Investitii Ultimele stiri

China-CEE Investment Cooperation Fund II anunţă prima închidere cu un capital atras de 800 milioane de dolari

* CEE Equity Partners, consilier pentru investiţii al Fondului China CEE I şi II, îşi adânceşte acoperirea regională cu noi angajări şi un birou la Praga.
CEE Equity Partners Limited, consilier de investiții al China-CEE Investment Cooperation Funds I & II („Fondurile”), a anunțat astăzi prima închidere a Fondului II, la 800 milioane dolari americani dintr-o capitalizare de 1 miliard de dolari.
CEE Equity Partners continuă să îşi consolideze acoperirea regională, cu patru noi profesioniști în domeniul investițiilor şi un birou la Praga. Cu aceasta, echipa CEE Equity totalizează 28 de specialiști în investiții de capital privat în cele cinci birouri de la Bucureşti, Varșovia, Budapesta, Zagreb şi Praga.
Începând din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat in numele Fondului I 16 tranzacții în cinci țări, totalizând peste 500 milioane dolari. Fondul I este specializat în patru sectoare: infrastructură, energie, telecomunicații și producție industrială specializată. Acest lucru se reflectă în portofoliul actual al Fondului, care include între altele: compania de energie solară PV Energy 21 din Republica Cehă, mai multe investiții în sectorul energetic din Polonia, firme de telecomunicații în Polonia şi Ungaria, producătorul polonez din domeniul biotehnologiei medicale Bioton, firma bulgară Walltopia, lider de piață în designul şi producția zidurilor de cățărare indoor, Javna Razsvetljava din Slovenia, expert în iluminatul public şi soluţii de semnalizare, precum şi în Universitatea Metropolitană din Budapesta (MetU), cea mai mare universitate privată din Ungaria.
Pe lângă aceste patru sectoare, Fondul II şi-a extins aria de investiţii pentru a cuprinde şi oportunități de investiții în alte sectoare, precum sănătate, turism, educație şi agricultură.
„Experiența regională și sectorială a CEE Equity Partners ne permite să identificăm companii cu management performant, generatoare de „cash-flow” stabil si predictibil, cu active solide, care au nevoie de capital de creștere,” a declarat Octavian Vidu, Director de Investiţii pentru România. „Noul capital de 800 de milioane de dolari, obţinut pentru China-CEE Fund II demonstrează angajamentul investitorilor față de strategia și de abordarea noastră”, a adăugat Octavian Vidu. „Vedem oportunități extraordinare în România și în întreaga regiune, unde echipele de management ale firmelor de înaltă calitate caută investitori care le pot ajuta să se dezvolte. În prezent, analizăm o serie de oportunități din România, în sectoarele amintite, iar cu capitalul de investiții din faza a doua suntem nerăbdători să explorăm multe oportunități suplimentare. Am identificat oportunități interesante în sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier. În sectorul transporturilor lipsesc investițiile. În special terminale multimodale de mărfuri containerizate și vrac, suferă de lipsa de investiții , iar întreg sectorul se află sub o presiune crescândă a fluxurilor de mărfuri atât dinspre vest, cât și dinspre est. Credem că suntem pregătiți să investim în următoarele 12 luni in sectoarele amintite și să creăm creștere împreună cu partenerii noștri, oamenii de afaceri români.”
Despre CEE Equity Partners
CEE Equity Partners Ltd este consilierul pentru investiții al Fondurilor I şi II „China-CEE” , care a atras capital în valoare de peste $1,2 miliarde. Fondul I a fost creat în 2014 de China Exim Bank în parteneriat cu alţi investitori instituționali din zona Europei Centrale şi de Est, pentru a capitaliza oportunităţile de investiţii din ţările ECE. Din birourile sale din Varşovia, Budapesta, Bucureşti, Zagreb şi Praga, CEE Equity Partners caută investiţii atractive în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, de la ţările Baltice, la Albania.
Fondul II va investi în energie, telecomunicații, infrastructură, producție industrială specializată, sănătate, turism, educaţie şi agricultură. Echipa CEE Equity Partners include investitori foarte experimentaţi şi specialişti de înaltă calificare din principalele companii din regiune. Valoarea unei investiţii tipice de equity variază între $20 de milioane şi $100 milioane, cu finanţarea adiţională a datoriilor, dacă este cazul, cu un orizont de investiţii de 5-8 ani. Firmele actuale sau din trecut din portofoliul său includ: Bioton S.A. (WSE: BIO), Budapest Metropolitan University (MetU), Electronic Control Systems S.A., Energy 21, Invitel Group, Javna Razsvetljava, Korytnica Wind Farm, Polenergia, Southern Wind Farm, Walltopia şi Wróblew Wind Farm. Pentru informații suplimentare, vizitați pe site-ul www.cee-equity.com.
Despre Octavian Vidu
Octavian Vidu a lucrat pe bursă în România înainte de a se muta în America Centrală – Belize şi Panama – pentru 7 ani. Acolo a lucrat pentru mai multe bănci şi firme de consultanţă, dobândind o experienţă considerabilă în crearea şi structurarea companiilor, protejarea activelor, formarea fondurilor offshore, trusturi, securitizarea activelor, etc., şi a făcut parte din echipa care a înfiinţat Banco Universal din Panama. A fost responsabil de divizia de finanţare medicală, s-a ocupat de finanţarea construcţiei, achiziţia de echipament şi de securitizarea activelor pentru spitale şi facilităţi medicale în Panama, Costa Rica şi Venezuela.
La întoarcerea sa în România, a lucrat ca business development manager pentru Copernicus Capital şi Abris Romania, folosindu-i expertiza locală, identificând şi fructificând oportunităţi de investiţii. A dobândit experienţă în cogenerarela Eneas – o companie de soluţii pentru eficienţa energetică, cu activităţi în Belgia, Olanda, Franţa şi România – unde a fost director de dezvoltare şi partener.
Octavian Vidu a urmat facultatea de Drept la Universitatea din Cluj şi vorbeşte engleza, spaniola, franceza şi româna.

Related posts

Românii care doresc să investească în SUA pot opta pentru viza de tip E2

Stefana Muresan

25% dintre clujeni își plătesc apa și canalizarea pe internet

Nora Dumitrescu

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Starbucks își deschide cafenele în serie la Cluj

Nora Dumitrescu

Tramvaie marca Astra Vagoane Călători pentru Cluj și Oradea

Stefana Muresan

Wizz taie din avioanele spre Italia din Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Apel de finanțare pentru IMM-uri: ajutor nerambursabil de până la 1.000.000 de euro

Ion Surdu

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor: „pandemia de Covid-19 va opri globalizarea”

Papuc Irina

OpenEnergy, platforma prin care instituții publice își publică transparent consumurile de energie electrică

redactia

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Fabrica de încălțăminte Clujana a depășit faza insolvenței

Nora Dumitrescu

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 65000 de pomi autohtoni de Crăciun

redactia

Uzina mecanică și șasiuri Dacia a produs 2 milioane de motoare TCE

Ligia Voro

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

Automotive Expo & B2B Meetings – Constructorii auto au nevoie de mai mulți furnizori care să producă în România

Stefana Muresan

Clujenii de la Accesa își consolidează poziția printr-un joint-venture cu germanii de la Ratiodata

Nora Dumitrescu

Distincție remarcabilă pentru primarul din Gănești, Balog Elemér – “Premiul de Excelență” pentru susținerea mediului rural românesc

Stefana Muresan

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

Harta afacerilor cu profit din România

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

Leave a Comment