Fonduri Europene Hunedoara Investitii Ultimele stiri

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara a depus pentru finanţare din fonduri europene sau guvernamentale proiecte în valoare de 75 de milioane de euro, între cele declarate eligibile numărându-se reabilitarea Castelului Corvinilor, creşterea eficienţei energetice a spitalului municipal sau renovarea unor şcoli şi licee din oraş, a anunţat marţi primarul localităţii, Dan Bobouţanu.
Potrivit acestuia, valoarea proiectelor pentru care a fost solicitată finanţare din fonduri europene nerambursabile se ridică la circa 66 de milioane de euro, alte 8,4 milioane de euro urmând să fie atraşi prin investiţii derulate din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.
Unul dintre proiectele importante câştigate pe fonduri europene se referă la reabilitarea Castelului Corvinilor, valoarea finanţării fiind de circa 5 milioane de euro. Proiectul are ca termen de implementare 28 de luni.
De asemenea, pe linia investiţiilor finanţate din fonduri europene se înscriu creşterea eficienţei energetice a spitalului municipal din Hunedoara, reabilitarea clădirii vechi a primăriei, a unor licee, dar şi a unui număr de 14 blocuri turn din localitate.
Primăria Hunedoara a mai câştigat finanţări nerambursabile din fonduri guvernamentale prin PNDL 2 pentru 35 de proiecte de reabilitare stradală, modernizări ale unor clădiri de la două licee sau pentru achiziţia unui computer tomograf la spitalul din localitate.
Autorităţile locale mai au în pregătire proiecte de modernizare a transportului public, reabilitarea Centrului Vechi sau modernizarea iluminatului public din oraş.

Related posts

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

O asociere de firme, interesată de contractul de 9,3 mil. de lei pentru transformarea Lacului lui Binder din Sibiu în zonă de agrement

Stefana Muresan

Autostrada din Ungaria, la 26 km de granița cu România. Au fost inaugurate două noi segmente

redactia

Leave a Comment