Cluj IT&C Slider Ultimele stiri

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Începând cu acest an universitar, Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană. Scopul este de a oferi un context de dezvoltare studenților, actualizat la cerințele pieței IT.
„Dorința noastră este de a susține mediul educațional prin implementarea de proiecte care să răspundă nevoilor pieței IT, astfel încât noile generații să poată acumula o bază solidă de cunoștințe actuale, atât teoretice cât și practice. Atenția noastă este orientată înspre viitor, deoarece ne dorim să cultivăm potențialul și talentul studenților, pentru a îi îndrepta înspre sfera serviciilor IT.”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, situată permanent în fruntea rankingurilor universitare din România, a fost prima universitate din țară care a inițiat cooperarea cu mari companii din domeniul IT în vederea asigurării de condiții optime de studiu și apoi de carieră studenților săi. Suntem bucuroși că am găsit în NTT DATA Romania un partener excelent cu care cooperăm deja de ani de zile. Programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană reprezintă o continuare firească a programului de bachelor Informatică în limba germană. Dacă lucrurile vor evolua în mod firesc, vom putea, și dorim aceasta foarte mult, să facem și pasul următor, spre studiile doctorale. Avem potențial științific, avem, de asemenea, studenți foarte buni, dar și colaborări cu parteneri din mediul academic internațional sau din industria IT. Facem împreună un pas important pentru viitorul tinerei generații.”, a declarat Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof.dr. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.
Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ, este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare în vederea dezvoltării și gestionării sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software sau discipline ce tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.
Cadrele universitare desemnate să predea acestei specializări aparțin Universității Babeș- Bolyai, Facultatea de Matematică și Informatică, linia Germană de studii care beneficiază și de suportul Universităților partenere din Germania.
Despre Universitatea Babeș-Bolyai
Universitatea Babeș-Bolyai este astăzi cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România. În familia foarte restrânsă a universităților plurilingve și multiculturale din Europa, Universitatea Babeş-Bolyai se particularizează prin faptul că, prin Carta sa, a constituit linii de studiu în limba română, maghiară și germană, iar acestea au reprezentare proprie și autonomie de decizie la orice nivel (departament, facultate, universitate). Universitatea Babeș-Bolyai a fost clasificată drept „universitate de cercetare avansată și educație”. Instituția ocupă poziții prestigioase și în plan internațional, clasamentele de specialitate plasând Universitatea Babeș-Bolyai în elita academică mondială a instituțiilor de profil. În plan național, Universitatea s-a situat în ultimii ani pe primul loc între cele circa 100 de universități, conform majorității clasamentelor de acest gen.
Despre NTT DATA Romania
Cu o experiență de peste 17 ani, NTT DATA Romania oferă servicii complete, care acoperă întregul ciclu de dezvoltare și management de software. Cu peste 250 de clienți din țări precum Romania, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda și SUA, compania oferă soluții cu valoare adăugată prin intermediul know-how-ului asimilat din multiple industrii și linii de business.
NTT DATA Romania este cel mai mare partener SAP în România, liderul pieței SAP S/4HANA și dezvoltatorul propriului produs ERP Clarvision.

Related posts

Încă 50.000 de euro de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție

Ligia Voro

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

Stefana Muresan

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

Pandemia accelerează deciziile marilor orașe cu privire la limitarea traficului și extinderea spațiului pentru bicicliști și pietoni

Ionut Oprea

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Compania orădeană de IT Qubiz, desemnată cel mai bun loc de muncă din România

Stefana Muresan

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, gata la sfârşitul acestui an

Stefana Muresan

Cluj – Vitacom vrea afaceri în creştere cu 20%

Stefana Muresan

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Nora Dumitrescu

Digitalizarea învățământului preuniversitar, finalizată în maxim doi ani

redactia

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

ROMBAT va produce o primă șarjă de baterii Lithium-Ion până la finalul anului

Stefana Muresan

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Ligia Voro

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

A fost depusă doar o ofertă pentru construcția centurii Mediaș

Ligia Voro

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 65000 de pomi autohtoni de Crăciun

redactia

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Fond de investiții de 250.000 de euro la Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment