Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Începând cu acest an universitar, Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană. Scopul este de a oferi un context de dezvoltare studenților, actualizat la cerințele pieței IT.
„Dorința noastră este de a susține mediul educațional prin implementarea de proiecte care să răspundă nevoilor pieței IT, astfel încât noile generații să poată acumula o bază solidă de cunoștințe actuale, atât teoretice cât și practice. Atenția noastă este orientată înspre viitor, deoarece ne dorim să cultivăm potențialul și talentul studenților, pentru a îi îndrepta înspre sfera serviciilor IT.”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, situată permanent în fruntea rankingurilor universitare din România, a fost prima universitate din țară care a inițiat cooperarea cu mari companii din domeniul IT în vederea asigurării de condiții optime de studiu și apoi de carieră studenților săi. Suntem bucuroși că am găsit în NTT DATA Romania un partener excelent cu care cooperăm deja de ani de zile. Programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană reprezintă o continuare firească a programului de bachelor Informatică în limba germană. Dacă lucrurile vor evolua în mod firesc, vom putea, și dorim aceasta foarte mult, să facem și pasul următor, spre studiile doctorale. Avem potențial științific, avem, de asemenea, studenți foarte buni, dar și colaborări cu parteneri din mediul academic internațional sau din industria IT. Facem împreună un pas important pentru viitorul tinerei generații.”, a declarat Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof.dr. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.
Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ, este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare în vederea dezvoltării și gestionării sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software sau discipline ce tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.
Cadrele universitare desemnate să predea acestei specializări aparțin Universității Babeș- Bolyai, Facultatea de Matematică și Informatică, linia Germană de studii care beneficiază și de suportul Universităților partenere din Germania.
Despre Universitatea Babeș-Bolyai
Universitatea Babeș-Bolyai este astăzi cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România. În familia foarte restrânsă a universităților plurilingve și multiculturale din Europa, Universitatea Babeş-Bolyai se particularizează prin faptul că, prin Carta sa, a constituit linii de studiu în limba română, maghiară și germană, iar acestea au reprezentare proprie și autonomie de decizie la orice nivel (departament, facultate, universitate). Universitatea Babeș-Bolyai a fost clasificată drept „universitate de cercetare avansată și educație”. Instituția ocupă poziții prestigioase și în plan internațional, clasamentele de specialitate plasând Universitatea Babeș-Bolyai în elita academică mondială a instituțiilor de profil. În plan național, Universitatea s-a situat în ultimii ani pe primul loc între cele circa 100 de universități, conform majorității clasamentelor de acest gen.
Despre NTT DATA Romania
Cu o experiență de peste 17 ani, NTT DATA Romania oferă servicii complete, care acoperă întregul ciclu de dezvoltare și management de software. Cu peste 250 de clienți din țări precum Romania, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda și SUA, compania oferă soluții cu valoare adăugată prin intermediul know-how-ului asimilat din multiple industrii și linii de business.
NTT DATA Romania este cel mai mare partener SAP în România, liderul pieței SAP S/4HANA și dezvoltatorul propriului produs ERP Clarvision.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda

Articolul următor

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share