Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene în valoare de 14 mil. euro pentru Timișoara

O sumă de 14 milioane de euro va ajunge la Timișoara, după ce două Grupuri de Acțiune Locală au reușit să câștige cel mai mare proiect pe fonduri europene în acest domeniu din țară. Jumătate din bani, adică 7 milioane de euro vor merge pe proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în cartierele cuprinse între Calea Girocului și Calea Lugojului.
Potrivit tion.ro, Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că jumătate din cele 7 milioane de euro câștigate de acest ONG vor merge către proiecte din sectorul public, iar jumătate către proiecte gândite de privați. Astfel, 650.000 de euro vor fi folosiți pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din cartierele cuprinse între Calea Girocului și Calea Lugojului, 350.000 de euro pentru construcția de parcuri și locuri de joacă, 500.000 de euro pentru un centru comunitar integrat, 500.000 de euro pentru proiecte de infrastructură socială (locuințe sociale), 1,149 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare din aceste cartiere și 400.000 de euro pentru programe medicale.
Într-o primă fază, GAL Timișoara, care se va ocupa de gestionarea acestor fonduri, va trebui să elaboreze cererea de finanțare pentru cheltuielile proprii, însă apoi va accepta și proiecte depuse de companii și instituții din sectorul public și privat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru: Fonduri europene de aproape 1 mil. euro pentru învățământul din Miercurea Ciuc

Articolul următor

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share