Cluj Investitii Ultimele stiri

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Minzat, a participat vineri, 13 aprilie a.c., la intalnirea prilejuita de vizita la Cluj-Napoca a ambasadorului Republicii Populare Chineze, Xu Feihong, care a fost insotit de catre Zhang Zheng, secretar al ambasadei.
Intalnirea gazduita la sediul Primariei municipiului Cluj-Napoca, la care a fost prezent si Emil Boc, primar al municipiului, a reprezentat pentru vicepresedintele forului administrativ judetean cadrul optim pentru a promova, o data in plus, cele mai importante proiecte aflate in derulare, in momentul de fata, la nivelul Consiliului Judetean, o atentie deosebita fiind acordata si prezentarii potentialului economic si investitional al judetului.
In acest sens, Marius Minzat a subliniat importanta facilitatilor pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judetean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. le ofera investitorilor precum si cea a proiectelor de extindere, modernizare si reabilitare a infrastructurii rutiere judetene, extrem de importante in procesul de atragere a agentilor economici straini. Totodata, prezentarea domeniului agricol, industrial si turistic din judet a constituit un alt subiect aflat pe agenda discutiilor purtate cu oficialul strain.
„Am profitat de intalnirea cu ambasadorul Chinei pentru a evidentia, o data in plus, imensul potential de afaceri si de dezvoltare al Clujului. Ceea ce ne dorim este o dezvoltare a relatiilor in dublu sens, atat investitori chinezi care sa opteze pentru Cluj cat si companii clujene care sa patrunda pe imensa piata a Chinei” a declarat Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
Din dorinta de a consolida relatiile de colaborare cu China, vicepresedintele Consiliului Judetean a subliniat, ca un atu a judetului, rolul extrem de important pe care componenta educationala il are in procesul de formare a unei generatii de tineri bine pregatiti, vorbitori de limbi straine, capabili sa faca fata oricaror exigente.
“Pe lângă teme precum colaborarea culturală pe care o avem prin Universitatea Babeş-Bolyai – Confucius Institute at UBB, am discutat despre susținerea unor proiecte cu impact puternic pentru Cluj, cum sunt Investiția de la Tarnița în domeniul energiei sau proiectul româno-maghiar de realizare a unei linii de cale ferată pentru un tren de mare viteză Budapesta – Cluj, partea chineză fiind interesată de participarea la un asemenea proiect interguvernamental”, a susținut primarul Emil Boc, pe pagina de socializare.
Reamintim in acest context faptul ca, in cadrul politicii de cooperare menite sa intareasca relatiile economice, sociale si culturale dintre Romania si China, provincia Shandong si judetul Cluj au definitivat la data de 5 mai 2010 un Protocol de Cooperare menit sa promoveze cooperarea reciproca si prietenia intre poporul chinez si cel roman, precum si consolidarea dezvoltarii economice. Printre obiectivele acestei Intelegeri de Colaborare se numara cele referitoare la cooperare in domeniul resurselor de apa si calitatea apei, in domeniul infrastructurii si al proiectele de formare a personalului tehnic si, nu in ultimul rand, utilizarea produselor agricole, inovarea produselor alimentare si procesarea industrializata a produselor agricole.
Sursa foto: facebook/Emil Boc

Related posts

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Stefana Muresan

Producție de cosmetice naturale într-un sat din Sălaj

Nora Dumitrescu

Schaeffler România a primit distincția „Supplier Quality Excellence Award” din partea General Motors

Papuc Irina

La Londra a fost deschis primul restaurant al francizei sibiene Dabo Doner: „Vrem să ajungem la 40 de locații în 3 ani”

Ion Surdu

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Forță de muncă din Vietnam, Nepal, Filipine și Etiopia pentru companiile românești

Stefana Muresan

Meat&Milk, ediția a VI-a

Tirdea Ionut

#Viața după COVID-19. Chestionar pentru un set de soluții pentru mediul de afaceri

Traian Dan

Strategia de smart city a Zalăului, adaptată la fondurile europene

Nora Dumitrescu

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

AFI Europe România a început procesul de alocare a spațiilor în proiectul de birouri AFI Park Brașov

Ionut Oprea

Fondurile europene, prioritatea Primăriei Oradea în 2019

redactia

ArchiTEChture Conference & Expo 2017

Ionut Oprea

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Compania Wizz Air deschide ruta directă IAȘI-LIVERPOOL din această toamnă

Stefana Muresan

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

redactia

UBB, cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea economică

redactia

Carmen Iohannis si Brigitte Macron, in vizita la o aradeanca de succes

Stefana Muresan

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

Kaufland oferă spațiu pentru micii producătorii locali de legume fructe

Traian Dan

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

Leave a Comment