Directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a solicitat constructorului ca în termen de patru luni să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş – Coşlariu, zonă aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa, informează un comunicat al companiei.
Potrivit sursei citate, lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.
“În această zonă s-au definit şase tronsoane experimentale, s-au făcut deja expertize şi studii de fundare pentru stabilirea capacităţii tehnice de teren, deci din acest moment aveţi la dispoziţie patru luni pentru terminarea lucrărilor în zonă’, le-a transmis constructorilor Ion Gavrilă.
Directorul general al CFR SA se află în aceste zile pe şantierele feroviare din centrul ţării unde, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, verifică stadiul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe tronsonul de cale ferată Simeria – Sighişoara (173,47 km).
Discuţiile purtate între reprezentanţii companiei şi cei ai firmelor de construcţii şi de consultanţă s-au concentrat în special pe zonele unde au apărut probleme tehnice în timpul execuţiei lucrărilor şi pe soluţiile identificate, astfel încât să nu mai existe abateri de la graficele de lucru stabilite.
De asemenea au fost verificate obiectivele feroviare finalizate, precum şi stadiul de execuţie a lucrărilor aflate în desfăşurare la ora actuală la linii, peroane, punctele de oprire, poduri, tuneluri sau substaţii de tracţiune de pe întregul traseu Sighişoara – Aţel – Micăsasa – Coşlariu – Vinţu de Jos – Simeria, unde se înregistrează un grad de execuţie cuprins între 83% şi 98%.
Directorul General al CFR SA a solicitat constructorului ca în termen de patru luni să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş – Coşlariu, zonă aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa. Lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.
De asemenea, Gavrilă le-a reamintit constructorilor că se aşteaptă la o implicare proactivă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor de finalizare, iar orice problemă care poate afecta asigurarea unui front normal de lucru să fie analizată pe viitor în mod direct între constructor, consultant şi reprezentanţii companiei.
La finalul acestei vizite de lucru, reprezentanţii CFR SA vor purta discuţii pe marginea organizării lucrărilor pe şantiere şi a graficelor de execuţie programate şi cu reprezentanţii constructorilor care modernizează infrastructura şi suprastructura feroviară pe cele patru şantierele deschise între Gurasada şi km 614.
Pe tronsonul de cale ferată Simeria – Coşlariu – Sighişoara sunt operaţionale cinci şantiere (Simeria – Vinţu de Jos, Vinţu de Jos – Coşlariu, Coşlariu – Micăsasa, Micăsasa – Aţel şi Aţel – Sighişoara) pentru lucrări de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare şi două şantiere (Sighişoara – Coşlariu şi Coşlariu – Simeria) pentru lucrări de semnalizare şi de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ETCS/ERTMS nivel 2.
Modernizarea acestui tronson, cu termen estimat de finalizare în anul 2018, este o prioritate pentru CFR SA şi un suport economic pentru operatorii de transport feroviar şi pentru societăţile comerciale din întreaga zonă de dezvoltare a proiectului.
Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria – Coşlariu – Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin-Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.
Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA administrează infrastructura feroviară publică.
Citește și:
Selina, cea mai mare companie de construcții din vestul României, a ieșit din insolvență
Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului…
26 martie 2023
A 11-a ediție a International Robotics Championship va avea loc la Oradea
Între 20 și 22 aprilie, Oradea va deveni un hub internațional de robotică, unde vor participa peste 500…
26 martie 2023
15 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Oradea cu mobilier și echipamente IT
Toate unitățile de învățământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local, vor putea fi dotate cu mobilier, echipamente…
26 martie 2023
Merck se implică într-un proiect de cercetare la Cluj
Gigantul american al vaccinurilor a intrat într-un proiect cu cea mai mare universitate din România. Merck Sharp &…
25 martie 2023
Ambasadorul României în Ungaria, în vizită la Simex și Podgoria Silvania
Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul țării noastre în Ungaria, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Ambasadorul a…
25 martie 2023
Brokerii clujeni, promotori ai transparenței la bursă
Grupurile clujene Banca Transilvania (BT) și BRK au făcut parte din comisia care a schimbat “regulile jocului” în…
25 martie 2023
Turda va avea teren de fotbal omologat UEFA
Au debutat lucrările de construire a bazei sportive de tip 1 din municipiul clujean. Compania Națională de Investiții…
25 martie 2023
Hotelul K+K Elisabeta din centrul Bucureștiului, relansat sub brandul Peakture
Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, proprietarii Balvanyos Resort & Spa din Covasna, au cumpărat hotelul K+K Elisabeta din centrul…
25 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
