplasamentul șantierului pentru extinderea la patru benzi a drumului județean…
24 martie 2023
Traseul Velo Apuseni va avea 92 km în Cluj
Investiția totală în traseul de biciclete care cuprinde trei județe din Transilvania se ridică la 22 de milioane…
24 martie 2023
S-a lansată licitația pentru găsirea firmei care va finaliza Centura Sud de ocolire a Timișoarei
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a publicat, joi, în SEAP, procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului…
24 martie 2023
Eckerle și-a mutat din producția din Ungaria în România. “Trebuie să producem mai mult aici”
Mari investitori precum Eckerle, Bosch, De’Longhi sau Hirsch își extind tot mai mult producția la Cluj, dar trebuie…
24 martie 2023
Clujul găzduiește Aviation-Event 2023
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
23 martie 2023
Băile Felix și Băile 1 Mai nu mai sunt stațiuni sociale. Băile Felix, cea mai modernă stațiune din România
În luna iunie 2023, când va fi finalizat proiectul de modernizare a stațiunii Băile Felix, aceasta va deveni…
23 martie 2023
Confindustria are centru de excelență la Cluj. “Sunteți salvatorii de după Nokia”
16 companii italiene, cu afaceri de 2 miliarde de euro, au fondat primul centru de excelență de acest…
23 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
