Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a vândut Farmexim și HelpNet către gigantul german Phoenix

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a încheiat negocierile cu grupul Phoenix (Germania) pentru vânzarea companiei Farmexim, cu afaceri de aproximativ 400 milioane de euro, și a lanțului de farmacii HelpNet.
Prin această achiziţie, grupul german îşi face intrarea pe piaţa din România, tranzacţia urmând a fi încheiată după ce obţine avizele din partea Consiliului Concurenţei.
“Sectorul de sănătate din România are o dezvoltare dinamică. Achiziţia pavează drumul nostru pentru a servi această piaţă în creştere, care pentru noi a fost mereu în centrul atenţiei”, a declarant Oliver Windholz, CEO-ul Phoenix Pharma. Potrivit acestuia, cultura businessului Farmexim şi HelpNet este compatibilă cu cea a grupului Phoenix. “Suntem ferm convinşi că vom dezvolta o afacere de success cu echipa de conducere”, a mai spus CEO-ul grupului german.
La rândul său, antreprenorul român, în momentul semnării contractului, a menţionat că “Sunt convins că Phoenix, o afacere de familie, va continua povestea de success a firmelor Farmexim şi HelpNet”.
El a menţionat că managementul actual al celor două companii va continua să lucreze alături de noul proprietar, asigurând o dezvoltare de afaceri prosperă pentru Farmexim şi Help Net.
“Transferul afacerii de la familie la familie este de o mare importanţă pentru că nimeni nu poate înţelege valoarea unui produs construit de la zero în afara de cineva care a urmat acest drum”, a mai spus Ovidiu Buluc.
Ovidiu Buluc este prezent în Top 300 Cei mai bogaţi români, cu o avere estimate între 160 şi 165 milioane de euro.
Farmexim este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie de medicamente, cu afaceri de 1,8 miliarde de lei în 2016. Reţeaua de farmacii HelpNet are aproximativ 220 de unităţi, cu afaceri de circa 100 milioane de euro.
Phoenix este un grup german și cuprinde trei divizii: distribuţie, retail şi farma, derulând afaceri de peste 20 miliarde de euro. Grupul este prezent în 26 de ţări şi are peste 34.000 de salariaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai apreciate companii din industria serviciilor de afaceri, premiate la Gala ABSL România 2018

Articolul următor

Business Forum, France - Balkans 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share