Bistrița-Năsăud Industrie Ultimele stiri

TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri în primul trimestru al anului 2018

Grupul TeraPlast, unul dintre principalii jucători din piaţa construcţiilor, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a înregistrat în primul trimestru din 2018 o cifră de afaceri de 131 de milioane de lei, în creștere față de primul trimestru al anului trecut când cifra a atins 67 de milioane de lei.
Principala contribuție la aceasta creștere au avut-o business-urile intrate în portofoliul grupului în 2017: Depaco – Wetterbest, fabrica de panouri sandwich din Serbia și business-ul Politub.
Grupul TeraPlast include societățile TeraSteel România și TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich și structuri metalice zincate), TeraPlast (producător de țevi, granule și profile din PVC), Depaco (producătorul țiglei metalice marca Wetterbest), TeraGlass (producător de ferestre și uși din PVC) și distribuitorul TeraPlast Ungaria.
Divizia Steel, TeraSteel România, TeraSteel Serbia și Depaco, a generat 56% din cifra de afaceri a grupului din primul trimestru al acestui an. Suntem astfel mai bine pregătiți să depășim provocările pieței locale de infrastructura apărute în a doua parte a anului 2016 și care persistă și astăzi.
Una dintre direcțiile strategice ale Grupului a vizat reducerea impactului politicilor economice ale statului și a investițiilor în sectorul public, obiectiv realizat prin strategia investițională și M&A.
Începând cu anul 2018, situațiile financiare ale grupului includ Depaco, societate aflată sub controlul TeraPlast din ianuarie. Depaco a înregistrat o cifră de afaceri de 25.547 mii lei, în creștere cu 13% față de T1 2017. Datorită sinergiilor cu TeraSteel, Depaco a accesat inclusiv proiecte de construcții industriale, pentru care a furnizat tablă cutată, înregistrând o creștere cu 65% a vânzărilor pe acest segment. Pe o piață a construcțiilor rezidențiale în creștere, Wetterbest își continuă strategia de majorare a cotei de piață.
Segmentul de panouri sandwich a generat o cifră de afaceri de 47.792 mii lei (mai mare cu 80% față de T1 2017). Performanța TeraSteel este remarcabilă în contextul creșterii EBITDA cu 42% față de T1 2017, ceea ce confirmă cunoașterea foarte bună a pieței Europei de est. În 2018, TeraSteel Serbia a încheiat contracte importante cu clienți din Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Croatia, urmându-și strategia de a deveni un jucător regional semnificativ.
Divizia de mase plastice a înregistrat o cifră de afaceri de 58 milioane lei în T1 2018, în creștere cu 44% față de T1 2017, contribuția segmentului de polietilenă (prin brandul Politub) în cifra de afaceri fiind de 5 milioane de lei. În prezent, divizia se află în curs de implementare a strategiei de creștere a competitivității pe piața de sisteme de infrastructură pentru apă și gaz.

Related posts

În vremuri de criză, Star Assembly oferă oportunități de angajare

Nicolae Pop

Fermierii afectați de secetă pot solicita, începând de azi, ajutor de la stat

Traian Dan

Grupul Winmarkt anunță extinderea echipei de management

redactia

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Încep lucrările pe “Drumul Bistriţei”, investiţie de 9,4 milioane euro

Stefana Muresan

Bitdefender, City Promotions, Clock Advertising , Arobs Transilvania Software și Mercury360 Communications, în topul Best Employers

Stefana Muresan

Tehnologia GPL, integrată de inginerii români și instalată la Mioveni, contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor A

Nicolae Pop

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Platformă online pentru a doua opinie medicală. Consultații virtuale non stop

redactia

Bucharest- skyline transformation 2025: The iconic SkyTower

Ionut Oprea

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian China-Birta, CEO Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Mesajul unui elev după ce a fost acceptat la Universitatea Oxford: În mod cert, acolo se învață diferit

redactia

Universitatea „Transilvania” din Brașov: Infrastructură de cercetare high-tech la cel mai mare institut construit cu fonduri europene

Ion Surdu

Analiză: 2020-2021. Brisk Group – performanță în context pandemic.

Ionut Oprea

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Ligia Voro

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

ADLO va prelua în administrare parcurile industriale din județul Bihor

Traian Dan

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Director al Continental Sibiu, reales în fruntea Clubului Economic German Transilvania

Papuc Irina

Lotul 3 Iernut – Chețani al Autostrăzii Transilvania se deschide anul acesta. Pe lotul 4, avans slab

Ligia Voro

Salamul de Sibiu va fi promovat cu bani europeni în România, Spania şi Italia

redactia

CFR, peste 100 de km de cale ferată modernizată

Stefana Muresan

Primul set de tutoriale video Digitaliada pentru predarea matematicii

Ligia Voro

Leave a Comment