Agricultura Cluj Ultimele stiri

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Parcul Industrial Tetarom III din Jucu va gazdui in aceasta saptamana, in perioada 19 – 22 aprilie, cea de-a 24-a editie a Targului Agraria, unul dintre cele mai apreciate targuri internationale pentru agricultura, industrie alimentara si zootehnie si cel mai mare eveniment de profil din Transilvania.
Organizat pentru a patra oara consecutiv in parcul industrial administrat de Consiliul Judetean prin intermediul societatii sale de profil, evenimentul se anunta a fi unul de mare amploare, atat din perspectiva suprafetei alocate celor peste 350 de expozanti proveniti din 11 tari europene, net superioara comparativ cu editiile precedente cat, mai ales, a numarului semnificativ de manifestari sectoriale organizate.
In ceea ce priveste Consiliul Judetean, acesta va fi reprezentat in cadrul targului de doua dintre entitatile infiintate din initiativa forului administrativ judetean si finantate din bugetul acestuia, Asociatia Produs de Cluj si Clusterul Agro Transilvania.
„Ne bucuram ca putem contribui, din nou, la succesul acestui targ de mare anvergura prin asigurarea unei locatii mai mult decat adecvate. Totodata, participarea la targ a celor doua asociatii infiintate de Consiliul Judetean contribuie in mod activ si la indeplinirea obiectivului acestui targ, acela de a facilita intalniri directe intre fermieri si producatorii de utilaje, realizarea de schimburi de experienta intre participanti, accesul nemijlocit la cele mai noi inovatii din domeniu, dar, mai ales, la sprijinirea economiei locale si regionale”, apreciaza Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
In ceea ce priveste Asociatia Produs de Cluj, aceasta va fi prezenta in sectorul E90 al Targului cu 21 de standuri in care cei mai renumiti artizani clujeni isi vor expune produsele proprii, precum costume populare specifice zonei Clujului, obiecte de artizanat, produse de marochinarie si bijuterii lucrate manual. Nu vor lipsi, de asemenea, nici lavanda, uleiurile presate la rece, mierea de albine, turta dulce, dulceturile, sucurile naturale, ciocolata sau prajiturile de casa.
In acelasi timp, Agro Transilvania Cluster, asociatie constituita din initiativa Consiliului Judetean Cluj in scopul promovarii colaborarii intre entitatile de afaceri din sectorul agro-industrial, mediul academic, autoritatile locale si institutele de cercetare, va fi prezent la Agraria in cadrul aceluiasi sector-E90. Aici, Clusterul va ocupa un stand de aproximativ 200 de mp in cadrul caruia, pe intreaga perioada de desfasurare a targului, vor avea loc o serie de show-uri culinare, preparatele astfel realizate din produsele proprii ale membrilor putand fi achizitionate de gurmanzi direct de la stand. De asemenea, va fi amenajata si o zona de office unde vor fi prezentate serviciile furnizate de cei peste 70 de membri actuali ai Asociatiei.
Agraria 2018 isi propune, la fel ca si in anii precedenti, sa constituie un loc important de intalnire pentru fermieri, specialisti, manageri si autoritati din domeniul agriculturii, o platforma de comunicare optima unde participantii pot incheia contracte noi, pot consolida relatii cu clienti traditionali si pot discuta despre tendintele si inovatiile aparute in agricultura, industrie alimentara si zootehnie.

Related posts

Hunedoara: Moment bun pentru Complexul Energetic

Stefana Muresan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Clujenii de la Fortech, cifră de afaceri de peste 20 mil. euro

Stefana Muresan

Domul Catolic din Timișoara, reabilitat cu fonduri europene. Investiții de peste 21 mil. lei

redactia

Un drum turistic din Cluj va fi modernizat

Nora Dumitrescu

Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment de promovare a culturii săsești din Transilvania și a turismului local, se va desfășura online, în perioada 31 iulie – 2 august

Papuc Irina

Wizz Air și-a anulat maratonul de la Cluj

Nora Dumitrescu

Tânărul absolvent de Harvard care s-a întors în România și îi pregătește pe elevi pentru universitățile de top din străinătate

redactia

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

redactia

Vodafone, Top Employer 2020

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în producția de gaze din Marea Neagră

redactia

“Valea Prahovei” în vestul țării. Drumuri Orășenești Oradea va reabilita Drumul Apusenilor, contract de peste 100 milioane de lei

redactia

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

CJ | Padel ajunge la Cluj – Primele terenuri din Transilvania

Universitatea de Vest din Timișoara, membru observator al EuniverCities

Ligia Voro

Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci, în Regiunea Transilvania

Ligia Voro

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

AjutamRomania.ro, platforma dedicată nevoilor unităților medicale în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

Flota aeriană a României, printre cele mai mici din UE: 62 de avioane, dintre care 24 au peste 20 de ani

Papuc Irina

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

Trei constructori vor moderniza străzile Zalăului pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Leave a Comment