Investitii Mureș Ultimele stiri

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Compania Naţională de Investiţii a atribuit, în urmă cu câteva zile, un contract în valoare de 4,5 milioane lei, fără TVA, firmei MBS Group SRL Turda pentru construirea unei săli de sport cu tribună de 80 de locuri. Proiectul este susţinut de autorităţile locale din Târnăveni, prin punerea la dispoziţie a locaţiei de pe strada Şcolii nr. 22, şi prin asumarea branşării obiectivului la utilităţi. În interviul următor, Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni, ne-a furnizat câteva detalii despre acest proiect, dar şi despre alte investiţii importante pentru comunitatea locală, cum ar fi podul peste râul Târnava Mică şi Centrul Cultural.
Reporter: Cum sprijină Primăria municipiului Târnăveni proiectul Companiei Naţionale de Investiţii care prevede construirea unei săli de sport şi de ce acest proiect este important pentru comunitatea din Târnăveni?
Nicolae Sorin Megheşan: În Târnăveni nu există o sală de sport unde să se poată desfăşura activităţi oficiale, mă refer aici la mini-fotbal, handbal, volei, baschet. În plus, cel mai important pentru o societate este faptul că a face mişcare, sport, înseamnă sănătate. Primăria a pus la dispoziţie suprafaţa de teren, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de toată investiţia, urmând ca la sfârşit noi să îi branşăm la utilităţi, apă, canal, energie electrică, gaze naturale. Cel mai important lucru este sănătatea şi faptul că peste 2.000 de copii din Târnăveni, şi nu numai, vor avea un loc în plus unde să facă mişcare, unde să îşi menţină şi întreţină sănătatea.
Rep.: În afară de sport, este importantă şi cultura. Vă rog să ne spuneţi în ce stadiu se află proiectul Centrului Cultural din Târnăveni.
N.S.M.: Proiectul Centrului Cultural practic este la faza de start, de construire, am început aprovizionarea cu materiale de construcţii, s-a emis în urmă cu două săptămâni ordinul de începere a lucrării, iar acum este faza de organizare de şantier. Termenul pentru finalizarea lucrării este de 20 de luni.
Rep.: Ce s-a întâmplat cu proiectul noului pod din Târnăveni?
N.S.M.: Din păcate, la noul pod trebuie să reluăm licitaţia. A fost o singură firmă care a depus o ofertă, dar aceasta nu a conţinut în totalitate documentele solicitate, respectiv nu a făcut dovada garanţiei bancare. Am solicitat Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice un punct de vedere, deşi legea prevede că până la închiderea termenului de licitaţie trebuie făcută dovada, şi ni s-a spus că trebuie reluată licitaţia. În zilele următoare vom face demersurile pentru a scoate la licitaţie proiectarea şi executarea – construirea unui pod peste râul Târnava Mică. Din păcate, în România mai mult durează etapa de documentaţie decât execuţia unei lucrări.
Rep.: Revenind la cultură, vă rog să ne spuneţi noutăţile referitoare la Festivalul Gyorgy Ligeti, eveniment naţional care are o componentă care se va desfăşura în municipiul Târnăveni, în data de 26 mai.
N.S.M.: Din păcate, puţină lume ştie că la Târnăveni se află casa unde s-a născut compozitorul Gyorgy Ligeti. E mult mai cunoscut în străinătate decât în România sau în oraşul lui natal, încercăm să promovăm oraşul cu ajutorul familiei domnului Ligeti şi în urmă cu doi ani am avut la Târnăveni onoarea ca doamna Ligeti să fie prezentă la acel eveniment. Şi pentru acest an ni s-a confirmat că doamna Ligeti va fi prezentă, de asemenea vor fi prezente şi alte rude, precum şi echipe de la o televiziune de la Budapesta şi una de la Viena. Încercăm să valorificăm zona şi oraşul Târnăveni prin compozitorul Gyorgy Ligeti.
Rep.: Apropo de valorificarea zonei, vă rog să ne spuneţi, la aproximativ o lună de la declararea satului aparţinător Bobohalma ca „Sat Cultural al României”, ce urmează concret în privinţa acestui proiect.
N.S.M.: Pot să vă spun ce ne dorim să urmeze. De foarte mult timp, am căutat să găsim la Târnăveni un punct de atracţie pentru a dezvolta municipiul nostru. Dacă în urmă cu 30 de ani, municipiul Târnăveni era cunoscut pentru industria pe care o avea, pentru sportul pe care îl avea, din păcate în zilele noastre a rămas foarte puţin din industrie, foarte puţin din ceea ce a însemnat sportul târnăvenean. Încercăm să compensăm, nu să neglijăm industria sau sportul, ci să compensăm prin acţiuni culturale ceea ce nu mai aveam acum, industrie şi sport. Cred că satul aparţinător Bobohalma va putea fi un punct important de atracţie pentru toată zona noastră, nu numai pentru municipiul Târnăveni. E un loc frumos, deosebit, cu oameni minunaţi.
A consemnat Alex TOTH

Related posts

S-a deschis aplicația pentru programul de granturi destinat IMM, PFA și ONG

Traian Dan

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

TAROM aterizează din nou la Cluj

Nora Dumitrescu

Promenada Sibiu, inaugurat oficial de NEPI Rockcastle

Papuc Irina

Proiectul FoodSHIFT 2030 își anunță contribuția la revigorarea sistemului alimentar după epidemia de COVID-19

redactia

Fermierii bihoreni au primit peste 3,2 milioane de lei pentru motorină

Traian Dan

Contract semnat pentru reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva

Ligia Voro

Locul 38 în Top 100 Antreprenori. Recunoaștere importantă pentru Mircea Oltean, directorul general IRUM SA Reghin

redactia

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Zalău Value Centre, gazdă pentru produsele locale din Sălaj

Nora Dumitrescu

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Universitatea de Vest din Timișoara, membră în familia Catedrelor Senghor

redactia

Cel mai bogat german, miliardarul Hasso Plattner, investește în Sibiu

Stefana Muresan

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

Autostrada Nordului, Satu Mare- Baia-Mare – Bistrița – Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate

redactia

Fundația Prințul de Wales lansează primul program în sprijinul micilor fermieri și producători români

Stefana Muresan

Kaufland a început construcția noului magazin din Brașov, în cartierul Tractorul

Ion Surdu

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Stefana Muresan

Finanţare nerambursabilă: 25.000 lei de la stat pentru panouri solare

Stefana Muresan

Leave a Comment