Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 70% dintre furnizorii Kaufland sunt producători români

Peste 70% dintre furnizorii rețelei Kaufland pe plan local sunt români și mai mult de 50% dintre produsele comercializate sunt autohtone, se arată în Raportul de Sustenabilitate al companiei pentru perioada 2016-2017.
La cinci luni de la lansarea proiectului, Kaufland România a implementat raionul „Raftul Românesc” în magazinele Kaufland Barbu Văcărescu și Basarab (București), urmând ca până la finalul anului, să fie prezent în toate cele 119 hypermarketuri pe care le operează la nivel național. Raftul Românesc este o zonă special amenajată în magazine, în care sunt expuse separat produsele din carne de porc românească și oferă o sortimentație de 25 de produse. În prezent, 60% din carnea de porc din vitrinele Kaufland este românească, compania reușind prin acest program să reducă importurile.
De asemenea, retailerul comercializează în prezent în magazinele din România 2.000 de produse marcă proprie și 70 de mărci proprii Kaufland.
În 2016 Kaufland a investit peste 110 milioane de euro în modernizarea și extinderea rețelei. Pentru anul acesta, bugetul alocat acestei zone va fi dublu, potrivit declarațiilor anterioare ale lui Marco Hossl, CEO-ul Kaufland România.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România. Potrivit celor mai recente date financiare raportate, retailerul a înregistrat în 2016 pe plan local o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei, în creștere cu 5,6% față de anul anterior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România are 70 de proiecte europene fazate de 3,35 miliarde euro, printre care: autostrada A1 Lugoj-Deva, autostrada A10 Sebeş-Turda, reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Simeria

Articolul următor

Omul de afaceri Mihai Miron - Ropharma- vede o dublare a pieței medicamentelor și o triplare a serviciilor medicale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share