Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germania, Franţa şi Italia, primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România

Germania, Franţa şi Italia sunt primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, relevă datele Institutului Naţional de Statistică.
În România în 2016 au fost identificate 78.181 grupuri de întreprinderi, din care 5.311 sunt grupuri de întreprinderi rezidente şi 72.870 grupuri de întreprinderi multinaţionale.
În anul 2016, din totalul grupurilor de întreprinderi identificate în România, aproximativ 7% erau rezidente, peste 90% dintre acestea fiind constituite din două sau trei unităţi legale.
Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în domeniul comerţului, construcţiilor, industriei prelucrătoare sau activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice.
În anul 2016, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în următoarele sectoare: comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 35% din totalul grupurilor de întreprinderi; construcţii – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; industria prelucrătoare – 11% din totalul grupurilor de întreprinderi; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 9% din totalul grupurilor de întreprinderi; tranzacţii imobiliare – 8% din totalul grupurilor de întreprinderi.
Potrivit INS, grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în următoarele domenii: comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 20%; industria prelucrătoare – 12%; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 12%; alte activităţi de servicii – 11%; construcţii – 10%.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Misiune economică internaţională, vizită de lucru în “Oraşul viorilor”. „Romanian Investment Zoom” la Reghin

Articolul următor

S IMMO AG: Hat-trick at the SEE Real Estate Awards

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share