Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Demararea procesului de evaluare a ofertelor pentru serviciile de proiectare, inginerie si asistenta tehnica aferente proiectului de restaurare a Castelului Banffy din Rascruci

Consiliul Judetean Cluj a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice numele celor doi ofertanti inscrisi in cadrul procedurii de atribuire a contractului ce are ca obiect Servicii de proiectare, inginerie si asistenta tehnica privind proiectul cu finantare europeana ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj”.
,,Avand in vedere faptul ca restaurarea Castelului din Rascruci va determina o crestere a potentialului turistic al intregii zone, atat al comunei Bontida cat si a localitatilor limitrofe, vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca procedurile sa se deruleze cat mai rapid si eficient posibil.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In perioada imediat urmatoare se va desfasura procesul de evaluare a ofertelor depuse de catre cele doua entitati, respectiv Asocierea SC EKTRA STUDIO SRL – SC K&K STUDIO DE PROIECTARE SRL – SC ARH. SERVICE GUTTMANN&COMP SRL si ofertantul unic SC RHEINBRUCKE SRL, in vederea stabilirii castigatorului licitatiei deschise.
Valoarea estimata pentru achizitia serviciilor de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului este de 712.685,86 de lei fara TVA, durata preconizata a proiectului fiind de 27 de luni. Criteriul de atribuire a contractului, potrivit caietului de sarcini intocmit in acest sens, este cel mai bun raport calitate – pret. In cadrul evaluarii ofertelor vor fi, astfel, urmarite, pretul propus, demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului precum si o planificare a resurselor umane si a activitatilor si, nu in ultimul rand, experienta suplimentara a expertilor – cheie.
Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean Cluj, este beneficiarul Proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5: imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind in valoare de 390.520,74 de lei.
Prin intermediul acestui proiect se urmareste punerea in valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea functiunii castelului din scoala (ultima functiune a cladirii) in Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare si dotare. In acest scop, s-a propus realizarea unui Centru cultural reprezentativ pentru judetul Cluj, prin restaurarea cladirii si a zonei aferente, cu realizarea unor functiuni care sa permita organizarea unor evenimente culturale, precum si deschiderea castelului pentru vizitarea de catre publicul larg.
Suprafata terenului ce apartine castelului este de 56.128 mp, din care 644 de mp sunt ocupati de castelul Banffy, iar 691 de mp (313 mp + 353 mp + 25 mp) de cladirile adiacente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Încep lucrările pe tronsoanele 2,3 și 4 din Poarta Transilvaniei; valoarea contractelor, peste 24 mil. de euro

Articolul următor

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share