Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings, autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a anunţat, astăzi, că a autorizat, cu condiţii, tranzacţia prin care Glebi Holdings PLC, companie a grupului Penta, preia A&D Pharma Holdings NV, după ce Glebi şi-a luat angajamentul de a cesiona 18 farmacii Arta.
“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a apreciat că operaţiunea generează suprapuneri atât pe piaţa comercializării cu amănuntul, cât şi pe piaţa comercializării cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Acest lucru ar fi putut conduce la consolidarea poziţiei Glebi Holdings PLC pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice”, arată un comunicat transmis luni de autoritatea de concurenţă.
Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Glebi Holdings, unul din acestea fiind cesionarea a 18 farmacii Arta din Bucureşti şi Timişoara.
“Analiza autorităţii de concurenţă a condus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de părţile implicate, realizarea operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, mai spun oficialii instituţiei.
Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.
A&D Pharma Holdings NV este companie a Grupului A&D Pharma, grup activ în sectorul medical. Grupul A&D Pharma este integrat vertical, desfăşurând servicii de producţie, distribuţie şi retail de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Activităţile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Sensiblu şi Punkt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Articolul următor

CTP câștigă premiile Industrial project of the year și Warehouse Developer of the Year, la gala Europa Property SEE Real Estate Awards 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share