Cluj IT&C Slider Ultimele stiri

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Începând cu acest an universitar, Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană. Scopul este de a oferi un context de dezvoltare studenților, actualizat la cerințele pieței IT.
„Dorința noastră este de a susține mediul educațional prin implementarea de proiecte care să răspundă nevoilor pieței IT, astfel încât noile generații să poată acumula o bază solidă de cunoștințe actuale, atât teoretice cât și practice. Atenția noastă este orientată înspre viitor, deoarece ne dorim să cultivăm potențialul și talentul studenților, pentru a îi îndrepta înspre sfera serviciilor IT.”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, situată permanent în fruntea rankingurilor universitare din România, a fost prima universitate din țară care a inițiat cooperarea cu mari companii din domeniul IT în vederea asigurării de condiții optime de studiu și apoi de carieră studenților săi. Suntem bucuroși că am găsit în NTT DATA Romania un partener excelent cu care cooperăm deja de ani de zile. Programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană reprezintă o continuare firească a programului de bachelor Informatică în limba germană. Dacă lucrurile vor evolua în mod firesc, vom putea, și dorim aceasta foarte mult, să facem și pasul următor, spre studiile doctorale. Avem potențial științific, avem, de asemenea, studenți foarte buni, dar și colaborări cu parteneri din mediul academic internațional sau din industria IT. Facem împreună un pas important pentru viitorul tinerei generații.”, a declarat Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof.dr. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.
Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ, este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare în vederea dezvoltării și gestionării sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software sau discipline ce tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.
Cadrele universitare desemnate să predea acestei specializări aparțin Universității Babeș- Bolyai, Facultatea de Matematică și Informatică, linia Germană de studii care beneficiază și de suportul Universităților partenere din Germania.
Despre Universitatea Babeș-Bolyai
Universitatea Babeș-Bolyai este astăzi cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România. În familia foarte restrânsă a universităților plurilingve și multiculturale din Europa, Universitatea Babeş-Bolyai se particularizează prin faptul că, prin Carta sa, a constituit linii de studiu în limba română, maghiară și germană, iar acestea au reprezentare proprie și autonomie de decizie la orice nivel (departament, facultate, universitate). Universitatea Babeș-Bolyai a fost clasificată drept „universitate de cercetare avansată și educație”. Instituția ocupă poziții prestigioase și în plan internațional, clasamentele de specialitate plasând Universitatea Babeș-Bolyai în elita academică mondială a instituțiilor de profil. În plan național, Universitatea s-a situat în ultimii ani pe primul loc între cele circa 100 de universități, conform majorității clasamentelor de acest gen.
Despre NTT DATA Romania
Cu o experiență de peste 17 ani, NTT DATA Romania oferă servicii complete, care acoperă întregul ciclu de dezvoltare și management de software. Cu peste 250 de clienți din țări precum Romania, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda și SUA, compania oferă soluții cu valoare adăugată prin intermediul know-how-ului asimilat din multiple industrii și linii de business.
NTT DATA Romania este cel mai mare partener SAP în România, liderul pieței SAP S/4HANA și dezvoltatorul propriului produs ERP Clarvision.

Related posts

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Maramureș

Ion Surdu

Editura Casa din Oradea sprijină conceptul „do-it-yourself”

Traian Dan

Consiliul UE propune adoptarea unei măsuri pentru a stimula exportul de medicamente generice și biosimilare

redactia

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

Emerging Europe Recognises its Champions at London Awards Ceremony

Ionut Oprea

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Nora Dumitrescu

Din bani de la buget şi din fonduri europene: Infrastructura medicală din Timişoara se dezvoltă în ritm rapid

Robert Bloancă

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Stefana Muresan

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Traian Dan

Complexul Hotelier Univers T*** va fi modernizat. Vezi cum și cât costă!

Ligia Voro

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 8: Oprea Avicom și Puiul de Crăiești. Succesul construit pas cu pas

Transilvania Business

FOTO-VIDEO: Tronsonul de autostradă Tîrgu Mureș-Iernut, aproape de recepție. Pe 4&5 mai e de lucru

redactia

Bianca Muntean, în boardul Consiliului pentru Transformare Digitală

Nora Dumitrescu

Curse zilnice Wizz Air spre Budapesta de la Târgu Mureș

Ligia Voro

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Papuc Irina

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Nora Dumitrescu

Deschidere de sezon: Rotary Golf Charity Cup

Ligia Voro

Pivnița Savu – un business de familie de succes. „Ducesa de Transilvania” anunță venirea verii

Ion Surdu

Finanțarea metroului de Cluj, pusă în pericol de birocrație

Nora Dumitrescu

Paris Real Estate Week: a programme fully focused on the future of cities

Ionut Oprea

Consolidarea fermelor de familie, primul obiectiv pentru 2021-2024 al Ministerului Agriculturii: 1 miliard de euro pentru investiții în sector vegetal și zootehnic

Ion Surdu

Leave a Comment