Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara a depus pentru finanţare din fonduri europene sau guvernamentale proiecte în valoare de 75 de milioane de euro, între cele declarate eligibile numărându-se reabilitarea Castelului Corvinilor, creşterea eficienţei energetice a spitalului municipal sau renovarea unor şcoli şi licee din oraş, a anunţat marţi primarul localităţii, Dan Bobouţanu.
Potrivit acestuia, valoarea proiectelor pentru care a fost solicitată finanţare din fonduri europene nerambursabile se ridică la circa 66 de milioane de euro, alte 8,4 milioane de euro urmând să fie atraşi prin investiţii derulate din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.
Unul dintre proiectele importante câştigate pe fonduri europene se referă la reabilitarea Castelului Corvinilor, valoarea finanţării fiind de circa 5 milioane de euro. Proiectul are ca termen de implementare 28 de luni.
De asemenea, pe linia investiţiilor finanţate din fonduri europene se înscriu creşterea eficienţei energetice a spitalului municipal din Hunedoara, reabilitarea clădirii vechi a primăriei, a unor licee, dar şi a unui număr de 14 blocuri turn din localitate.
Primăria Hunedoara a mai câştigat finanţări nerambursabile din fonduri guvernamentale prin PNDL 2 pentru 35 de proiecte de reabilitare stradală, modernizări ale unor clădiri de la două licee sau pentru achiziţia unui computer tomograf la spitalul din localitate.
Autorităţile locale mai au în pregătire proiecte de modernizare a transportului public, reabilitarea Centrului Vechi sau modernizarea iluminatului public din oraş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Omul de afaceri Mihai Miron - Ropharma- vede o dublare a pieței medicamentelor și o triplare a serviciilor medicale

Articolul următor

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share