Auto Cluj Industrie Ultimele stiri

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

La mai bine de doi ani de la înființarea sa în Cluj-Napoca, Porsche Engineering România, subsidiara locală a furnizorului global de servicii de inginerie, și-a extins aria de activitate în domeniul ingineriei auto și își propune să ajungă la o echipă de 120 de angajați până la sfârșitul acestui an.
Pe lângă tipurile de proiecte pe care inginerii Porsche din Cluj se axau până acum – dezvoltarea de funcţii noi pentru automobile, proiectarea şi simularea sistemelor de propulsie – filiala locală a companiei a adăugat noi servicii în portofoliul său, în prezent acesta incluzând şi arii precum cercetare Big Data, condus autonom şi dezvoltarea arhitecturii de infotainment.
„Am început anul 2018 cu multe proiecte noi, în arii foarte dinamice şi complexe ale ingineriei software şi auto, dar proiectele cele mai pline de provocări sunt cele axate pe tendinţe majore la ora actuală – computer vision, machine learning şi condus autonom”, spune Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România. „Odată cu extinderea portofoliului nostru, creşte şi cererea de experţi în domeniul ingineriei software. În momentul de faţă, echipa noastră din Cluj numără 80 de angajaţi, iar până la sfârşitul acestui an ne dorim să ajungem la un număr de 120 de angajaţi.”
În următoarele luni, Porsche Engineering România plănuieşte să recruteze atât ingineri cu experienţă, cât şi proaspăt absolvenţi, care vor lucra îndeaproape cu specialiştii Porsche din celelalte şapte filiale ale companiei, în cadrul unei reţele globale şi bine conectate de ingineri. Odată cu extinderea continuă a echipei locale, Porsche Engineering Romania plănuieşte, pentru anul acesta, şi relocarea sediului într-o nouă clădire de birouri din Cluj-Napoca – Vivido Business Center – care va răspunde cerinţelor unei echipe în creştere şi ale unui portofoliu de servicii tot mai divers.
Printre planurile companiei pentru anul în curs se numără şi dezvoltarea în continuare a parteneriatelor din mediul academic. După lansarea programului de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor”, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în octombrie 2017, subsidiara locală a Porsche Engineering va sprijini tezele de licenţă şi masterat ale studenţilor universităţii, oferind, totodată, oportunităţi dedicate de doctorat, adresate inginerilor auto cu adevărat pasionaţi, care doresc să urmeze o carieră în domeniul cercetării.
Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, este deţinută integral de Porsche Engineering Group GmbH fiind parte integrantă a reţelei globale a companiei cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) şi Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deţinută de constructorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Related posts

Piața de medicamente fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, creştere de peste 14 % în 2018

redactia

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

redactia

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Cluj: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani

Stefana Muresan

Aeroportul International Iasi a primit Certificatul European de Aerodrom

Stefana Muresan

Pasajul Universităţii de pe centura Oradiei va fi gata până la sfârșitul anului

Traian Dan

Complexul Bonavilla, cele mai multe voturi la Gala Turismului Bihorean

Traian Dan

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: ”Europa a venit în România!”

Stefana Muresan

Transport cu telegondola pe traseul Salină – Cheile Turzii – Cheile Tureni

Dorel Vidican

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Aparat inovativ de monitorizare a calității aerului din clădiri, lansat pe piață de UBB

redactia

Brașovenii de la Sika vor să îi preia pe covăsnenii de la Arcon

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Beer’s Point, automatizare de top în drumul spre extinderea internațională

Transilvania Business

Transgaz se aliază cu spaniolii de la Reganosa pentru ahiziția companiei DESFA din Grecia

Stefana Muresan

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Bugetarea participativă la Alba Iulia: centru de inovare sau standuri pentru purificarea aerului, printre proiectele câștigate

Ion Surdu

POZITIV TB: Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks – „Virusul va fi și el, până la urmă, un profesor bun. Dacă nu vom reuși să învățam nimic de la el, ne-am oprit degeaba!”

Transilvania Business

ASA Cons a început lucrările la Dedeman Lugoj

Nora Dumitrescu

Timiș: Locuitorii din 70 de localități, constituiți în asociații de dezvoltare, vor beneficia de conectare la reţele de gaze naturale

redactia

Criza medicamentelor din România, rezolvată prin plafonarea taxei clawback

redactia

Omul de afaceri Dan Pitic a preluat maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj

Stefana Muresan

Leave a Comment