Brașov Investitii Sanatate Ultimele stiri

Compania farmaceutică Ropharma, deținută de Mihai Miron, buget de investiții de 9 mil. euro

Compania farmaceutică Ropharma (RPH) din Braşov, controlată de omul de afaceri Mihai Miron, şi-a bugetat investiţii de peste 42 mil. lei (9 mil. euro) pentru anul 2018, dintre care peste 32 mil. lei, circa 76% din total, merg în amenajarea unei clădiri de spital, scrie produsinardeal.ro.
Lanţul de farmacii Ro­pharma numără circa 140 de unităţi, însă activează pe o piaţă a retailului farmaceutic puternic concuren­ţială la vârf, în care strategia marilor jucători este să se consolideze prin achiziţii de licenţe ale farmaciilor independente pentru a se menţine astfel în piaţă.
Pe lângă lanţul de farmacii, Mihai Miron controlează indirect şi spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, care a ajuns la afaceri de 46,8 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Din 2016, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire.
Compania a realizat în 2017 venituri din exploatare de 490,7 mil. lei (106,7 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de 2016. Anul trecut, Ro­pharma a obţinut un profit de 8,94 milioane de lei, cu 314.090 de lei mai mult decât în 2016, echivalentul unei creşteri de 4%, notează sursa citată.

Related posts

Campionii Coman. Tatăl și fiul.

Ligia Voro

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Kromberg & Schubert caută chiar și peste graniță 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment