Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Horia Ciorcilă, reales preşedinte al Băn­cii Transilvania pentru a cincea oară, spune, pentru zf.ro, că poziţia numărul 1 în pia­ţă nu este un obiectiv direct, dar dacă „rea­liză­rile noastre şi tendinţele din piaţă ne vor duce pe primul loc, sunt sigur că vom livra rezul­tate foarte bune în continuare“.
În 2002, când Ciorcilă a preluat poziţia de pre­şedinte al Consiliului de Administraţie, cota de piaţă a băncii din Cluj era de 1,8%, iar va­loa­rea bursieră era de 55 milioane euro.
În acest mo­ment, cota de piaţă este de aproape 14%, iar va­loarea bursieră a băncii este 2,48 miliarde euro.
Ciorcilă spune că era greu de imaginat acest succes atunci când banca s-a fondat într-un apartament din Cluj, dar spune că acest succes i se pare irepetabil în condiţiile de astăzi, când România şi economia sunt total diferite faţă de acum două decenii.
Ciorcilă spune, pentru sursa citată, că banca este pregătită să sus­­ţină economia şi businessul din poziţia de li­der fiind puternic capitalizată cu acces la fi­nan­ţări şi cu susţinerea şi încrederea acţio­na­ri­lor. „Mă bucur să văd că avem peste 28.000 de ac­ţio­nari români persoane fizice, iar aproape 55% din capitalul Băncii Transilvania este românesc.“
Ciorcilă conduce banca din poziţia de preşedinte de 16 ani iar în această perioadă a avut numai doi CEO, ceea ce explică şi această creştere, respectiv transformarea dintr-o bancă regională într-o bancă naţională.
Întrucât crede în această bancă, Ciorcilă este şi principalul acţionar individual, deţinând 4,93%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Săptămâna viitoare are loc DevTalks Cluj-Napoca, cea mai mare expo-conferință dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din România

Articolul următor

Astra Bus Arad pregătește lansarea unui nou model de troleibuz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share