Timiș Ultimele stiri

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat astăzi, 25 aprilie 2018, un protocol de colaborare, în vederea derulării unor proiecte comune în domeniul educației.
Mai exact, cele două instituții vor lucra împreună pentru a încuraja implementarea unor proiecte care privesc schimburile bilaterale la nivel academic, precum și pentru organizarea de evenimente în vederea promovării cooperării româno-germane față de actorii principali din domeniul educației în cele două țări.
Semnarea protocolului între cele două instituții a fost marcată printr-o conferință de presă susținută de către Andrei Pleșu – Președinte Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, Michael Schmidt – Secretar General Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German și inițiator al asociației, Marilen Gabriel Pirtea – Rector Universitatea de Vest din Timișoara și Ralf Krautkrämer, Consulul Germaniei la Timișoara.
Semnarea protocolului a fost urmată de o Masă Rotundă, desfășurată sub titlul „Promovarea relațiilor bilaterale româno-germane la nivel cultural și în domeniul educației. Parteneriate strategice la nivel regional”. Evenimentul a abordat rolul important pe care îl joacă educația, inclusiv tradiția învățământului în limba germană, și cultura, în toate formele sale de exprimare, în ceea ce privește susținerea cooperării româno-germane.
Printre invitații prezenți la dezbatere s-au numărat: Vasile Dîncu – Sociolog, Membru al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, Christian von Albrichsfeld – Director General, Continental Automotive România, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și cultură din regiune, reprezentanți ai studenților și ai mediului de afaceri, reprezentanți ai comunității germane.
Protocolul semnat între cele două instituții marchează debutul unei serii de parteneriate încheiate de FCBRG cu instituțiile de învățământ superior din România, în scopul dezvoltării unui dialog permanent și constructiv cu mediul academic în slujba proiectelor bilaterale.
Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German a luat naștere în anul 2016 la inițiativa mai multor personalități ale vieții publice din România, cu scopul de a dezvolta o platformă solidă pentru schimburile româno-germane la nivel cultural, social, economic și științific. Mai multe informații despre Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German
sunt disponibile aici: http://www.fcbrg.ro/
Universitatea de Vest din Timișoara este cea mai mare instituție de învățământ superior din vestul țării. Universitatea de Vest din Timișoara este lider regional pe piața educațională, înglobând 11 facultăți și peste 200 de programe de studii de licență, masterat și doctorat, având incluse discipline complementare care formează competențe transversale pentru aproximativ 17.000 de studenți. UVT deține parteneriate cu peste 250 de universități internaționale și oferă programe de internship și stagii de practică în cadrul companiilor locale.

Related posts

Românii ajung înaintea ungurilor cu Autostrada la graniţă

Traian Dan

Prima conferinta LIVE Pria Competiton are loc in 7 mai 2020, de la ora 11

Ionut Oprea

Produs de Cluj a retestat consumatorii în spațiul fizic

Nora Dumitrescu

Viitorul spital județean al Sibiului va fi cea mai mare lucrare din ultimii 30 de ani. Investiția de 500 de milioane de euro a început cu aprobarea SF

Papuc Irina

Încep studiile pentru fezabilitatea metroului și trenului metropolitan de Cluj

Nora Dumitrescu

Un brand cât o tradiție. De IONESCU, sută la sută cânepă

Papuc Irina

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Dejul își face un centru recreativ de 3,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

O nouă localitate, racordată la rețeaua publică de apă potabilă a Clujului

Stefana Muresan

Profesorul Mircea Miclea despre viitorul educației și pieței muncii: elevii vor avea nevoie de 4 meta-competențe, vor apărea domenii de neimaginat și vor dispărea profesii

redactia

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Top cele mai vândute mărci în primele două luni din 2019

Stefana Muresan

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Stefana Muresan

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Lotul patru al Autostrăzii Lugoj- Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie, dau asigurări antreprenorii spanioli

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Pearl of Transylvania: the Medieval Citadel of Sighişoara

Ligia Voro

Fujikura Automotive Romania, Emerson și Banca Transilvania – cei mai mari angajatori ai Clujului. Top zece

redactia

Agroind Cauaceu, investiție de 2 mil. euro într-o bază pentru cereale în Bihor

Stefana Muresan

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Blaj – continuitatea evoluției, de la importanță istorică, la putere economică

Transilvania Business

PRIMER: Ce ar trebui sa stie pacientii despre mecanismului de serializare si verificare a medicamentelor

redactia

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

Hotel și vilă din Brașov, scoase la vânzare cu peste 3 milioane de euro

Ion Surdu

Leave a Comment