Investitii Ultimele stiri

China-CEE Investment Cooperation Fund II anunţă prima închidere cu un capital atras de 800 milioane de dolari

* CEE Equity Partners, consilier pentru investiţii al Fondului China CEE I şi II, îşi adânceşte acoperirea regională cu noi angajări şi un birou la Praga.
CEE Equity Partners Limited, consilier de investiții al China-CEE Investment Cooperation Funds I & II („Fondurile”), a anunțat astăzi prima închidere a Fondului II, la 800 milioane dolari americani dintr-o capitalizare de 1 miliard de dolari.
CEE Equity Partners continuă să îşi consolideze acoperirea regională, cu patru noi profesioniști în domeniul investițiilor şi un birou la Praga. Cu aceasta, echipa CEE Equity totalizează 28 de specialiști în investiții de capital privat în cele cinci birouri de la Bucureşti, Varșovia, Budapesta, Zagreb şi Praga.
Începând din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat in numele Fondului I 16 tranzacții în cinci țări, totalizând peste 500 milioane dolari. Fondul I este specializat în patru sectoare: infrastructură, energie, telecomunicații și producție industrială specializată. Acest lucru se reflectă în portofoliul actual al Fondului, care include între altele: compania de energie solară PV Energy 21 din Republica Cehă, mai multe investiții în sectorul energetic din Polonia, firme de telecomunicații în Polonia şi Ungaria, producătorul polonez din domeniul biotehnologiei medicale Bioton, firma bulgară Walltopia, lider de piață în designul şi producția zidurilor de cățărare indoor, Javna Razsvetljava din Slovenia, expert în iluminatul public şi soluţii de semnalizare, precum şi în Universitatea Metropolitană din Budapesta (MetU), cea mai mare universitate privată din Ungaria.
Pe lângă aceste patru sectoare, Fondul II şi-a extins aria de investiţii pentru a cuprinde şi oportunități de investiții în alte sectoare, precum sănătate, turism, educație şi agricultură.
„Experiența regională și sectorială a CEE Equity Partners ne permite să identificăm companii cu management performant, generatoare de „cash-flow” stabil si predictibil, cu active solide, care au nevoie de capital de creștere,” a declarat Octavian Vidu, Director de Investiţii pentru România. „Noul capital de 800 de milioane de dolari, obţinut pentru China-CEE Fund II demonstrează angajamentul investitorilor față de strategia și de abordarea noastră”, a adăugat Octavian Vidu. „Vedem oportunități extraordinare în România și în întreaga regiune, unde echipele de management ale firmelor de înaltă calitate caută investitori care le pot ajuta să se dezvolte. În prezent, analizăm o serie de oportunități din România, în sectoarele amintite, iar cu capitalul de investiții din faza a doua suntem nerăbdători să explorăm multe oportunități suplimentare. Am identificat oportunități interesante în sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier. În sectorul transporturilor lipsesc investițiile. În special terminale multimodale de mărfuri containerizate și vrac, suferă de lipsa de investiții , iar întreg sectorul se află sub o presiune crescândă a fluxurilor de mărfuri atât dinspre vest, cât și dinspre est. Credem că suntem pregătiți să investim în următoarele 12 luni in sectoarele amintite și să creăm creștere împreună cu partenerii noștri, oamenii de afaceri români.”
Despre CEE Equity Partners
CEE Equity Partners Ltd este consilierul pentru investiții al Fondurilor I şi II „China-CEE” , care a atras capital în valoare de peste $1,2 miliarde. Fondul I a fost creat în 2014 de China Exim Bank în parteneriat cu alţi investitori instituționali din zona Europei Centrale şi de Est, pentru a capitaliza oportunităţile de investiţii din ţările ECE. Din birourile sale din Varşovia, Budapesta, Bucureşti, Zagreb şi Praga, CEE Equity Partners caută investiţii atractive în 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, de la ţările Baltice, la Albania.
Fondul II va investi în energie, telecomunicații, infrastructură, producție industrială specializată, sănătate, turism, educaţie şi agricultură. Echipa CEE Equity Partners include investitori foarte experimentaţi şi specialişti de înaltă calificare din principalele companii din regiune. Valoarea unei investiţii tipice de equity variază între $20 de milioane şi $100 milioane, cu finanţarea adiţională a datoriilor, dacă este cazul, cu un orizont de investiţii de 5-8 ani. Firmele actuale sau din trecut din portofoliul său includ: Bioton S.A. (WSE: BIO), Budapest Metropolitan University (MetU), Electronic Control Systems S.A., Energy 21, Invitel Group, Javna Razsvetljava, Korytnica Wind Farm, Polenergia, Southern Wind Farm, Walltopia şi Wróblew Wind Farm. Pentru informații suplimentare, vizitați pe site-ul www.cee-equity.com.
Despre Octavian Vidu
Octavian Vidu a lucrat pe bursă în România înainte de a se muta în America Centrală – Belize şi Panama – pentru 7 ani. Acolo a lucrat pentru mai multe bănci şi firme de consultanţă, dobândind o experienţă considerabilă în crearea şi structurarea companiilor, protejarea activelor, formarea fondurilor offshore, trusturi, securitizarea activelor, etc., şi a făcut parte din echipa care a înfiinţat Banco Universal din Panama. A fost responsabil de divizia de finanţare medicală, s-a ocupat de finanţarea construcţiei, achiziţia de echipament şi de securitizarea activelor pentru spitale şi facilităţi medicale în Panama, Costa Rica şi Venezuela.
La întoarcerea sa în România, a lucrat ca business development manager pentru Copernicus Capital şi Abris Romania, folosindu-i expertiza locală, identificând şi fructificând oportunităţi de investiţii. A dobândit experienţă în cogenerarela Eneas – o companie de soluţii pentru eficienţa energetică, cu activităţi în Belgia, Olanda, Franţa şi România – unde a fost director de dezvoltare şi partener.
Octavian Vidu a urmat facultatea de Drept la Universitatea din Cluj şi vorbeşte engleza, spaniola, franceza şi româna.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (2) The Jidvei vineyard

Transilvania Business

21 de soluţii inteligente de la Cluj IT Cluster pentru Alba Iulia Smart City 2018

Stefana Muresan

Proiect ,,Art Nouveau 2’’ de peste 1,8 milioane de euro pentru Oradea

Traian Dan

Portalul ANAF – adaptat pentru mobil, iar accesul la Spațiul Privat Virtual și arhiva pentru eliberarea documentelor – optimizate: 9 milioane de euro

Ion Surdu

Agenţia KLAIN oferă cadou un website unui ONG

A. I.

Oradea va avea patru piste de pumptrack

Traian Dan

Câmpia Turzii și-a modernizat parcul din Sâncrai

Nora Dumitrescu

Clujenii sunt invitați să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane

Ligia Voro

Employer Branding în an de pandemie – Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

A. I.

Liber spre mare, pe Autostrada Soarelui, reparațiile se reiau din toamnă

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Recomandare AZOMUREȘ – analizele de sol

Ligia Voro

Pulsul cinematografiei românești se ia la Sibiu: 20 de filme esențiale la AFF 2019

Ligia Voro

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Banca Transilvania, Digi, Timișoreana și Azomureș, în Top 50 cele mai puternice branduri românești

Stefana Muresan

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

redactia

Autostrada Sebeş-Turda: Marți se face recepţia lucrărilor pe tronsonul de 12,3 km între Aiud şi Decea

Stefana Muresan

USAMV Cluj a scos pe piață un iaurt produs în laboratoarele universității

Stefana Muresan

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Ion Surdu

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

redactia

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a înregistrat venituri mai mari în 2019. Exporturile au crescut cu 25%

Papuc Irina

Acoperire 5G în Cluj-Napoca și Mamaia, cu Vodafone

Ligia Voro

Workshop NATO Urban Medical, la Târgu Mureș  

Ligia Voro

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

CITR: „Insolvența afectează economia mai degrabă prin faptul că pensionează antreprenori decât prin impactul financiar”

Ligia Voro

Leave a Comment