Alba Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

ADR Centru: Spitalul Orasenesc Cugir, modernizat cu fonduri europene de 14 milioane lei

A fost semnat proiectul de finantare, prin Programul Operational Regional 2014-2020, destinat imbunatatirii gestionarii energiei si reducerii consumurilor de curent si gaz de la Spitalul Orasenesc Cugir, Sectia Maternitate si Pediatrie, avand ca beneficiar direct aceasta institutie medicala a orasului, iar ca beneficiari indirecti, pacientele si medicii.
Primarul orasului Cugir, Adrian Teban si directorul general ADR Centru, Simion Cretu, au semnat contractul pentru cererea de finantare ”Cresterea eficientei energetice in cladire publica Sectia Maternitate si Pediatrie – Spital Orasenesc Cugir”, a carei valoare totala este de aproape 14 milioane lei, suma nerambursabila obtinuta fiind de circa 11,3 milioane lei.
Investitiile vor fi sustinute prin Prioritatea de Investitii 3.1.B ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice in cladirile publice cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.
”Orasul Cugir, ca orice fosta zona monoindustriala isi creeaza acum un nou drum pe calea dezvoltarii durabile. Accesam fondurile europene, deoarece avem nevoie de aceste resurse financiare si investim banii publici in ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori. In perioada precedenta am reabilitat sapte strazi din Cugir si Vinerea si am modernizat Ambulatoriul Spitalului Orasenesc, absorbind peste 3,5 milioane euro. Pentru aceasta perioada ne orientam catre imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor prin reabilitarea altor strazi din oras, investim bani europeni in reabilitarea termica a cladirilor, pentru eficientizarea consumurilor de curent si gaz, precum si pentru reducerea costurilor publice. La sectia ”Maternitate” a Spitalului aceste investitii erau necesare, deoarece, pana in prezent, din cele cinci corpuri de cladire de pe strada Nicolae Balcescu, numai unul singur nu a fost supus inca niciunei lucrari de reabilitare si eficientizare energetica, si anume C2. Degradarea fizica si morala a cladirii, reprezinta si motivul pentru care niciuna din nasterile inregistrate in Cugir in ultimii ani nu a avut loc in sectia „Maternitate si Pediatrie” din cadrul Spitalului Orasenesc Cugir. Anticipam ca reabilitarea si modernizarea acestei sectii va atrage, noi cadre medicale si noi pacienti, atat din oras, cat si din localitatile invecinate”, a declarat, in momentul semnarii acestui contract de finantare, Adrian Teban, Primarul orasului Cugir.
Cererea de finantare pentru proiectul ”Cresterea eficientei energetice in cladire publica Sectia Maternitate si Pediatrie – Spital Orasenesc Cugir” are ca obiectiv cresterea eficientei energetice a corpului de cladire C2, de la sectia „Maternitate si Pediatrie”, ca parte a ansamblului pavilionar al Spitalului Orasenesc Cugir, prin efectuarea de lucrari de reabilitare termica, modernizare retele utilitati si prin dotarea cladirii cu un sistem automatizat de management energetic de tip „cladire inteligenta”. Prin acest proiect se prevede realizarea lucrarilor de reabilitare a anvelopa a cladirii, de reabilitare termica a sistemului de incalzire, dar si a lucrarilor ce vizeaza instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de caldura. In plus, in acest proiect se vor repara sau inlocui sistemele de climatizare, de conditionare a aerului, se vor moderniza instalatiile de iluminat si se vor derula lucrari de management energetic integrat pentru cladiri. Durata de derulare a investitiilor se va intinde pana la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale in valoare de circa 13,89 milioane lei (peste trei milioane euro), din care 11,3 milioane lei (peste 2,45 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contributia beneficiarului.
”Apelul de finantare a proiectelor de imbunatatire a eficientei energetice din Regiunea Centru a fost deschis in urma cu un an si au fost depuse de catre autoritatile publice locale, un numar de 87 proiecte spre finantare, a caror valoare totala este de aproape 660 milioane lei. Spre comparatie, alocarea financiara regionala este in valoare de 186,6 milioane lei. Practic, exista un interes major pentru imbunatatirea eficientei energetice pentru toate tipurile de cladiri publice detinute si ocupate de institutiile locale, fie ca sunt spitale sau policlinici, scoli, cladiri administrative etc. Orasul Cugir s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, pe de o parte datorita investitiilor private, din cadrul Parcului Industrial Cugir si a vechilor facilitati de productie, pe baza fortei de munca inalt calificate existente. Pe de alta parte, administratia publica locala depune toate eforturile sa imbunatateasca climatul socio-economic, cu multe investitii publice, prin PNDL, cu fonduri proprii sau cu resurse europene. Proiectul semnat azi va duce la scaderea facturilor de energie pentru cele Spitalul Orasenesc Cugir, in conditiile in care va creste sigur confortul pacientelor si al personalului. La nivelul intregii regiuni, pe acest apel de proiecte, mai avem inca 10 cereri de finantare in faza precontractuala”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

Ligia Voro

RIR Accesorii reprezintă cu succes Real Stampi în România

Transilvania Business

Clujul și Timișoara sparg piața rezidențială a marilor orașe

Nora Dumitrescu

From superyachts to tailor-made luxury cars at the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

COVID-19: Comisia Europeană oferă până la 80 de milioane de euro companiei germane CureVac, ca să dezvolte cât mai rapid un vaccin

Papuc Irina

An greu pentru producția de mobilier în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

CFR Călători va contracta servicii de reparații vagoane de 45 milioane euro

redactia

Grupul Financiar Banca Transilvania investeşte în Ebriza, start-up care digitalizează administrarea afacerii

Stefana Muresan

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

Activitatea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

Stefana Muresan

Recomandările unei reviste americane de turism: Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019

redactia

Evoluţia industriei IT din Braşov

Stefana Muresan

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Stefana Muresan

Vegis.ro în 2018: afaceri de 2.6 milioane euro și creștere de 40%

redactia

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Tudor Giurgiu despre cinema, modă și stilul vestimentar atipic care îi definește imaginea. „Costumele Tudor Tailor au personalitate, una care aduce destul de mult cu îndrăzneala TIFF-ului” 

Transilvania Business

S IMMO AG: Very strong first half of 2017

Ionut Oprea

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

ADR Vest: Cula din Ciacova, finanțare în valoare de 5,1 milioane lei

Stefana Muresan

Leave a Comment