Investitii Mureș Ultimele stiri

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Compania Naţională de Investiţii a atribuit, în urmă cu câteva zile, un contract în valoare de 4,5 milioane lei, fără TVA, firmei MBS Group SRL Turda pentru construirea unei săli de sport cu tribună de 80 de locuri. Proiectul este susţinut de autorităţile locale din Târnăveni, prin punerea la dispoziţie a locaţiei de pe strada Şcolii nr. 22, şi prin asumarea branşării obiectivului la utilităţi. În interviul următor, Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni, ne-a furnizat câteva detalii despre acest proiect, dar şi despre alte investiţii importante pentru comunitatea locală, cum ar fi podul peste râul Târnava Mică şi Centrul Cultural.
Reporter: Cum sprijină Primăria municipiului Târnăveni proiectul Companiei Naţionale de Investiţii care prevede construirea unei săli de sport şi de ce acest proiect este important pentru comunitatea din Târnăveni?
Nicolae Sorin Megheşan: În Târnăveni nu există o sală de sport unde să se poată desfăşura activităţi oficiale, mă refer aici la mini-fotbal, handbal, volei, baschet. În plus, cel mai important pentru o societate este faptul că a face mişcare, sport, înseamnă sănătate. Primăria a pus la dispoziţie suprafaţa de teren, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de toată investiţia, urmând ca la sfârşit noi să îi branşăm la utilităţi, apă, canal, energie electrică, gaze naturale. Cel mai important lucru este sănătatea şi faptul că peste 2.000 de copii din Târnăveni, şi nu numai, vor avea un loc în plus unde să facă mişcare, unde să îşi menţină şi întreţină sănătatea.
Rep.: În afară de sport, este importantă şi cultura. Vă rog să ne spuneţi în ce stadiu se află proiectul Centrului Cultural din Târnăveni.
N.S.M.: Proiectul Centrului Cultural practic este la faza de start, de construire, am început aprovizionarea cu materiale de construcţii, s-a emis în urmă cu două săptămâni ordinul de începere a lucrării, iar acum este faza de organizare de şantier. Termenul pentru finalizarea lucrării este de 20 de luni.
Rep.: Ce s-a întâmplat cu proiectul noului pod din Târnăveni?
N.S.M.: Din păcate, la noul pod trebuie să reluăm licitaţia. A fost o singură firmă care a depus o ofertă, dar aceasta nu a conţinut în totalitate documentele solicitate, respectiv nu a făcut dovada garanţiei bancare. Am solicitat Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice un punct de vedere, deşi legea prevede că până la închiderea termenului de licitaţie trebuie făcută dovada, şi ni s-a spus că trebuie reluată licitaţia. În zilele următoare vom face demersurile pentru a scoate la licitaţie proiectarea şi executarea – construirea unui pod peste râul Târnava Mică. Din păcate, în România mai mult durează etapa de documentaţie decât execuţia unei lucrări.
Rep.: Revenind la cultură, vă rog să ne spuneţi noutăţile referitoare la Festivalul Gyorgy Ligeti, eveniment naţional care are o componentă care se va desfăşura în municipiul Târnăveni, în data de 26 mai.
N.S.M.: Din păcate, puţină lume ştie că la Târnăveni se află casa unde s-a născut compozitorul Gyorgy Ligeti. E mult mai cunoscut în străinătate decât în România sau în oraşul lui natal, încercăm să promovăm oraşul cu ajutorul familiei domnului Ligeti şi în urmă cu doi ani am avut la Târnăveni onoarea ca doamna Ligeti să fie prezentă la acel eveniment. Şi pentru acest an ni s-a confirmat că doamna Ligeti va fi prezentă, de asemenea vor fi prezente şi alte rude, precum şi echipe de la o televiziune de la Budapesta şi una de la Viena. Încercăm să valorificăm zona şi oraşul Târnăveni prin compozitorul Gyorgy Ligeti.
Rep.: Apropo de valorificarea zonei, vă rog să ne spuneţi, la aproximativ o lună de la declararea satului aparţinător Bobohalma ca „Sat Cultural al României”, ce urmează concret în privinţa acestui proiect.
N.S.M.: Pot să vă spun ce ne dorim să urmeze. De foarte mult timp, am căutat să găsim la Târnăveni un punct de atracţie pentru a dezvolta municipiul nostru. Dacă în urmă cu 30 de ani, municipiul Târnăveni era cunoscut pentru industria pe care o avea, pentru sportul pe care îl avea, din păcate în zilele noastre a rămas foarte puţin din industrie, foarte puţin din ceea ce a însemnat sportul târnăvenean. Încercăm să compensăm, nu să neglijăm industria sau sportul, ci să compensăm prin acţiuni culturale ceea ce nu mai aveam acum, industrie şi sport. Cred că satul aparţinător Bobohalma va putea fi un punct important de atracţie pentru toată zona noastră, nu numai pentru municipiul Târnăveni. E un loc frumos, deosebit, cu oameni minunaţi.
A consemnat Alex TOTH

Related posts

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Banca Transilvania va reduce ratele la credit și birocrația pentru IMM-uri

Nora Dumitrescu

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

S-a stabilit cine adună gunoiul din Bihor: RER Vest, Salubri și AVE

Traian Dan

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Stefana Muresan

AFI Europe România a început procesul de alocare a spațiilor în proiectul de birouri AFI Park Brașov

Ionut Oprea

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Schimbări importante în E.ON la nivel european

Ligia Voro

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

Aparatură ultramodernă de imagistică dentară la Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș

Ligia Voro

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

#EURoad2Sibiu. In 2019, All Roads Lead to Sibiu

Stefana Muresan

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

Proiect de 49 milioane de euro, fonduri europene, pentru Arad

redactia

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Digital Park – Spațiu inovativ pentru afaceri colaborative

redactia

Leave a Comment