A fost semnat contractul de finanțare având ca obiect creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.
În iunie 2017, Primăria Oradea a depus cererea de finanțare cu titlul “Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020, iar ca urmare a evaluărilor aceasta a fost aprobată.
Contractul de finanțare în valoare totală de 7.660.289,61 euro a fost semnat de primarul Ilie Bolojan, în prezența lui Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest Cluj-Napoca, a lui Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și a lui Marius Moș, directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea.
Din valoarea totală a contractului de finanțare de 7.660.289,61 euro cu TVA, 7.604.904,44 euro este valoarea eligibilă iar 55.385,17 euro reprezintă contribuția beneficiarului la cheltuielile neeligibile.
Valoarea totală eligibilă de 7.604.904,44 euro este compusă din valoarea eligibilă nerambursabilă (banii de la UE) în cuantum de 7.452.806,35 euro (98%) și din contribuția de 2%, respectiv de 152.098 euro a beneficiarului la cheltuielile eligibile.
Durata de implementare a proiectului este este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: eficientizarea din punct de vedere energetic (reabilitare termică) a celor două corpuri de clădire ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, reducerea consumului anual de energie primară cu 50% față de consumul inițial, dar și scăderea estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră la 25,86 kg/mp/an după implementarea măsurilor de eficiență energetică.
Investiția va cuprinde șase componente importante: reabilitarea termică a anvelopelor clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea ascensorului nr. 1 amplasat în corpul C2 și utilizat pentru transportul hranei pacienților din spațiile de cazare; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii și ventilării. Lucrările propuse vor atrage după sine și alte lucrări conexe, cum sunt reparațiile și refacerile.
Citește și:
Grupul Iulius pregătește 600 de arbori pentru proiectul de la Carbochim
O „pădure” cu 600 arbori și 100.000 de plante decorative este planul Iulius pentru grădina ce va fi…
26 septembrie 2023
Spania, câștigătoarea Concursului Complet Internațional CCI 4* la Karpatia Horse Show
Festivalul ecvestru a încântat publicul prin concursurile hipice, concertele live și activitățile pentru toată familia. Spania este marea…
26 septembrie 2023
Bihorul, beneficiar a două proiecte culturale transfrontaliere Ro – Hu, cu fonduri UE
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de marți, 26 septembrie, două proiecte transfrontaliere, în…
26 septembrie 2023
Pârtia olimpică de la Borșa va fi acreditată pentru competiții internaționale
Investiția din stațiunea maramureșeană se îndreaptă către primele rezultate concrete pe plan sportiv. “Pârtia olimpică de schi de…
26 septembrie 2023
Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj
Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj,…
26 septembrie 2023
Circulația trenurilor pe ruta Cluj – Oradea, aproape blocată în 2024
Circulația feroviară între Cluj și Oradea va fi închisă aproape total începând cu ianuarie 2024, din cauza unor…
26 septembrie 2023
Timișoara, oraș portuar? Da, după 65 de ani s-a redeschis punctul de frontieră de pe Bega
La Timișoara, devenită pentru trei zile oraș portuar, au ajuns opt ambarcațiuni sârbe, după ce au parcurs Bega…
26 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
