Sanatate Ultimele stiri

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Situaţia financiară a producătorului de medicamente din Iaşi este una ascendentă, dovadă fiind situaţiile financiare aprobate în cadrul Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor a companiei, şedinţă care a avut loc în urmă cu câteva zile. În cadrul acestei întâlniri au mai fost aprobată şi contractarea unei facilităţi de credit de investiţii pe o perioadă de 10 ani în sumă de 15,4 milioane de euro de la UniCredit Bank, scrie ziaruldeiasi.ro.
Rezultate economico-financiare arată o majorare a profitului net cu 10% faţă de anul 2016, adică un profit de 33,56 milioane de lei, faţă de 30,37 milioane cât s-a înregistrat acum doi ani. De asemenea, „veniturile din vânzări ale anului 2017 au înregistrat valoarea de 336,9 milioane lei, în creştere cu 1,3% comparativ cu anul 2016, cand s-au înregistrat 332,4 milioane lei”, se precizează în document. Pe piaţa internă din România, Antibiotice a înregistrat în anul 2017 o creştere valorică de 9,1%, ajungând la 14,12 miliarde lei, comparativ cu valoarea de 12,95 miliarde lei, realizată în anul 2016. Şi vânzările fizice ale companiei, adică în farmacii şi spitale, au înregistrat o creştere de 11,5%.
„Prin portofoliul valorificat, în anul 2017 societatea Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul unguente cu o cotă de piaţă de 27%, supozitoare cu o cotă de piaţă de 40,3% şi pentru pulberi injectabile cu o cotă de piaţă de 74,7%. Totodată, în anul 2017, Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 17,4%. Compania ocupă locul 14 în topul companiilor care activează pe această piaţă în România, dintr-un total de 213 companii, în urcare cu 4 poziţii comparativ cu anul 2015, când Antibiotice a fost pe locul 18”, au precizat reprezentanţii companiei de medicamente, potrivit sursei citate.
De asemenea, Antibiotice a obţinut anul trecut şi şapte autorizaţii pentru a scoate pe piaţă medicamente noi. Pe piaţa externă însă creşterea este mult mai mare, de 12%. Astfel, exporturile în 2017 au ajuns la 28.75 milioane USD, în creştere cu 12,08 % comparativ cu anul 2016, reprezentând 35% din cifra de afaceri a companiei.
Şi exportul de produse finite a crescut cu 18,05%, principalele destinaţii fiind: Asia, Europa, America de Nord, Rusia & C.S.I. şi Orientul Mijlociu. Cea mai mare pondere în exporturile de produse finite au avut-o produsele antiinfecţioase, urmate de cele pentru tractul digestiv şi metabolism, cardiovasculare, dermatologice precum şi cele din categoria sistemului musculo-scheletic. De asemenea, o noutate este aceea că Antibiotice va scoate pe piaţa internaţională nouă produse noi, mai exact pe pieţele din ţări europene, asiatice şi africane.

Related posts

Unicornul american Tradeshift: Centrul de greutate al expansiunii din IT va fi în România

redactia

Gruia Stoica, acţionarul grupului Grampet, preia controlul fabricii de medicamente Polisano din Sibiu

redactia

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Lucrările la Autostrada Borș – Biharia sunt terminate în proporție de 87%

Traian Dan

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Nora Dumitrescu

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Coresi – 5 ani la Brașov: Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Papuc Irina

Bihorenii, mobilizați de Fundația Comunitară Oradea în campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Traian Dan

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Stefana Muresan

Sibiu Quality Days, de Centenar: Cum asiguri calitatea când provocarea cere dezvoltare

redactia

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Nora Dumitrescu

Nokia recrutează anual 150-200 de studenţi

Stefana Muresan

Ungurii mai fac un pas pentru TGV-ul Budapesta – Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Jumbo se alatura West Park Retail

Stefana Muresan

Companie cu capital germano-egiptean, interesată să investească 5 milioane de euro în Săcele

Stefana Muresan

Leave a Comment