Infrastructura Investitii Sibiu Ultimele stiri

CFR SA: Constructorul are patru luni să finalizeze lucrările pe varianta de traseu Podul Mureş – Coşlariu

Directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a solicitat constructorului ca în termen de patru luni să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş – Coşlariu, zonă aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa, informează un comunicat al companiei.
Potrivit sursei citate, lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.
“În această zonă s-au definit şase tronsoane experimentale, s-au făcut deja expertize şi studii de fundare pentru stabilirea capacităţii tehnice de teren, deci din acest moment aveţi la dispoziţie patru luni pentru terminarea lucrărilor în zonă’, le-a transmis constructorilor Ion Gavrilă.
Directorul general al CFR SA se află în aceste zile pe şantierele feroviare din centrul ţării unde, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, verifică stadiul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe tronsonul de cale ferată Simeria – Sighişoara (173,47 km).
Discuţiile purtate între reprezentanţii companiei şi cei ai firmelor de construcţii şi de consultanţă s-au concentrat în special pe zonele unde au apărut probleme tehnice în timpul execuţiei lucrărilor şi pe soluţiile identificate, astfel încât să nu mai existe abateri de la graficele de lucru stabilite.
De asemenea au fost verificate obiectivele feroviare finalizate, precum şi stadiul de execuţie a lucrărilor aflate în desfăşurare la ora actuală la linii, peroane, punctele de oprire, poduri, tuneluri sau substaţii de tracţiune de pe întregul traseu Sighişoara – Aţel – Micăsasa – Coşlariu – Vinţu de Jos – Simeria, unde se înregistrează un grad de execuţie cuprins între 83% şi 98%.
Directorul General al CFR SA a solicitat constructorului ca în termen de patru luni să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş – Coşlariu, zonă aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa. Lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.
De asemenea, Gavrilă le-a reamintit constructorilor că se aşteaptă la o implicare proactivă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor de finalizare, iar orice problemă care poate afecta asigurarea unui front normal de lucru să fie analizată pe viitor în mod direct între constructor, consultant şi reprezentanţii companiei.
La finalul acestei vizite de lucru, reprezentanţii CFR SA vor purta discuţii pe marginea organizării lucrărilor pe şantiere şi a graficelor de execuţie programate şi cu reprezentanţii constructorilor care modernizează infrastructura şi suprastructura feroviară pe cele patru şantierele deschise între Gurasada şi km 614.
Pe tronsonul de cale ferată Simeria – Coşlariu – Sighişoara sunt operaţionale cinci şantiere (Simeria – Vinţu de Jos, Vinţu de Jos – Coşlariu, Coşlariu – Micăsasa, Micăsasa – Aţel şi Aţel – Sighişoara) pentru lucrări de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare şi două şantiere (Sighişoara – Coşlariu şi Coşlariu – Simeria) pentru lucrări de semnalizare şi de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ETCS/ERTMS nivel 2.
Modernizarea acestui tronson, cu termen estimat de finalizare în anul 2018, este o prioritate pentru CFR SA şi un suport economic pentru operatorii de transport feroviar şi pentru societăţile comerciale din întreaga zonă de dezvoltare a proiectului.
Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria – Coşlariu – Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin-Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.
Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA administrează infrastructura feroviară publică.

Related posts

Premiile Astra Film Festival 2018. I Am Another You, mare câștigător

redactia

Asocierea RailWorks va moderniza 22,3 km. de cale ferată între Ilteu și Gurasada, contract în valoare de 1,5 miliarde de lei

Stefana Muresan

În starea de urgență, tinerii au devenit mai conștiincioși cu gestionarea banilor

Traian Dan

Noul drum de legatura intre Oradea si Santandrei, inaugurat duminica, cu 2 luni inainte de termen

redactia

Timişoara primeşte bani europeni nerambursabili pentru un nou set de şapte noi garnituri de tramvai

Robert Bloancă

Ungaria a suspendat plata ratelor la credite și contribuțiile angajatorilor

Traian Dan

Piaţa serviciilor medicale private a crescut anul trecut cu 12%, până la 1,7 miliarde euro

Stefana Muresan

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

Au fost turnați primii metri de asfalt pe Centura de Sud Timișoara

Robert Bloancă

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

redactia

Parcelele de teren din Innovation City, scoase la închiriat

Nora Dumitrescu

83% dintre milenialii din România sunt optimiști atunci când se gândesc la viitor

Stefana Muresan

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

VCST Automotive Production, angajări masive în Alba

Stefana Muresan

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

Mai multe publicații locale îi cer lui Ludovic Orban declararea presei drept domeniu de interes strategic și câteva măsuri de sprijin

Nicolae Pop

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

USAMV Cluj va școli mecanici agricoli și tehnicieni fără bacalaureat

Nora Dumitrescu

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

The winners of the 2018 MIPIM Awards

Ionut Oprea

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Stefana Muresan

Clujenii de la Untold au vândut 10.000 de abonamente la Neversea

Nora Dumitrescu

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Firmele închise temporar de ANPC, obligate să afișeze acest lucru la punctul unde își desfășoară activitatea

Papuc Irina

Leave a Comment