Germania, Franţa şi Italia sunt primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, relevă datele Institutului Naţional de Statistică.
În România în 2016 au fost identificate 78.181 grupuri de întreprinderi, din care 5.311 sunt grupuri de întreprinderi rezidente şi 72.870 grupuri de întreprinderi multinaţionale.
În anul 2016, din totalul grupurilor de întreprinderi identificate în România, aproximativ 7% erau rezidente, peste 90% dintre acestea fiind constituite din două sau trei unităţi legale.
Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în domeniul comerţului, construcţiilor, industriei prelucrătoare sau activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice.
În anul 2016, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în următoarele sectoare: comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 35% din totalul grupurilor de întreprinderi; construcţii – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; industria prelucrătoare – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 9% din totalul grupurilor de întreprinderi; tranzacţii imobiliare – 8% din totalul grupurilor de întreprinderi.
Potrivit INS, grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în următoarele domenii: comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 20%; industria prelucrătoare – 12%; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 12%; alte activităţi de servicii – 11%; construcţii – 10%.
Citește și:
Valoarea cumulată a mărcilor TRANSAVIA depășește 103 milioane de euro, în creștere cu 28% față de anul trecut
Brand Finance® Romania 50, ediţia 2023 plasează TRANSAVIA pe locul 4 în clasamentul celor mai valoroase portofolii de…
25 septembrie 2023
Real Estate & Construction Forum 2023 @ Business Mark, pe 25 septembrie
O nouă ediție a evenimentului „Real Estate & Construction Forum” are loc, pe 25 septembrie 2023, la București.…
25 septembrie 2023
Târgul “Țurcana – Regina Munților!” a ajuns la ediţia a XVIII-a
Duminică, 24 septembrie s-a desfăşurat a XVIII-a ediţie a târgului naţional “Țurcana – Regina Munților, o sărbătoare anuală…
25 septembrie 2023
Castelul din Carpați va putea fi conservat şi restaurat
Cetatea care a fost modelul scriitorului Jules Verne pentru romanul Castelul din Carpați va putea fi conservată şi…
25 septembrie 2023
TCI demarează lucrările la Park & Ride-ul de la Aeroportul Cluj
Investiția de 14 milioane de euro din zona aerogării din Someșeni are ca termen limită finalul anului viitor.…
24 septembrie 2023
Apare o nouă fabrică de lactate în Bistrița-Năsăud
Inițiativa privată se va concretiza printr-o asociere din comuna bistrițeană Zagra. Trei familii din comuna Zagra s-au asociat…
24 septembrie 2023
Zona Galeriilor Meseș intră în modernizare
Municipalitatea zălăuană a demarat lucrările pe partea cu complexul comercial din localitate. “În zona Galeriilor Meseș sunt acum…
24 septembrie 2023
Ungaria a alocat 4,8 milioane de lei pentru restaurarea Castelului Banffy
Administratorii domeniului din comuna clujeană Bonțida au acordat Premiul Mecena unui oficial din Guvernul Ungariei. “Împreună cu membrii…
24 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
