Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a discutat viitorul politicii de coeziune în cadrul Consiliului pentru Afaceri Generale (CAG), care s-a desfăşurat joi, la Luxemburg, informează Reprezentanţa CE în România.
Conform sursei citate, această reuniune este ultima pe teme de coeziune, programată a avea loc înainte de prezentarea de către Comisia Europeană a propunerii pentru viitorul buget UE, ce va avea loc în data de 2 mai. O propunere privind politica de coeziune post-2020 va fi anunţată ulterior prezentării proiectului de buget.
Discuţiile în cadrul CAG s-au axat pe sfera de acoperire şi priorităţile viitoare ale acestei politici. În acest context, Corina Creţu şi-a exprimat convingerea că Europa are nevoie de o politică de coeziune pentru toate regiunile, apreciind însă că păstrarea status quo-ului nu reprezintă o opţiune.
De asemenea, ea a subliniat necesitatea de a asigura o mai mare flexibilitate pe viitor, un demers personalizat în funcţie de nevoile regionale care să includă, de exemplu, o nouă metodă de alocare şi noi indicatori, precum şi o legătură mai strânsă între politica de coeziune şi reformele structurale.
“Suntem conştienţi de impactul tot mai mare pe care procesul de globalizare îl are asupra regiunilor”, a spus comisarul european, referindu-se la priorităţile de investiţii, informează Agerpres.
Ea a subliniat şi necesitatea de a sprijini regiunile pentru ca acestea să realizeze tranziţia industrială, să se angajeze pe calea inovării şi să investească în propriile comunităţi prin intermediul specializării inteligente.
De asemenea, comisarul pentru politică regională a trecut în revistă, pentru miniştrii reuniţi în Consiliu, progresele înregistrate în cadrul celor şapte acţiuni de comunicare destinate să îmbunătăţească vizibilitatea politicii de coeziune, acţiuni ce au fost prezentate împreună cu comisarul Marianne Thyssen, în luna aprilie 2017.
Citește și:
Comuna Biharia a câștigat Trofeul ediției a XI-a a Festivalului concurs „D’ale porcului”
Șapte echipe au participat la cea de-a XI-a ediție a Festivalului concurs „D’ale porcului”, organizat sâmbătă, 9 noiembrie…
9 noiembrie 2024
Grupul BT se îndreaptă către un profit anual de 1 miliard €
Integrarea OTP Bank Romania intră în linie dreaptă, potrivit managementului băncii clujene. Banca Transilvania (BT) Cluj a înregistrat…
8 noiembrie 2024
Global Vision celebrează 20 de ani și noi oportunități
Global Vision, compania fondată de Sorin Preda, celebrează două decenii de activitate și expansiune în 2024. “Cea mai…
8 noiembrie 2024
Fabrică de folii stretch de 18 milioane €, inaugurată de TeraPlast la Sărățel
Grupul TeraPlast dat în funcțiune capacitatea de producție situată în parcul industrial din județul Bistrița-Năsăud. Cu o investiție…
8 noiembrie 2024
Modernizarea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai din Oradea a ajuns la 55%
Lucrările sunt executate de firma Construcții Bihor, valoarea acestora este de circa 10 milioane de lei, iar termenul de…
8 noiembrie 2024
Performanțele companiilor de top din Sibiu, Alba și Hunedoara, recunoscute la Gala The Voices of Business – Regional Awards Sibiu
Gala The Voices of Business – Regional Awards Sibiu, parte a unei suite de evenimente organizate de revista…
8 noiembrie 2024
Finanțare europeană pentru încă două pasaje rutiere subterane în Oradea
A fost semnat contractul de finanțare pentru Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii, etapa 2, din zona Gării…
8 noiembrie 2024
Marii fermieri ai României s-au adunat la RALF
Transilvania Business este alături de marii fermieri ai României la a opta ediție a Forumului Liderilor din Agricultură…
8 noiembrie 2024