Cluj Investitii Ultimele stiri

Demararea procesului de evaluare a ofertelor pentru serviciile de proiectare, inginerie si asistenta tehnica aferente proiectului de restaurare a Castelului Banffy din Rascruci

Consiliul Judetean Cluj a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice numele celor doi ofertanti inscrisi in cadrul procedurii de atribuire a contractului ce are ca obiect Servicii de proiectare, inginerie si asistenta tehnica privind proiectul cu finantare europeana ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj”.
,,Avand in vedere faptul ca restaurarea Castelului din Rascruci va determina o crestere a potentialului turistic al intregii zone, atat al comunei Bontida cat si a localitatilor limitrofe, vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca procedurile sa se deruleze cat mai rapid si eficient posibil.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In perioada imediat urmatoare se va desfasura procesul de evaluare a ofertelor depuse de catre cele doua entitati, respectiv Asocierea SC EKTRA STUDIO SRL – SC K&K STUDIO DE PROIECTARE SRL – SC ARH. SERVICE GUTTMANN&COMP SRL si ofertantul unic SC RHEINBRUCKE SRL, in vederea stabilirii castigatorului licitatiei deschise.
Valoarea estimata pentru achizitia serviciilor de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului este de 712.685,86 de lei fara TVA, durata preconizata a proiectului fiind de 27 de luni. Criteriul de atribuire a contractului, potrivit caietului de sarcini intocmit in acest sens, este cel mai bun raport calitate – pret. In cadrul evaluarii ofertelor vor fi, astfel, urmarite, pretul propus, demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului precum si o planificare a resurselor umane si a activitatilor si, nu in ultimul rand, experienta suplimentara a expertilor – cheie.
Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean Cluj, este beneficiarul Proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5: imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind in valoare de 390.520,74 de lei.
Prin intermediul acestui proiect se urmareste punerea in valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea functiunii castelului din scoala (ultima functiune a cladirii) in Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare si dotare. In acest scop, s-a propus realizarea unui Centru cultural reprezentativ pentru judetul Cluj, prin restaurarea cladirii si a zonei aferente, cu realizarea unor functiuni care sa permita organizarea unor evenimente culturale, precum si deschiderea castelului pentru vizitarea de catre publicul larg.
Suprafata terenului ce apartine castelului este de 56.128 mp, din care 644 de mp sunt ocupati de castelul Banffy, iar 691 de mp (313 mp + 353 mp + 25 mp) de cladirile adiacente.

Related posts

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Ligia Voro

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Program de training în securitate cibernetică, în premieră mondială în Parcul Ştiinţific Tetapolis

Stefana Muresan

Sopor, cartierul de 250 ha al Clujului, în dezbatere publică

redactia

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

"HR la Superlativ" – Conferinta de resurse umane la Baia Mare

Stefana Muresan

Creștere cu aproape 40% a traficului intern pe Aeroportul Satu Mare

redactia

Somplast SA Năsăud, proiect de 4 milioane de euro

Stefana Muresan

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Traian Dan

NTT DATA Romania, premiul special al juriului în cadrul Transilvania Tech Industry Awards

Stefana Muresan

Wielpütz Automotive, furnizor pentru pentru Daimler, Volkswagen, BMW sau Ford, a început construcția fabricii de la Craiova. Investiție de 10 mil. euro și 300 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Peste 12.000 de hectare de teren vor fi reîmpădurite în 2019; buget de 193 mil. lei

Stefana Muresan

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Liebrecht and wooD investește 25 de milioane de EURO în dezvoltarea celui de-al doilea FASHION HOUSE OUTLET CENTRE în București

Papuc Irina

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Wizz Air anunță o nouă rută din Sibiu spre Tel Aviv

Stefana Muresan

Proiect de reeșalonare pentru companiile cu datorii la stat, pe cel mult șapte ani

redactia

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

Leave a Comment