Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru

Rețeaua privată medicală Medicover a raportat o creștere a veniturilor de 14,1% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la 161,9 milioane euro.
Medicover este prezentă în România prin rețeaua medicală Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.
„Anul 2018 a început favorabil, cu o creștere a veniturilor organice de 14,1% și o evoluție a EBITDA de 13,6%. Polonia și România sunt piețele cu cea mai rapidă creștere, toate liniile de business având o evoluție pozitivă, sprijinită și de condițiile de piață stabile”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.
La nivel de grup, în primul trimestru al anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 19% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 80,3 milioane de euro și un un plus de 52.000 de abonați comparativ cu finalul anului 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari.
Pe piața din România veniturile grupului au crescut în primul trimestru al acestui an cu 19,1% până la 21,2 milioane de euro, față de valoarea de 17,8 milioane euro raportată în perioada similară a anului trecut. Veniturile obținute în România reprezintă 13% din rezultatele Medicover, România fiind a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.
„Synevo România este într-o etapă de extindere teritorială, care va îmbunătăți accesul pacienților la servicii de laborator performante, utilizând tehnologii de ultimă generație. Avem în acest moment 86 de centre de recoltare, ceea ce ne conferă o prezență puternică în 34 de localități din 26 de județe, deservite de peste 1.200 de angajați”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.
Medicover România este prezentă de peste 22 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 25 de clinici în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord) și un spital generalist în capitală – Spitalul Medicover.
Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 86 de centre de recoltare a probelor biologice și realizează peste 13 milioane de teste pe an. Synevo România face parte din Medicover, furnizor suedez de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dm drogerie markt investeşte 13 mil. euro într-un nou sediu şi centru de distribuţie în Timişoara

Articolul următor

Hotelul de cinci stele Platinia, inaugurat oficial in urma unei investitii de peste 19 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share