Cluj IT&C Slider Ultimele stiri

Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA România lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate” în limba germană

Începând cu acest an universitar, Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană. Scopul este de a oferi un context de dezvoltare studenților, actualizat la cerințele pieței IT.
„Dorința noastră este de a susține mediul educațional prin implementarea de proiecte care să răspundă nevoilor pieței IT, astfel încât noile generații să poată acumula o bază solidă de cunoștințe actuale, atât teoretice cât și practice. Atenția noastă este orientată înspre viitor, deoarece ne dorim să cultivăm potențialul și talentul studenților, pentru a îi îndrepta înspre sfera serviciilor IT.”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, situată permanent în fruntea rankingurilor universitare din România, a fost prima universitate din țară care a inițiat cooperarea cu mari companii din domeniul IT în vederea asigurării de condiții optime de studiu și apoi de carieră studenților săi. Suntem bucuroși că am găsit în NTT DATA Romania un partener excelent cu care cooperăm deja de ani de zile. Programul de master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană reprezintă o continuare firească a programului de bachelor Informatică în limba germană. Dacă lucrurile vor evolua în mod firesc, vom putea, și dorim aceasta foarte mult, să facem și pasul următor, spre studiile doctorale. Avem potențial științific, avem, de asemenea, studenți foarte buni, dar și colaborări cu parteneri din mediul academic internațional sau din industria IT. Facem împreună un pas important pentru viitorul tinerei generații.”, a declarat Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof.dr. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.
Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ, este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare în vederea dezvoltării și gestionării sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software sau discipline ce tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.
Cadrele universitare desemnate să predea acestei specializări aparțin Universității Babeș- Bolyai, Facultatea de Matematică și Informatică, linia Germană de studii care beneficiază și de suportul Universităților partenere din Germania.
Despre Universitatea Babeș-Bolyai
Universitatea Babeș-Bolyai este astăzi cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România. În familia foarte restrânsă a universităților plurilingve și multiculturale din Europa, Universitatea Babeş-Bolyai se particularizează prin faptul că, prin Carta sa, a constituit linii de studiu în limba română, maghiară și germană, iar acestea au reprezentare proprie și autonomie de decizie la orice nivel (departament, facultate, universitate). Universitatea Babeș-Bolyai a fost clasificată drept „universitate de cercetare avansată și educație”. Instituția ocupă poziții prestigioase și în plan internațional, clasamentele de specialitate plasând Universitatea Babeș-Bolyai în elita academică mondială a instituțiilor de profil. În plan național, Universitatea s-a situat în ultimii ani pe primul loc între cele circa 100 de universități, conform majorității clasamentelor de acest gen.
Despre NTT DATA Romania
Cu o experiență de peste 17 ani, NTT DATA Romania oferă servicii complete, care acoperă întregul ciclu de dezvoltare și management de software. Cu peste 250 de clienți din țări precum Romania, Germania, Austria, Elveția, Olanda, Norvegia, Finlanda și SUA, compania oferă soluții cu valoare adăugată prin intermediul know-how-ului asimilat din multiple industrii și linii de business.
NTT DATA Romania este cel mai mare partener SAP în România, liderul pieței SAP S/4HANA și dezvoltatorul propriului produs ERP Clarvision.

Related posts

Vânzări record pe piața rezidențială

Ligia Voro

Peste 75 de lucrări de licență ale studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, înscrise la Festivalul Alimentului 2018, la USAMV Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Premiere pentru IRUM SA Reghin

Ligia Voro

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Parcul Etnografic din Cluj, revitalizat în urma unui concurs internațional de idei

Stefana Muresan

Fondatorii Delaco au cumpărat, cu 4 mil. euro, centrul comercial Magnolia din Braşov

Stefana Muresan

Peste 20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

Stefana Muresan

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

PMG Sinter, investiție de 10 milioane de euro în Brașov

Stefana Muresan

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Ligia Voro

Castelul Banffy este inclus într-un proiect de turism ecologic

Nora Dumitrescu

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin, afaceri de 117 mil. euro în T3

Stefana Muresan

Teraplast devine singurul proprietar al producătorului de ţevi Politub

Stefana Muresan

POZITIV TB: Rodica Lupu – „Cel mai bun rezultat al crizei va fi creșterea nivelului de digitalizare în toate mediile”

Traian Dan

Impact Hub lansează Creative Business Studio, programul de accelerare pentru industriile creative

redactia

Another record year for P3 paves way for major growth in 2017

Ionut Oprea

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Papuc Irina

UBB a depășit pragul anului 2016 la înscrierile pentru admiterea la facultate

Stefana Muresan

Ale cui sunt primele certificate montane pentru cașcaval, smântână și urdă din România

Stefana Muresan

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Working from home rankings before Covid. Now what?

Ionut Oprea

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

redactia

Leave a Comment