Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Transporturilor vrea să aloce 35,32 milioane lei pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Ministerul Transporturilor vrea să aloce 35,32 milioane lei cu TVA pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, prin montarea unor stâlpi de iluminat, separatori de trafic, simboluri preformate şi benzi rezonatoate, arată un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.
”Implementarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată implica pentru administratorul drumului, respectiv CNAIR existenţa unor lucrări care vor conduce la creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, respectiv stâlpi de iluminat, separatori de trafic, simboluri preformate şi benzi rezonatoate. Valoarea estimată a proiectului este de 35.320.352 lei cu TVA, valoare obţinută în urma derulării procesului de consultare a pieţei conform Legii 98/2016, în baza ofertelor primite de CNAIR SA de la operatori economici din domeniul sigurantei rutiere”, arată documentul citat de news.ro.
Finanţarea proiectului se va face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, capitolul privind “Proiecte din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (POIM)”.
În România, a fost aprobată prin H.G.755/2016, Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020 care exprimă liniile strategice, directoare, pentru stabilirea politicii guvernamentale în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi căile de realizare şi îmbunătăţire a acesteia, însoţită de Planul de acţiuni pentru implementarea acesteia în care sunt prezentate direcţiile de acţiune şi obiectivele necesare a fi avute în vedere pentru atingerea dezideratului impus de Comisia Europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GDPR, politici impuse companiilor și amenințarea unor sancțiuni enorme

Articolul următor

Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca; executant - asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share