Agricultura Cluj Ultimele stiri

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

AGRARIA a pus accent la cea de-a 24-a ediție pe soluții inovatoare, adaptate zootehniei și agriculturii românești – Peste 300 de firme participante au expus pe o suprafață de peste 10 ha, pentru cei 23.200 de vizitatori la cea mai dinamică expoziție din Transilvania – Evenimentul a avut loc în perioada 19 – 22 Aprilie 2018, în localitatea Jucu, Județul Cluj, Parc Industrial Tetarom III.
AGRARIA – Târg Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie a demonstrat încă o data că reprezintă evenimentul emblematic pentru agricultura din Transilvania, fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, regăsind la AGRARIA 2018 ultimele noutăți privind tehnica agricolă, soluții privind mecanizarea și inovațiile din domeniul zootehniei.
Peste 300 de firme expozante, din țară și din străinătate, au expus anul acesta pe o suprafață de peste 10 ha, cei 23.200 de vizitatori având ocazia să afle ultimele tendințe în cadrul secțiunilor dedicate, din programul AGRARIA: demonstrații zilnice cu mașini agricole, lansări de produse și servicii, expoziția de animale de rasă, prezentări în ring ale celor mai valoroase exemplare, licitația de bovine Angus, concursuri și bonitare, seminarii și conferințe pe teme de interes din domeniul agricol. Totodată, firmele expozante au pregătit oferte de finanțare și oferte speciale pentru perioada târgului, precum și tombole pentru vizitatori.
“Din dorința de a pune la dispoziția specialiștilor, fermierilor, furnizorilor de input-uri și echipamente cele mai eficiente soluții pentru sectorul zootehnic, am introdus, încă din 2017 la AGRARIA, conceptul ZOOTEHNICA Show. Anul acesta, ZOOTEHNICA Show, s-a organizat într-un spațiu generos, având ca temă Inovația în zootehnie și devenind un concept integrat, care îmbină expoziţia de animale de rasă cu un salon de zootehnie, unde au fost prezente firme care oferă input-uri pentru acest sector. ” – Corina Mareș, Managing Partner DLG InterMarketing.
Peste 300 de exemplare de animale de rasă (bovine, ovine și cabaline) au fost prezentate vizitatorilor în cadrul ZOOTEHNICA Show, iar prezentările în ring, licitația de bovine ANGUS și forumul pe teme de actualitate din zootehnie s-au bucurat de un mare succes în rândul acestora. Asociațiile de crescatori de animale au prezentat la ZOOTEHNICA Show exemplare valoroase de:
• bovine din rasele Bălțată Românească, Angus, Red Holstein, Brună, Limousine și Aubrac. Expozitia de bovine a fost organizata in parteneriat cu AGENTIA NATIONALA DE ZOOTEHNIE, DIRECTIA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR CLUJ, Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental, Cooperativa Agricolă Someș Arieș.
• ovine din rasele Țurcană (şi varietăţi), Țigaie Ruginie, Cap Negru de Teleorman, Merinos, Île de France, Suffolk, s.a. Printre participanții în cadrul expoziției de ovine s-au numărat: Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, Asociația Someșana, Asociația ProOvis, s.a.
Licitația de bovine Angus – ediția a 2-a
După succesul înregistrat la ediția 2017, Asociația Aberdeen Angus România a organizat și anul acesta licitația de bovine Angus, sâmbătă, 21 aprilie, intrând în licitație 27 de animale. La final a fost organizată și o tombolă ce a adus premiu o vițea din această rasă, unui fermier norocos. Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, interesat de animalele cu genetică de top și de achiziția acestora.
Miss AGRARIA 2018
În ziua de Duminică, 22 aprilie, vizitatorii au desemnat Miss AGRARIA – Bălțata Românească, avându-l ca proprietar pe Dl. Pastor Nicolae, crescator din judetul Covasna. Marele premiu pentru câștigătoare a venit din partea Purina® furaje, prin Cargill Nutritie Animala – Partenerul principal Zootehnica Show. Susținând performanța, Miss Agraria – Bălțata Românească a primit din partea Partenerului Principal Zootehnica Show furaje pentru 1 an.
NHR Agropartners, Milkline, Super Farm Land, Semtest Craiova, IPSO Agricultura, Bonafarm Babolna, Agroland, s.a. s-au numarat printre companiile care au oferit premii castigatorilor.
Premieră în România: Evaluarea în ring pentru speciile de ovine
Vineri, 20 aprilie, a avut loc o premieră pentru România, respectiv prima evaluare în ring a caracterelor de exterior pentru speciile de ovine, fiind evaluate conformația și constituția acestora. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat la acest eveniment, parte a campaniei de promovare și încurajare a consumului de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor, ‘Alege Oaia!’.
Expoziția de animale de rasă, prezentările live de animale de rasă, licitația de bovine Angus, conferințele și forumurile organizate în parteneriat cu Agenția Națională pentru Zootehnie-ANZ, Direcția Sanitara – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental, Asociația Aberdeen Angus România, au contribuit la succesul acestei ediții.
Pavilionul ZOOTEHNICA Show a răspuns dorinței vizitatorilor de a regasi localizate într-un singur spațiu dedicat, producători reprezentativi, distribuitori și furnizori de tehnologii și instalații pentru creșterea și îngrijirea animalelor de rasă, inginerie genetică, produse de uz veterinar, furaje și nutrețuri combinate.
Mașini agricole în demonstrații
Plecând de la interesul crescut al fermierilor pentru demonstrațiile comentate cu mașini agricole și dezvoltând o tematizare a zonelor dedicate acestora, peste 10.000 mp au fost alocați prezentării unora dintre cei mai reprezentativi furnizori de mașini agricole. La secțiunea ”Tractoare Inteligente”, fermierii au avut posibilitatea să participe la demonstrații cu mașini agricole marcile DeutzFahr prin NHR Agropartners și JohnDeere prin IPSO Agricultură. Totodată, la secțiunea ”Tractor și Tractorist” , peste 500 de vizitatori care au dorit să își testeze abilitățile în manevrarea tractoarelor, au avut ocazia să conducă: DeutzFahr prin NHR Agropartners, JohnDeere prin IPSO Agricultură, Valtra prin MEWI, MasseyFerguson prin Tehnodiesel.
La standul USAMV Cluj-Napoca, amplasat lângă zona de demonstratii cu masini agricole, vizitatorii interesati au putut afla de la specialiști cum trebuie aplicate substanțele de protecție a plantelor, în cadrul secțiunii “Tehnici Moderne pentru Protecția plantelor. Testarea mașinilor. TOPPS”.
”Incepand cu această ediție ne-am propus să evidențiem sectorul horticultura, vizitatorii putand identifica in cadrul expozitiei firme din domeniu, standurile cu utilaje, echipamente și input-uri pentru acest sector fiind semnalizate distinct, atât pe spatiul exterior, cât și in cadrul Pavilionului Agricultură. Prin dialogul cu specialiștii participanti la forum și demonstrații, fermierii au putut decide care este tehnologia potrivită în funcţie de specificul zonei și specificul culturilor, acestea reprezentând oportunități de consolidare a fermelor şi de creştere a competitivităţii”. – Raluca Mareș, Director Departament Expoziții, DLG InterMarketing.
AGRARIA s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Petre Daea, delegația oficială participand Vineri, 20 aprilie, la evenimentele organizate in cadrul targului.
AGRARIA a beneficiat și în acest an de parteneriatele traditionale: Partener Oficial – NHR Agropartners, Parteneri: IKB Leasing, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Partener tehnic: Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj.
Cea de-a 24-a ediție a fost organizată în colaborare cu AgroTransilvaniaCluster, cu sprijinul Tetarom, Consiliului Județean Cluj și al Primăriei Jucu.
A doua ediție a ZOOTEHNICA Show a avut alături: Partener Principal – Purina® furaje, Parteneri: Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmental, Cooperativa Agricolă Someș – Arieș, Parteneri Tehnici: Agenția Națională pentru Zootehnie “ Prof. Dr. G. K. Constantinescu’ (ANZ) și Direcția Sanitara -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

Related posts

Romania looks like one of the most promising upcoming emerging markets, particularly for real estate investment

redactia

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

redactia

Târgul de Cariere – Peste 100 de companii angajează la Cluj

Stefana Muresan

Regina Maria susține start-up-urile din România cu abonamente medicale gratuite

Stefana Muresan

Bursele ANIS 2020. Cadrele didactice universitare se pot înscrie pentru a beneficia de sponsorizări în valoare de 5.000 de euro/proiect

Ion Surdu

O asociere din cinci firme va reabilita Baza La Terenuri din Cluj

Nora Dumitrescu

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Astra Trans Carpatic introduce trenuri cumpărate de la danezi pe ruta Oradea – Arad

redactia

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Papuc Irina

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pregătit pentru acreditarea activității de transplant de inimă

Papuc Irina

Firmele de mobilier din Transilvania vor lucra cu artiști

Nora Dumitrescu

Proiect extins pentru noua parcare publică a Zalăului

Nora Dumitrescu

Lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, aproape de finalizare

Nora Dumitrescu

Familia Lazăr din Baia Mare, afaceri de peste 52 mil. euro din carne şi preparate

Stefana Muresan

Hidroelectrica vrea să devină jucător în industria turistică

Stefana Muresan

West Side Park, cel mai nou proiect rezidențial verde al Clujului

A. I.

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează campania națională „Donează sânge! Fii erou!”

Ligia Voro

Podul feroviar peste Târnava Mare, finalizat de FCC Azvi până în iulie

Stefana Muresan

”Mall-uri țărănești”, pe bani europeni, în două comune din Alba

Stefana Muresan

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Cluj County – The heart of Transylvania

Transilvania Business

Leave a Comment