Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința „Real Estate, Quo Vadis?”, la a treia ediție

Conferința „Real Estate, Quo Vadis?”, organizată anual de revista germano-română de business DeBizz Magazine și proiectul România Durabilă, a ajuns la a treia ediție. An de an, evenimentul își propune să analizeze atât oportunitățile de dezvoltare ale pieței imobiliare și de construcții, cât și principalele provocări întâmpinate de jucătorii de profil – dezvoltatori, constructori, arhitecți, producători de materiale sau furnizori de servicii.
În contextul unei creșteri economice record, de 7%, piața de real-estate și-a consolidat evoluția pozitivă în 2017, volumul investițiilor imobiliare urcând la aproximativ un miliard de euro. Pentru acest an, analiștii estimează un nou avans al activității de dezvoltare imobiliară, pe baza proiectelor aflate în lucru sau anunțate, apetitul dezvoltatorilor fiind în continuare susținut atât de cererea venită din Capitală, cât și din marile orașe din țară.
Piața construcțiilor, în schimb, evaluată la circa 9 miliarde de euro, depinde în mare măsură de investițiile publice și esteîncă departe de efervescența atinsă înainteacrizei financiare. Anul trecut, volumul lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 5%, potrivit datelor anunțate de INS. Constructorii sunt în continuare afectați de numărul insuficient de muncitori specializați, deficitul de forță de muncă calificată fiind, de altfel, o provocare la nivelul întregii economii.
Pe segmentul materialelor de construcții, susținut în actuala perioadă în principal de comenzile venite din sectorul privat, anul 2017 a adus atât proiecte de investiții greenfield sau de extindere a facilităților de producție existente, cât și schimbări de acționariat.
O altă temă care se va regăsi, din nou, pe agenda discuțiilor este cea a soluțiilor eficiente și „inteligente” –smart building, smart cities –și a rolului acestora în promovarea unei dezvoltări urbane durabile și sustenabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Articolul următor

Lotul patru al Autostrăzii Lugoj- Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie, dau asigurări antreprenorii spanioli

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share