Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aradul va avea turnuri gemene de 21 de etaje; beneficiarul investiției, omul de afaceri arădean Gheorghe Cosma

Blocurile vor avea 26 de etaje şi o serie de terase circulabile, cu destinaţia de parcuri suspendate. Corpurile de clădire vor fi solidarizate la etajele 20-21 printr-un element de legătură pe al cărui acoperiş se va amenaja o terasă verde.
Potrivit aradon.ro, „Ansamblu rezidenţial cu funcţiuni complementare 2S+P+26E”. Aşa se numeşte cel mai proaspăt proiect imobiliar care va prinde viaţă pe malul Mureşului, în Micălaca 300. Mai exact, pe un teren viran de pe strada Nicolae Titulescu, situat în vecinătatea Carrefour Market (la sud), a bisericii ortodoxe, Oficiului de Cadastru şi blocului ARED (la vest).
E vorba de o suprafaţă de 9.288 de metri pătraţi, aria construită fiind de maximum 2.981 mp la parter, respectiv 1.200 mp la etajul 26. „Prin reducerea pe verticală a suprafeţei construite vor rezulta o serie de terase circulabile care vor avea destinaţia de parcuri suspendate, totalizând o suprafaţă de 2.585,25 mp. Astfel, pe lângă zonele verzi care se vor amenaja pe terenul rămas neconstruit şi care vor avea o suprafaţă de aproximativ 3.237,63 mp, acestea vor suplimenta suprafeţele de spaţii verzi într-un procent considerabil. Amenajarea spaţiilor verzi va cuprinde suprafeţe înierbate, plantări de flori, arbori şi arbuşti, fântâni arteziene, mobilier urban, sistem de iluminat”, se arată în Memoriul Tehnic.
Ansamblul rezidenţial va fi format din două corpuri de clădire 2S+P+26E care vor fi solidarizate la etajele 20-21 printr-un element de legătură ce va găzdui funcţiuni complementare, pe al cărui acoperiş se va amenaja o terasă verde. Cele două blocuri vor avea 348 de apartamente.
Toată suprafaţa de la parter (2.981 mp) va avea ca destinaţie spaţii comerciale şi funcţiuni complementare. Apartamentele se vor afla la etajele 1-8, 10-19 şi 22-26. Etajul 9 este rezervat unor săli de fitness, iar etajul 20 unor funcţiuni complementare. Peste etajul 26 va fi amenajată o terasă verde circulabilă cu caracter de belvedere.
„Această resuscitare urbană va avea un impact zonal şi general foarte mare, având şanse în mod normal să dezvolte o nouă abordare urbană care va fi preluată, implementată şi de către alţi dezvoltatori, precum şi – de ce nu? – de Consiliul Local Arad, ceea ce va conduce cu paşi siguri la o evoluţie urbană în municipiul Arad”, se arată în încheierea Memoriului Tehnic.
Beneficiarul investiţiei este SC Gemi Center SRL, firmă deţinută de omul de afaceri arădean Gheorghe Cosma. Compania a fost înfiinţată în anul 2002 şi are ca obiect de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Gemi Center s-a dezvoltat de la un an la altul, în 2016 rulând afaceri de 15.951.571 de lei, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1.328.162 de lei. Firma are 45 de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat E.ON - CERT-RO pentru securitatea cibernetică a rețelelor

Articolul următor

Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru fonduri europene despre politica de coeziune post-2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share