Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiţie de 7,6 mil. euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea

A fost semnat contractul de finanțare având ca obiect creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.
În iunie 2017, Primăria Oradea a depus cererea de finanțare cu titlul “Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020, iar ca urmare a evaluărilor aceasta a fost aprobată.
Contractul de finanțare în valoare totală de 7.660.289,61 euro a fost semnat de primarul Ilie Bolojan, în prezența lui Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest Cluj-Napoca, a lui Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și a lui Marius Moș, directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea.
Din valoarea totală a contractului de finanțare de 7.660.289,61 euro cu TVA, 7.604.904,44 euro este valoarea eligibilă iar 55.385,17 euro reprezintă contribuția beneficiarului la cheltuielile neeligibile.
Valoarea totală eligibilă de 7.604.904,44 euro este compusă din valoarea eligibilă nerambursabilă (banii de la UE) în cuantum de 7.452.806,35 euro (98%) și din contribuția de 2%, respectiv de 152.098 euro a beneficiarului la cheltuielile eligibile.
Durata de implementare a proiectului este este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: eficientizarea din punct de vedere energetic (reabilitare termică) a celor două corpuri de clădire ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, reducerea consumului anual de energie primară cu 50% față de consumul inițial, dar și scăderea estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră la 25,86 kg/mp/an după implementarea măsurilor de eficiență energetică.
Investiția va cuprinde șase componente importante: reabilitarea termică a anvelopelor clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea ascensorului nr. 1 amplasat în corpul C2 și utilizat pentru transportul hranei pacienților din spațiile de cazare; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii și ventilării. Lucrările propuse vor atrage după sine și alte lucrări conexe, cum sunt reparațiile și refacerile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Centru: Spitalul Orasenesc Cugir, modernizat cu fonduri europene de 14 milioane lei

Articolul următor

MADR: Modificări în programul național apicol 2017 - 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share