Energie Ultimele stiri

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Grupul OMV Petrom a încheiat primul trimestru din 2018 cu un profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38% faţă de perioada similară a anului trecut, când a consemnat 618 milioane de lei, potrivit rezultatelor neauditate consolidate simplificate ale companiei, date joi publicităţii.
În trimestrul 4 din 2017, profitul net s-a situat la 642 de milioane de lei.
Valoarea vânzărilor consolidate a crescut uşor, cu 5%, comparativ cu T1/17, susţinută de preţuri mai mari ale produselor petroliere şi gazelor naturale şi de volume mai mari ale vânzărilor de electricitate, contrabalansate parţial de volume mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi preţuri mai mici ale energiei electrice. Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 70% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 28% şi cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi), relevă un comunicat al OMV Petrom.
Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a crescut în T1/18 cu 25% la 958 milioane de lei, ca urmare a condiţiilor de piaţă favorabile şi disciplinei costurilor. Profitul net CCA excluzând elementele speciale atribuibil acţionarilor OMV Petrom SA a fost 752 milioane de lei, în creştere cu 28% raportat la trimestrul 1 din 2017, când acesta s-a situat la 586 milioane de lei.
În trimestrul 1 din 2018, elementele speciale au cuprins venituri nete în valoare de 71 de milioane de lei, în timp ce câştigurile din deţinerea stocurilor au fost în sumă de 50 de milioane de lei.
În T1/17, elementele speciale nete de natura veniturilor s-au ridicat la 5 milioane de lei şi câştigurile din deţinerea stocurilor au fost în sumă de 26 milioane de lei.
Rezultatul din exploatare al Grupului pentru T1/18 a crescut la 1,08 miliarde de lei, comparativ cu 798 milioane de lei în T1/17, în principal datorită veniturilor mai mari din vânzări şi a optimizării costurilor.
În ceea ce priveşte rezultatul financiar net, acesta s-a deteriorat cu 11%, de la o pierdere de 56 milioane de lei în T1/17 la o pierdere de 63 milioane de lei în T1/18, reflectând în principal cheltuieli mai mari din diferenţe de curs valutar, contrabalansate parţial de creşterea netă a veniturilor din dobânzi.
Prin urmare, profitul înainte de impozitare în T1/18 a fost de 1,017 miliarde de lei şi a crescut cu 37% comparativ cu T1/17.
Investiţiile companiei au crescut în primele trei luni ale anului în curs la valoarea de 843 milioane de lei, în creştere cu 139% faţă de perioada similară din 2017 (353 milioane de lei), cuprinzând în principal investiţiile din Upstream în sumă de 653 milioane de lei în T1/18, comparativ cu 324 milioane de lei în T1/17. Creşterea investiţiilor a fost determinată în principal de intensificarea activităţii de foraj şi de pregătirile legate de revizia generală planificată a rafinăriei, precizează reprezentanţii companiei.
În Downstream, investiţiile s-au ridicat la 190 milioane de lei, mult mai mari decât cele din T1/17, care s-au situat la 29 milioane de lei, din care 189 milioane de lei în Downstream Oil (T1/17: 28 milioane de lei).
La 31 martie 2018, OMV Petrom Group a înregistrat angajamente pentru investiţii în sumă de 1,493 miliarde de lei, în comparaţie cu 978 milioane de lei, la 31 decembrie 2017.
Grupul OMV Petrom a raportat la 31 martie 2018 o poziţie netă de numerar în valoare de 3,626 miliarde de lei la sfârşitul, mai mare decât valoarea de 2,897 miliarde de lei înregistrată la sfârşitul T4/17.

Related posts

Maramureșenii de la Taparo trec de la mobilă la măști

Nora Dumitrescu

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

Ministrul Economiei din Republica Moldova: Vrem cu autostrada Unirii să trecem Prutul

redactia

TAROM începe operarea rutei Iaşi – Cluj – Iaşi

Stefana Muresan

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Nora Dumitrescu

Fermele Silvania vor produce carne și furaje ecologice

Nora Dumitrescu

Micii fermieri din Transilvania, instruiți cum să intre în hipermarketuri

Nora Dumitrescu

Proiect susținut din fonduri europene: Brașovenii de la Medo investesc 1,3 milioane de euro într-un centru de sănătate

redactia

În aprilie rata șomajului în Satu Mare a fost de 2,85%

Gruita Ienasoiu

VGP reports results for first half 2020

Papuc Irina

Banca Transilvania, aproape de finalizarea negocierilor pentru preluarea Bancpost

Stefana Muresan

Principalele resurse de energie primară ale României, în creștere în perioada ianuarie-octombrie

Papuc Irina

ING devine partenerul principal al GoTech World

Ligia Voro

Compania Coralia Com din Sighi­şoa­ra, afaceri de 7,5 mil. euro cu o reţea de opt magazine şi activităţi de distribuţie

redactia

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Nora Dumitrescu

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

BVB: 'AAGES a trecut testul bursei cu un foarte mare succes'

Stefana Muresan

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Stefana Muresan

Talentul și tehnologia din panificație și HoReCa se întâlnesc la GastroPan

Ligia Voro

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

CFR Călători negociază achiziţia a 100 de trenuri de tip ”Săgeata albastră”

redactia

Municipalitatea recurge la o firmă de profil pentru stabilirea brandului de destinație Oradea. Sprijin și din partea reprezentanților businessurilor locale

redactia

Care sunt cele mai importante șantiere din Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment