Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Situaţia financiară a producătorului de medicamente din Iaşi este una ascendentă, dovadă fiind situaţiile financiare aprobate în cadrul Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor a companiei, şedinţă care a avut loc în urmă cu câteva zile. În cadrul acestei întâlniri au mai fost aprobată şi contractarea unei facilităţi de credit de investiţii pe o perioadă de 10 ani în sumă de 15,4 milioane de euro de la UniCredit Bank, scrie ziaruldeiasi.ro.
Rezultate economico-financiare arată o majorare a profitului net cu 10% faţă de anul 2016, adică un profit de 33,56 milioane de lei, faţă de 30,37 milioane cât s-a înregistrat acum doi ani. De asemenea, „veniturile din vânzări ale anului 2017 au înregistrat valoarea de 336,9 milioane lei, în creştere cu 1,3% comparativ cu anul 2016, cand s-au înregistrat 332,4 milioane lei”, se precizează în document. Pe piaţa internă din România, Antibiotice a înregistrat în anul 2017 o creştere valorică de 9,1%, ajungând la 14,12 miliarde lei, comparativ cu valoarea de 12,95 miliarde lei, realizată în anul 2016. Şi vânzările fizice ale companiei, adică în farmacii şi spitale, au înregistrat o creştere de 11,5%.
„Prin portofoliul valorificat, în anul 2017 societatea Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul unguente cu o cotă de piaţă de 27%, supozitoare cu o cotă de piaţă de 40,3% şi pentru pulberi injectabile cu o cotă de piaţă de 74,7%. Totodată, în anul 2017, Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 17,4%. Compania ocupă locul 14 în topul companiilor care activează pe această piaţă în România, dintr-un total de 213 companii, în urcare cu 4 poziţii comparativ cu anul 2015, când Antibiotice a fost pe locul 18”, au precizat reprezentanţii companiei de medicamente, potrivit sursei citate.
De asemenea, Antibiotice a obţinut anul trecut şi şapte autorizaţii pentru a scoate pe piaţă medicamente noi. Pe piaţa externă însă creşterea este mult mai mare, de 12%. Astfel, exporturile în 2017 au ajuns la 28.75 milioane USD, în creştere cu 12,08 % comparativ cu anul 2016, reprezentând 35% din cifra de afaceri a companiei.
Şi exportul de produse finite a crescut cu 18,05%, principalele destinaţii fiind: Asia, Europa, America de Nord, Rusia & C.S.I. şi Orientul Mijlociu. Cea mai mare pondere în exporturile de produse finite au avut-o produsele antiinfecţioase, urmate de cele pentru tractul digestiv şi metabolism, cardiovasculare, dermatologice precum şi cele din categoria sistemului musculo-scheletic. De asemenea, o noutate este aceea că Antibiotice va scoate pe piaţa internaţională nouă produse noi, mai exact pe pieţele din ţări europene, asiatice şi africane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor - Astaldi

Articolul următor

Misiune economică internaţională, vizită de lucru în “Oraşul viorilor”. „Romanian Investment Zoom” la Reghin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share