Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România are 70 de proiecte europene fazate de 3,35 miliarde euro, printre care: autostrada A1 Lugoj-Deva, autostrada A10 Sebeş-Turda, reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Simeria

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a precizat marţi că în prezent sunt în derulare 70 de proiecte fazate (n.n.- acele proiecte care au fost începute în perioada anterioară de programare şi care se vor finaliza în actuala perioadă de programare), acestea totalizând 3,35 miliarde de euro.
Rovana Plumb a precizat, într-o conferinţă de presă, că proiectele fazate sunt finalizate în proporţie de 82-83%, iar cele 3,35 de miliarde de euro reprezintă 23% din alocarea programului infrastructura mare.
„Între proiectele fazate amintim: autostrada A1 Lugoj-Deva, autostrada A10 Sebeş-Turda, reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Simeria, Magistrala 5 de Metrou, dar şi extinderea staţiei de euprare Glina”, a mai spus Rovana Plumb.
Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că s-a cerut de la Comisia Europeană pentru Programul Infrastructura Mare 1,085 miliarde de euro.
„Cifra reprezintă rambursări de aproximativ 11,78% din alocare. Dintre acestea, 800 de milioane de euro au fost investiţii în infrastructura de transport şi 270 de milioane de euro au fost investiţi în infrastructura de gaze şi energie”, a precizat ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru realizarea drumului de legătură Oradea – Oșorhei

Articolul următor

Peste 70% dintre furnizorii Kaufland sunt producători români

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share