Bihor Infrastructura Ultimele stiri

S-a semnat contractul pentru realizarea drumului de legătură Oradea – Oșorhei

În baza mandatării de către membrii săi, respectiv UAT Oradea și UAT Oșorhei, în cursul zilei de luni, 7 mai 2018, A.D.I. ZONA METROPOLITANĂ ORADEA a semnat contractul cu asocierea dintre SC DRUMURI BIHOR SA, SC Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA și SC DRUM ASFALT SRL, în vederea proiectării și execuției obiectivului de investiție: “Modernizarea drumului de legătură între Municipiul Oradea (zona Podgoria) și comuna Oșorhei (sat Fughiu)”.
Investiția a fost contractată la valoarea de 4.493.612,42 lei fără TVA, iar durata de realizare a contractului este de 12 luni.
Obiectivul de investiție vizează modernizarea drumului existent de legătură între Municipiul Oradea (strada Podgoriei, de la zona neasfaltată) până la intersecția dintre localitățile Husasău de Criș și Fughiu (comuna Oșorhei), având o lungime estimată de aprox. 3,6 km.
„Mulțumim primarilor din Zona Metropolitană Oradea care au înțeles necesitatea și importanța dezvoltării comune prin asigurarea conectivității rutiere dintre zona periurbană și centrul urban”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Necesitatea modernizării drumului este dată de faptul că, împreună cu drumurile județene 77G şi 767A, oferă o alternativă mai scurtă (faţă de traseul prin DN1) de acces în Municipiul Oradea, pentru localităţile Husasău de Criş, Ineu, Botean, Bălaia, Burzug, Chioag.
Implementarea acestei investiții publice va îmbunătăți confortul vieții locuitorilor din zonă prin îmbunătățirea vitezei de deplasare, reducerea nivelului de zgomot și prin reducerea de emisii poluante.
Drumul se va încadra între limitele de proprietate privată, se va optimiza structura rutieră existentă și se va îmbunătăți sistematizarea pluvială (realizarea de șanţuri, rigole, podeţe etc). De asemenea, drumul va fi prevăzut cu stâlpi pentru iluminat public. În vederea atenționării participanților la trafic, se vor amplasa, în zonele trecerilor de pietoni, indicatoare “Trecere pentru pietoni” formate dintr-un ansamblu de lămpi cu LED-uri, panou fotovoltaic și stâlpi din oțel zincat. În prezent drumul nu este marcat, astfel încât prin proiect se vor executa marcaje longitudinale și marcaje transversale noi. Adoptarea de trotuare încadrate de borduri în interiorul localității va duce de asemenea la creșterea gradului de siguranță. Se va realiza amenajarea curbelor prin adoptarea de supralărgiri în curbe cu raza mai mică de 226 m și adoptarea de supraînălțări. În funcţie de viteza de proiectare, vor fi aduse îmbunătățiri ale structurii drumului prin îmbunătățirea fundației și așternerea noilor straturi asfaltice. Se vor monta indicatoare rutiere.

Related posts

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

Castelul Banffy este inclus într-un proiect de turism ecologic

Nora Dumitrescu

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

Mediciniștii din Cluj au demarat fabricarea de dezinfectant pentru spitale

Nora Dumitrescu

Laurențiu Mihai (OSMR): ”Medicamentele vor putea fi puse în circulație pe teritoriul UE numai dacă respectă noile reguli de securitate”

Stefana Muresan

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

Cel mai mare producător de trenuri din lume, parteneriat cu Astra Vagoane Călători

Stefana Muresan

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

Concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului de deasupra Digi-parcării

Traian Dan

EMBA-ul britanic de la UBB, la a cincea generație de cursanți

redactia

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj Napoca, reabilitată cu fonduri europene

Stefana Muresan

Mihai Leu: „Târgu Mureș arată un interes foarte mare pentru sporturile cu motor”

Ligia Voro

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

Polii business-ului românesc. Topul firmelor pe județe, după cifra de afaceri

Stefana Muresan

Autostrada Sebeş-Turda. Noi imagini de pe lotul de 17 km

Stefana Muresan

Proiectele majore ale Clujului: metroul, centura și trenul metropolitan

Nora Dumitrescu

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Subsidiara companiei olandeze CSI Industries, beneficiara unui ajutor de la Guvern, angajări în Cluj și Mureș

Stefana Muresan

Asocierea RailWorks va moderniza 22,3 km. de cale ferată între Ilteu și Gurasada, contract în valoare de 1,5 miliarde de lei

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Diary Fragments in Search for a Sense: Via Transilvanica

Transilvania Business

Wizz Air: 7 milioane de pasageri la Cluj-Napoca şi zboruri spre Bratislava

Stefana Muresan

Prima Shops va deschide o galerie comercială la Satu Mare, spre Carei

Traian Dan

Leave a Comment