Investitii Mureș Ultimele stiri

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Compania Naţională de Investiţii a atribuit, în urmă cu câteva zile, un contract în valoare de 4,5 milioane lei, fără TVA, firmei MBS Group SRL Turda pentru construirea unei săli de sport cu tribună de 80 de locuri. Proiectul este susţinut de autorităţile locale din Târnăveni, prin punerea la dispoziţie a locaţiei de pe strada Şcolii nr. 22, şi prin asumarea branşării obiectivului la utilităţi. În interviul următor, Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni, ne-a furnizat câteva detalii despre acest proiect, dar şi despre alte investiţii importante pentru comunitatea locală, cum ar fi podul peste râul Târnava Mică şi Centrul Cultural.
Reporter: Cum sprijină Primăria municipiului Târnăveni proiectul Companiei Naţionale de Investiţii care prevede construirea unei săli de sport şi de ce acest proiect este important pentru comunitatea din Târnăveni?
Nicolae Sorin Megheşan: În Târnăveni nu există o sală de sport unde să se poată desfăşura activităţi oficiale, mă refer aici la mini-fotbal, handbal, volei, baschet. În plus, cel mai important pentru o societate este faptul că a face mişcare, sport, înseamnă sănătate. Primăria a pus la dispoziţie suprafaţa de teren, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de toată investiţia, urmând ca la sfârşit noi să îi branşăm la utilităţi, apă, canal, energie electrică, gaze naturale. Cel mai important lucru este sănătatea şi faptul că peste 2.000 de copii din Târnăveni, şi nu numai, vor avea un loc în plus unde să facă mişcare, unde să îşi menţină şi întreţină sănătatea.
Rep.: În afară de sport, este importantă şi cultura. Vă rog să ne spuneţi în ce stadiu se află proiectul Centrului Cultural din Târnăveni.
N.S.M.: Proiectul Centrului Cultural practic este la faza de start, de construire, am început aprovizionarea cu materiale de construcţii, s-a emis în urmă cu două săptămâni ordinul de începere a lucrării, iar acum este faza de organizare de şantier. Termenul pentru finalizarea lucrării este de 20 de luni.
Rep.: Ce s-a întâmplat cu proiectul noului pod din Târnăveni?
N.S.M.: Din păcate, la noul pod trebuie să reluăm licitaţia. A fost o singură firmă care a depus o ofertă, dar aceasta nu a conţinut în totalitate documentele solicitate, respectiv nu a făcut dovada garanţiei bancare. Am solicitat Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice un punct de vedere, deşi legea prevede că până la închiderea termenului de licitaţie trebuie făcută dovada, şi ni s-a spus că trebuie reluată licitaţia. În zilele următoare vom face demersurile pentru a scoate la licitaţie proiectarea şi executarea – construirea unui pod peste râul Târnava Mică. Din păcate, în România mai mult durează etapa de documentaţie decât execuţia unei lucrări.
Rep.: Revenind la cultură, vă rog să ne spuneţi noutăţile referitoare la Festivalul Gyorgy Ligeti, eveniment naţional care are o componentă care se va desfăşura în municipiul Târnăveni, în data de 26 mai.
N.S.M.: Din păcate, puţină lume ştie că la Târnăveni se află casa unde s-a născut compozitorul Gyorgy Ligeti. E mult mai cunoscut în străinătate decât în România sau în oraşul lui natal, încercăm să promovăm oraşul cu ajutorul familiei domnului Ligeti şi în urmă cu doi ani am avut la Târnăveni onoarea ca doamna Ligeti să fie prezentă la acel eveniment. Şi pentru acest an ni s-a confirmat că doamna Ligeti va fi prezentă, de asemenea vor fi prezente şi alte rude, precum şi echipe de la o televiziune de la Budapesta şi una de la Viena. Încercăm să valorificăm zona şi oraşul Târnăveni prin compozitorul Gyorgy Ligeti.
Rep.: Apropo de valorificarea zonei, vă rog să ne spuneţi, la aproximativ o lună de la declararea satului aparţinător Bobohalma ca „Sat Cultural al României”, ce urmează concret în privinţa acestui proiect.
N.S.M.: Pot să vă spun ce ne dorim să urmeze. De foarte mult timp, am căutat să găsim la Târnăveni un punct de atracţie pentru a dezvolta municipiul nostru. Dacă în urmă cu 30 de ani, municipiul Târnăveni era cunoscut pentru industria pe care o avea, pentru sportul pe care îl avea, din păcate în zilele noastre a rămas foarte puţin din industrie, foarte puţin din ceea ce a însemnat sportul târnăvenean. Încercăm să compensăm, nu să neglijăm industria sau sportul, ci să compensăm prin acţiuni culturale ceea ce nu mai aveam acum, industrie şi sport. Cred că satul aparţinător Bobohalma va putea fi un punct important de atracţie pentru toată zona noastră, nu numai pentru municipiul Târnăveni. E un loc frumos, deosebit, cu oameni minunaţi.
A consemnat Alex TOTH

Related posts

Cluj: Aqua Park pe 10 hectare, investiţie de 25 de milioane de euro

Stefana Muresan

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

NTT DATA România, cifră de afaceri record de 53,4 mil. euro, în creștere cu 46,25%

Stefana Muresan

Un startup românesc, ce învață copiii și părinții să se alimenteze sănătos, a fost selectat în acceleratorul Google for Startups

Papuc Irina

Transelectrica, cinci lucrări de investiţii de aproape 100 de milioane de lei

Stefana Muresan

Portland, specificații tehnice avansate în J8 Office Park, în contextul COVID-19

Papuc Irina

Despăgubiri de 1 milion de euro pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Traian Dan

Cehii de la Penta Investments, deținătorii Sensiblu, cumpără jumătate din farmaciile Belladonna

redactia

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Nora Dumitrescu

Zitec inaugurează biroul din Brașov și continuă extinderea echipei

Stefana Muresan

CEE Property Forum 2020 – Online edition

Ionut Oprea

Planwerk a proiectat noua înfățișare a cartierului Iris

Nora Dumitrescu

Școala „Oltea Doamna” din Oradea, 100 de ani de existență

Traian Dan

Kaufland și Lidl anunță măsuri suplimentare de siguranță pentru clienți și angajați

Traian Dan

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Nora Dumitrescu

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

redactia

Studiu: De unde pot lua românii cele mai avantajoase credite online?

Traian Dan

Brașovul, Oradea și Cluj-Napoca – cele mai avantajoase orașe

Stefana Muresan

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Investiţii în amenajări hidrotehnice

Ligia Voro

Eveniment oficial de prezentare a Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, la Teatrul Național București

redactia

BNR menține dobânda la 1,5% pe an

Traian Dan

Leave a Comment