Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alergia la polen poate fi tratată natural

Alergiile sezoniere sunt puse pe seama polenurilor. Polenurile alergene sunt cele ce pot fi inhalate, adică purtate de vânt (anemofile). Principalele polenuri alergizante sunt cele de ierburi graminee dar şi ale unor arbori (ex. chiparos, pin, molid, mesteacăn). O plantă intrată de curând în atenţie este Ambrozia artemisiifolia, sau Floarea pustei. Polenul ei este considerat dintre cele mai alergene. Planta are o perioadă lungă de înflorire, din Iulie până la sfârşitul toamnei.
Forma cea mai simplă, rinita alergică sezonieră, se caracterizează prin strănut şi rinoree apoasă ce pot asocia senzaţie de obstrucţie nazală şi mâncărime locală. Se poate însoţi de lacrimaţie şi roşeaţă a ochilor în special dimineaţa. În timp poate apărea scăderea mirosului, durere de cap, simptome de sinuzită. La unele persoane se pot dezvolta formaţiuni de tip polipoid ori vegetaţii adenoide, amigdalite hipertrofice, adenopatie cervicală. Dificultăţile respiratorii se pot agrava cu coborârea manifestărilor spre arborele bronşic şi instalarea astmului bronşic alergic.
Mecanisme alergice
“Componenta imunitară a acestei stări alergice, catalogată de regulă ca reacţie alergică de tip imediat, constă în substratul său în implicarea unor anticorpi specifici şi în reacţiile în lanţ declanşate la contactul lor cu alergenul corespunzător. Vorbim despre un răspuns imunitar exagerat, faţă de substanţe în mod obişnuit inofensive.” Dr. Cristina Aoșan, medic apifitoterapeut
Prof. Roch Domerego, fost vicepreședinte al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, a avut în anii ‘90 idea de a crea un produs natural, ușor de administrat și care să combată mai multe aspecte implicate în declanșarea alergiilor la polenurile purtate de vânt, la praf și venin de albine. Principalul efect urmărit era să “dezvețe” sistemul imunitar de a lupta împotriva unor elemente inofensive în mod normal, cum sunt polenul și praful.
A dezvoltat aceasta idee, s-au facut testări în Cuba, unde Apimondia a avut mai multe colaborari fructuoase, iar rezultatele au fost pozitive în 87% din cazuri.
Produsul rezultata fost inregistrat prima data in 1999 in Belgia, sub denumirea Allermin. Ulterior a fost produs în Franța cu numele de Etaminys iar din 2017 este produs doar în România la Melidava.
Melidava este o companie românească, care și-a propus să fie o prelungire onestă a unui act medical făcut în favoarea pacinților, prin furnizarea unor remedii de calitate.
Etaminys se administreaza oral, in picaturi. Este un supliment alimentar cu doua componente active: un extract specific de polen apicol si unul de albine, diluate.
Mai multe informații într-un articol detaliat: https://www.melidava.ro/educatie/etaminys-2017.html
Produsul este disponibil prin comenzi on-line și telefonice la Melidava: www.melidava.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Cinci oferte pentru centura metropolitană a Clujului

Articolul următor

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Citește și:
Castelul în care a trăit scriitorul maghiar Miklos Josika are prețul fixat la 560.000 de euro, conform Magazin Sălăjean.
Citeste mai mult

Castelul Josika, scos la vânzare

Domeniul nobiliar din comuna Surduc, județul Sălaj, a fost pus la vânzare pe casa de licitații Sotheby’s International…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share