Agricultura Cluj Ultimele stiri

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Parcul Industrial Tetarom III din Jucu va gazdui in aceasta saptamana, in perioada 19 – 22 aprilie, cea de-a 24-a editie a Targului Agraria, unul dintre cele mai apreciate targuri internationale pentru agricultura, industrie alimentara si zootehnie si cel mai mare eveniment de profil din Transilvania.
Organizat pentru a patra oara consecutiv in parcul industrial administrat de Consiliul Judetean prin intermediul societatii sale de profil, evenimentul se anunta a fi unul de mare amploare, atat din perspectiva suprafetei alocate celor peste 350 de expozanti proveniti din 11 tari europene, net superioara comparativ cu editiile precedente cat, mai ales, a numarului semnificativ de manifestari sectoriale organizate.
In ceea ce priveste Consiliul Judetean, acesta va fi reprezentat in cadrul targului de doua dintre entitatile infiintate din initiativa forului administrativ judetean si finantate din bugetul acestuia, Asociatia Produs de Cluj si Clusterul Agro Transilvania.
„Ne bucuram ca putem contribui, din nou, la succesul acestui targ de mare anvergura prin asigurarea unei locatii mai mult decat adecvate. Totodata, participarea la targ a celor doua asociatii infiintate de Consiliul Judetean contribuie in mod activ si la indeplinirea obiectivului acestui targ, acela de a facilita intalniri directe intre fermieri si producatorii de utilaje, realizarea de schimburi de experienta intre participanti, accesul nemijlocit la cele mai noi inovatii din domeniu, dar, mai ales, la sprijinirea economiei locale si regionale”, apreciaza Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste Asociatia Produs de Cluj, aceasta va fi prezenta in sectorul E90 al Targului cu 21 de standuri in care cei mai renumiti artizani clujeni isi vor expune produsele proprii, precum costume populare specifice zonei Clujului, obiecte de artizanat, produse de marochinarie si bijuterii lucrate manual. Nu vor lipsi, de asemenea, nici lavanda, uleiurile presate la rece, mierea de albine, turta dulce, dulceturile, sucurile naturale, ciocolata sau prajiturile de casa.
In acelasi timp, Agro Transilvania Cluster, asociatie constituita din initiativa Consiliului Judetean Cluj in scopul promovarii colaborarii intre entitatile de afaceri din sectorul agro-industrial, mediul academic, autoritatile locale si institutele de cercetare, va fi prezent la Agraria in cadrul aceluiasi sector-E90. Aici, Clusterul va ocupa un stand de aproximativ 200 de mp in cadrul caruia, pe intreaga perioada de desfasurare a targului, vor avea loc o serie de show-uri culinare, preparatele astfel realizate din produsele proprii ale membrilor putand fi achizitionate de gurmanzi direct de la stand. De asemenea, va fi amenajata si o zona de office unde vor fi prezentate serviciile furnizate de cei peste 70 de membri actuali ai Asociatiei.
Agraria 2018 isi propune, la fel ca si in anii precedenti, sa constituie un loc important de intalnire pentru fermieri, specialisti, manageri si autoritati din domeniul agriculturii, o platforma de comunicare optima unde participantii pot incheia contracte noi, pot consolida relatii cu clienti traditionali si pot discuta despre tendintele si inovatiile aparute in agricultura, industrie alimentara si zootehnie.

Related posts

The largest leasing transaction ever recorded in the Bucharest office market: development of Groupe Renault Romania's new headquarters in Bucharest

Ionut Oprea

CBRE, Industrial Destinations: topul regiunilor cu spatii industriale in constructie

Ion Surdu

Care sunt companiile care au primit ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor. Impact major asupra economiei

redactia

Investiţii în amenajări hidrotehnice

Ligia Voro

Alexandra Stoica: “Conceptul de work & living este în vogă la Cluj”

Stefana Muresan

NIS Petrol reia operaţiunile de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze în Bihor

Stefana Muresan

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

Varianta virtuală a Untold, urmărită de 3 milioane de români

Nora Dumitrescu

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

True Travel Târgu Mureș, noutăți de ultimă oră despre noul sezon!

Ligia Voro

Estimările agenției de turism Paralela 45 pentru 2020: vânzări de 80 milioane de euro

Papuc Irina

CITR: OG 6 – colacul de salvare pentru companiile cu datorii la bugetul de stat

Ligia Voro

ASA Cons din Turda, afaceri de peste 17,5 mil. euro

Stefana Muresan

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Nora Dumitrescu

Industria software din România, în creștere cu 12,5% în 2020

Ion Surdu

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Nora Dumitrescu

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Verde pentru proiectul noului complex sportiv din Oradea

Traian Dan

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Stefana Muresan

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

Transportatorul clujean SESE va angaja 50 de șoferi

Nora Dumitrescu

S-a lansat Bitdefender BOX, dispozitivul revolutionar produs în fabrica de la Satu Mare a grupului german Zollner

Stefana Muresan

Sprijin financiar de 580 mil. lei în agricultură

Stefana Muresan

Proiecte inteligente de 40 de milioane de euro, puse în practică de clujeni

Nora Dumitrescu

Leave a Comment